1 napos kirándulás Santorinire

Görögország Santorini

Ott-tartózkodás ideje: 2008. szept. 10.  - 2008. szept. 10. (1 nap)

0 hozzászólás I 18 765 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. szept. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Krisz Beszámolója

Cimkék: Fira  Oia  Szantorini 

Krétai tartózkodásunk második napján jutottunk el a meseszép Szantorini szigetére.
Krétáról nagyon hosszú (bár nem tűnt annak) 4 órás hajóutat-Heraklion kikötőjéből tettük meg a Golden Prince tengerjáró fedélzetén teljes kényelemben utazva. Valami ilyen lehetett a Titanicon is utazni:)
Hatalmas hajó, több emelet(7) magas. A fedélzeten reggeliztünk, vacsoráztunk. A hajó maximálisan kényelmes, vannak klímás helyiségei, fotelokkal, kanapékkal, gyerekeknek játszóterem, bár, napozó teraszok-több szinten, medence, napágyak-székek, színházterem, társalgók és még sorolhatnám.
A fedélzetena magyar idegenvezetők felvilágosítást adtak, hogy merre fogunk menni, ki az aki kiszállhat és ki az aki nem-ezt szigorúan ellenőrizték kiszálláskor!
A kereskedelmi kikötőben szálltunk ki, ahol már a buszok vártak ránk és vittek Pyrgos-on át Oiá-ba. Itt kaptunk 2,5 óra szabadidőt, ami a rekkenő hőségben bőven elég is volt. A buszon- Oiaba tartva az idegenvezetőnk nagyon részletes és érdekes beszámolót tartott Szantorini szigetéről. Oia (ejtsd: Íja) nagyon szép, olyan mint a képeken, festményeken vagy azt is mondhatnám, hogy a mesében. A kék kupolás házak olyanok, mint valami kis meséből rajzolt kunyhók! Háttérben a csodálatos kék tenger- látvány önmagáért beszél, nem nagyon kell hozzá kommentár!
Oiá-ból Firába vettük (vittek)az irányt-kb. 15 perc alatt oda is értünk. Itt már semmilyen cuccot nem lehetett a buszon hagyni, ugyanis innen a szabadidő után már mindenki csak a partra mehetett a kis hajókhoz, amik elvitték a nagy hajóhoz.
Itt is volt 2 óra szabadidőnk, amit mindenki kedvére tölthetett el.
Megnéztűk Firá-t is és felsétáltunk a felvonóhoz. Volt aki gyalog, vagy szamárháton jutott le a kikötőbe.
A felvonó fejenként 4 euro-ért visz le, egy kabin 6 személyes és 2 perc alatt lent van.
Rettenetes meleg volt, kb. 35 fok+ a napocska. Nagyon jól esett a kikötőben elfogyasztani valami hűsítőt és megkeresni a kishajót, ami a mi nagy hajónkhoz vitt.
Az út visszafelé, Heraklion kikötőjébe szintén nagyon hamar eltelt, 10 órára kikötöttünk, de egy felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak!
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
6 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina