Santorini, szeretem

Görögország Santorini

Ott-tartózkodás ideje: 2008. aug. 13.  - 2008. aug. 13. (1 nap)

0 hozzászólás I 8 653 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. szept. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Speedy Beszámolója
Santorini volt az az egyik hely, ahová mindenképpen szerettem volna eljutni. Utólag bavallhatom, hogy egy álmom vált valóra. Csak egy szót tudok rá mondani, amiben minden benne van: Szeretem.
Utunk Krétáról vezetett erre a gyönyörű, kis szigetre. Közel 2,5 órás hajóút, majd 100 km - és megjegyezve oda-vissza tengeri betegség, bár tudom ez egyéni szoc probléma, de nekem, aki nem bírja a vizi közlekedést, még így is megérte.
Nagyjából 11 órára értünk a sziget egyetlen olyan kikötöjéhez, ahová autók és buszok is letudnak jutni, rendes, aszfaltos úton. Innen egy igazán meredek szerpentínen jutottunk fel a "domb tetőre". Hálás vagyok a sorsnak, hogy a jogosítványt nem adják csak úgy oda ezen a szigeten. Félemetes... Ezt most komolyan mondom.
Majd 10-15 percnyi félelem és csodálat után, amit a kilátás jelentett a tengerre az egyre emelkedő szerpentínről elérkeztünk Ijába.
Hiába a 40 fok, a városka szépésége és nyugalma minden bajt feledtet. Apró utcácskák, hófehér házikók, kék tetőkkel. Tempolomok 2-3-6 haranggal. Mindez egy hegyoldalban, ahonnan minden ablak a tengerre néz. Meseszép. A bolyongás a szűk, köves sikátorokban majdnem oylan volt, mintha Velencében járnék, csak békésebb és tisztább. Elindultam egy lépcsőn lefelé és nem tudtam hova jutok. Bolyongtam volna még szívesen, de sajnos a program kötött volt. Szerencsére túristák sem voltak elviselhetettlen mennyiségben.
Következő állomásunk a "főváros" Fira volt. Nem mondanám, hogy nem tetszett, de itt már sokkal nagyobb volt a nyüzsgés és a tömeg. Viszont itt található a híres lépcső kb 500 lépcsőfokkal, ahonnan potom 4 euróért fel is jöhetünk szamár háton vagy felvonóval.
Rengeteg étterem, csodás terasszal a tenger felé... Igazán irigylem azt, aki neplemenetekor itt fogyasztja a vacsoráját.
Mindenesetre a kilátás mindenhonnan festői. Nem tudom tovább dícsérni, mert Santorinit egyszerűen látni kell. Még ha csak 1 napra is.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina