Biciklivel a Fertő-tó körül

Ausztria

Ott-tartózkodás ideje: 2008. aug. 17.  - 2008. aug. 22. (5 nap)

0 hozzászólás I 12 152 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. szept. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Beaa Beszámolója

Cimkék: bringa  bringatúra  fertő-tó  kerékpár  oggau  podersdorf  rust  ruszt 

Aki szereti a sportos nyaralást, a biciklizést, és minimális felszereléssel is rendelkezik a kempingezéshez, csomagcipeléshez, na szóval annak nagyon jó lehetőség a Fertő-tó. Az egész tó körül kiváló minőségű bicikli út van építve, és ezek a Fertő-hanság nemzeti parkon vezetnek át. Legtöbbször távol az autóúttól, legelők gyümölcsösök mellett. Rengeteg megnézésre érdemes város esik útba, elsőként például Sopron, Balf és Fertőd. Fertődobozon van egy kilátó, amiről egész szép rálátás nyílik a tóra (ami nagyrészt nádas).
Sarródról indul az út a fertőújlaki nemzeti parkba, ahol tanösvényen is végig mehetnek az érdeklődők.
Mi első kempingezésünket Podersdorfban ejtettük meg. A kemping elég jól felszerelt, sátorral és lakókocsival is lehet ott lakni, egy éjszaka körülbelül 2700Ft. DE a meleg vizet csak pénzért lehet használni, 50 centért 6 percig folyik…. A kempingnek óriási előnye, hogy saját strandja van, így pár méterre a „szállásunktól” fürödhetünk a tóban. A part köves (nem a legkellemesebb rajta a járás), de beljebb a tófenék már homokos. Egyébként szinte minden parti településről lehet 1-2 órás hajóutakra menni (5€/fő).
A tó legészakibb részén van Neusiedl am See, itt nagyon szép és nagy a strand, azt sajnos nem tudom, hogy kemping van-e.
A Purbach nevű kisvárosban van pár török emlék, bár, ahogy észrevettük nem túl jelentősek.
Oggauban szintén van kemping, felszereltsége hasonló a Podelsdorfihoz, de itt nem lehet a tóban fürödni, egy medencés strand viszont tartozik a kempinghez.
Rusztot találtam a legszebb városnak a tó körüliek közül, hangulatos szűk utcái vannak, pezsgő élettel. Ajánlom például a Gästehaus Ecker pizzériáját, nagyon finom a pizza, és magyarok a tulajok. Rusztra jellemző még, hogy sok gólyája van, szinte minden kéményen láttunk párat. Rusztban is van kemping, itt ingyen van a meleg víz, és szintén tartozik egy strand hozzá, ahol a tóban, és külön medencében is lehet fürödni, ezen kívül két ingyen csúszda is üzemel itt.
Mörbisch igen közel van a magyar határhoz, Fertőrákoshoz, itt nincs kemping, de elég szép medencés strandja van, és nagyon híres a vízi színpada, ahol egész nyáron mennek az előadások.
Fertőrákoson érdemes megnézni a római kori kőfejtőt, (ebben is működik egy színház) és a parton fekvő „cölöpös házakat”.
Hát röviden ennyi, mindenkinek jó kirándulást kívánok.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo