A Paradicsom

Ausztria Kössen Gasthof Hüttwirt

Ott-tartózkodás ideje: 2008. aug. 11.  - 2008. aug. 21. (10 nap)

0 hozzászólás I 2 921 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. aug. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar hercegkisasszony Beszámolója

Cimkék: hegyvidék  sport  túra  városlátogatás 

Gasthof Hüttwirt értékelése
hercegkisasszony értékelése:

4.2

Az értékelések összesen:

4.2

Eddig 1 utazó értékelte.

Kössen egy nyitott völgyben fekszik, a német határtól alig 8 km-re. Ha körbe forog az ember csak hegycsúcsokat lehet látni körbe-körbe.
Egy igazi kis osztrák családi panzióban volt szerencsénk megszállni. A házi gazdaságukban megtermelt zöldségeket, tejet, tejtermékeket, húsokat, sonkákat, és az ezekből készült ételeket szolgálták fel. Ízletesen készítették el ezeket, osztrák szájíz szerint, mégis nekünk is ízlett.
Kb. 100 m-re a szállástól egy kíváló sport eszköz bérlő iroda működik. Lehet bérelni kerékpárokat, sisakkal és zárral együtt (gyerekeknek is különböző méretekben), raftingos felszerelést, hegymászó felszerelést,ill. pont mellette van egy kötélpálya, ahol gyakorolhatjuk a légies ügyességünket is. A falu túloldalán egy élményfürdőt is kipróbálhatunk. Vigyázzunk a víz hőmérséklete itt nem meleg annyira, mint Magyarországon!
Kössentől 26 km-re fekszik Kuffstein. A vár ill. régi börtön, a város felfedezésével egy lehet tölteni egy egész napot.
Két- két napot bátran rászánhatunk Innsbruck és Salzburg feltérképezésére, amelyek ugyan ellentétes irányban vannak, de a közelben. A Swarowski kristályvilág Wattenben minden csillogást felülmúl, ez kihagyhatatlan program. Schwazban egy hatalmas székesegyház található, az orgona hangzása még most is felidézhető.
Ha az idelátogató kitartó és sok energiája van, nagyon tartalmas és érdekes kirándulást lehet szervezni.
Télen is a sportokra épít a település, biztosan gyönyörű fehér síparadicsom lehet. Rengeteg sípálya van kiépítve, többszörös felvonókkal.
Ami igazán felejthetetlenné tette számomra ezt a nyarat, az igazi Milkabocik legelészése a hegyoldalakon, a rengeteg erkélyt beborító színes virágköltemény, és az ott élő emberek kedvessége, jóindulata és türelme.
Azt hiszem még nagyon messze vagyunk ettől a gondolkodásmódtól, amit ott megtapasztalhattunk.
Pl: az autók nem kezdik el megelőzni a bicikliseket, csak ha tökéletesen "tiszta"helyzet adódik; a kerékpár bérlését utólag is ki lehet fizetni, sőt meg igazolvány sem feltétlenül kell, csak felírták, hogy hol szálltunk meg.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, szuper hely!!!!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina