Eger és a jólbevált környéke

Magyarország Eger

Ott-tartózkodás ideje: 2008. okt. 09.  - 2008. okt. 11. (2 nap)

0 hozzászólás I 1 809 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. nov. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar gbubu Beszámolója
Családdal terveztük meg ez a hosszú hétvégét, még a nyáron.Tudtuk, hogy egy olyan helyre megyünk, ami már "régen bejáratott",de vártuk mert már nagyon "mehetnékünk" volt.Mind én mind a feleségem már voltunk ott és csak a szépre emlékeztünk, ezért felkerekedtünk.Majd 4 órás út után értünk oda (Szegedről),de az út olyan jól telt, hogy szinte észre sem vettük.
Első meglepetés a szálláshelyünk volt ,fenn volt a domboldalon és az erkélyről tökéletesen belátható volt a város szinte minden pontja.A pénteki nap csak egy laza városnézéssel telt, mert a nagy kirándulást a városban inkább vasárnapra terveztük.
Szombaton nekivágtunk a környéknek pontosabban a Szalajka- völgynek.Szép mint mindig -főleg így ősszel.Szerencsénkre éppen a kisvasút napja volt így szinte folyamatosan közlekedtek a vonatok , hol gőzös hol a dízel, de a nyitott kocsikkal.Szerencsénk volt, mert egész nap ragyogóan sütött a nap.Gyalog vágtunk neki az "emelkedőnek".Tele a természet látványosságaival patakok,sziklafalak , nagyon tetszett persze lehet, hogy azért is tetszett mert nekünk mint alföldi embereknek ,minden emelkedő szép.Mire felértünk éppen elég is volt.Mivel szinte folyamatosan közlekedtek a vonatok kb. 15 percet vártunk és már indultunk is lefelé.Lenn a kiinduló helyünkön ért minket az ebédidő, így nem is gondolkodtunk azon, hogy mit kellene enni.Hát persze, hogy pisztrángot.Finom az nem vitás.
A szállásunk felé indultunk, de úgy gondoltuk, hogy a másik Eger környéki nevezetességet a Szépasszony-völgyét sem kellene kihagyni.Az számunkra egy kicsit csalódás volt, de lehet, hogy csak azért mert egy szépen elrendezett pincerendszerből állt, talán ha inni mentünk volna...Ettől függetlenül ez is tetszett.
Szombat este tűzijáték volt a városban.mondanom sem kell az erkélyről fantasztikus volt.
Vasárnap a várost vettük "vettük" a nyakunkba.A vár és a bazilika nem okozott meglepetést mint mindig most is kellemes látványosság.Ami inkább újdonság volt az a város a város alatt alagútrendszer.El sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen alagútrendszer húzódik a város alatt.A vége felé már hűvös volt az alagútban , de mivel erre már az indulásnál figyelmeztettek , nem okozott gondot.
Összességében szerintem elmondható, hogy egy szuper hétvégét töltöttünk el Egerben , persze az azért látszik, hogy a város erre "rendezkedett" be , de ezt nem éreztük egy pillanatra sem.
Értékeld az élménybeszámolót!
6.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina