Santorini az elbűvölő kis sziget

Görögország Santorini

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 30.  - 2007. júl. 30. (1 nap)

2 hozzászólás I 20 600 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. szept. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: Fira  Oia  Pirgos  Santorini 

Krétai nyaralásunk egyik napján lehetőségünk volt áthajókázni az alig 100 kilométerre levő Santorini szigetre, erre az elbűvölő kis gyöngyszemre. Nem csalódtunk, sőt a látottak felülmúlták képzeletümket.
Kezdem az elején talán. A hajóút kényelmes és gyors volt, régebben 4 óra alatt értek ide a látogatók, most pedig egy gyors katamaránnal átrepítettek minket 1 óra és 15 perc alatt. Már 10 órakor Santorini lávaköveit koptattuk, s csodáltuk ezt a mesevilágot. Idegenvezetőnk részletesen elmesélte a sziget történetét, a jelenlegi formájának a kialakulását, azt, hogy időszámítás elött volt itt egy nagy lávakiömlés, 18 kilométer átmérőjű krátert hagyva maga után. Erre a lávahegyoldalra kezdték aztán építeni idővel az úgynevezett skafta házakat, barlanglakásokat. Talán ez az építkezési mód adja most Santorini különlegességét, jellegzetes kis utcácskái-házai, templomai egyedülállóak a világon. Rengeteg az érdeklődő túrista, van mindenféle itt, vásárló és nézelődő egyaránt.
Mi 3 városkát fedeztünk fel magunknak: Pirgos-Oia-Fira volt az uticélunk. Őszintén megmondva, bizony meredekek azok a lépcsők, ahol fel kellett emelkednünk. Jó meleg is volt, de mi hősiesen felkaptattunk! S nem bántuk meg , olyan sok szépet láttunk. A panoráma kárpótolt mindenért, lehetett látni a kráterben levő tavon a hajókat, a kráterszélen fekvő városokat, apró házaival, szállodáival, kis kacskaringós utcákon csacsikaravánnal találtuk magunkat szembe, sok-sok érdekesség fogadott minket. Volt szabadidőnk is, nézegettünk kirakatokat, bementünk apró templomokba, vettünk ajándékokat, emlékeket erről a bájos kis szigetről. Aztán még egy finom gyros is belefért az időnkbe, leöblítve egy jó hideg Mythos sörrel, kellemesen elfáradva mentünk vissza a kikötőbe. Jött értünk a katamarán, s visszarepített minket Krétára. Abban a reményben búcsúzkodtunk el Santorinitől, hogy egyszer talán még visz arra a sorsunk.
Feltöltve: 2008. szept. 07.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
iadanyne - 2008.09.09. 19:46

Köszi a rendkívül pontos adatokat!Ettől függetlenül nagyon szép volt Santorini.

nickita - 2008.09.09. 14:14

"időszámítás elött volt itt egy nagy lávakiömlés, 18 kilométer átmérőjű krátert hagyva maga után"1. Kr.e. kb. 1750 táján2. vulkánkitörés volt3. lávafolyás általában nem krátert képez


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina