Visegrád a palotajátékok idején

Magyarország Visegrád

Ott-tartózkodás ideje: 2008. júl. 11.  - 2008. júl. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 488 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. aug. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Fantom Beszámolója

Cimkék: Nemzetközi  Palotajátékok  Visegrád  Visegrádi 

2008. nyár közepén két napot töltöttünk Visegrádon. Már régóta látni szerettem volna a helyet, amit egykor Károly Róbert királyi székhelyévé emelt, amit a "Visegrádi hármak" nemzetközi jelentőségűvé tettek, a helyet, melyet Mátyás király a reneszánsz építészet jellegeivel gazdagított.

A kirándulást a palotajátékok idejére időzítve, a 600 évvel ezelőtti Visegrád életébe csöppenhettünk. Miután a kirándulóhajó kikötött a Salamon-toronynál, lassan haladtunk a csomagokkal a szállás fele a Fő utcán a középkori vásárosok között, akiknél rengeteg szép, értékes holmit láttunk: dobot, ostort, kardot, íjat, páncélt, régi tallért-amit saját kézzel készíthetett el a vásárló-fa tálakat, tányérokat, kupákat, korhű ruhákat, gyöngyöt mindenféle egyéb kiegészítőt... Az egész utcát belengte a nyárson sült malacok illata. A Királyi Palota a játékok helyszíne mellett elhaladva, hallva a csatakiáltásokat...a dobszót...az ágyukat igencsak késztetést éreztünk, h. azonnal részeseivé váljunk a lovagi tornának, amitől csak a csomagok mennyisége és súlya tartott vissza.

Szállást a Hotel Visegrádban foglaltunk, miután kitöltöttük a recepción a bejelentkezési lapot máris hűsölhettünk az egyik szobában, ahonnan a kilátás gyönyörű volt. Az erkélyen balra nézve a Duna hullámait, kicsit jobbra nézve pedig a hegycsúcson büszkén álló Fellegvárat láthattuk. Ahova nem sokkal később fel is gyalogoltunk.

Este a Reneszánsz Étteremben vacsoráztunk. Kosztümös pincérek szolgálták fel az íncsiklandó ételeket agyagedényekben. A vacsorához papírkoronát is kaptunk. Mikor megérkeztünk az asztalokon kancsókban bor és víz várt minket, a kiszolgálás első osztályú volt (eddig sehol sem törölték át a szemem előtt a tányért mielőtt letették elém pl.). Minden étel nagyon finoman, ízletesen volt elkészítve. Kiemelném a tejszínes tárkonyos őzragu levest. Ez volt a legfinomabb leves, amit életemben ettem. Az éttermet egy 5-ös skálán 6-osra értékelném.

Vacsora után a Duna parton sétáltunk, pont elcsíptük, ahogy néhány, a tornán szereplő lovas fürdette a lovát.
Másnap részt vettünk a felvonuláson, megnéztünk egy lovagi tornát, és meglátogattuk a Királyi Palotát.

Az egész kirándulás alatt nagyon jól éreztem magam, igazi élmény volt, a Visegrádiak rendkívül vendégszerető, szimpatikus emberek, és h. jövőre visszatérek "július havának második hétvégéjén" az is biztos és tiszta szívből ajánlom mindenkinek!
Feltöltve: 2008. aug. 23.
Fantom kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina