Apollo Palace Hotel Messonghi-Korfu

Görögország Messonghi Korfu

Ott-tartózkodás ideje: 2008. szept. 03.  - 2008. szept. 10. (7 nap)

0 hozzászólás I 5 726 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. dec. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar chiga Beszámolója

Cimkék: apollo  apollo_palace  korfu  messonghi 

Pécsről indultunk idén az utolsó turnussal Korfura. Az úticél a kevés utazás miatt volt adott, hiszen pécsiek vagyunk. A gép elég pici volt, kb 30 személyes. Én a 190 cm-el nem is álmodhattam olyanról, hogy felállok benne. 2 és 1 székes sorok voltak a repülőn, ülésrend nem volt meghatározva, ha valaki hasonló magassággal bír az csak a vészkijáratnál fogja magát jól érezni.
Kb 2 és fél óra alatt megérkeztünk Korfura, innen transzfer vitt kb 40 perc alatt a szállodába. A hotel teljesíti a 4 csillagot, többet nem kell várni tőle. Egy nagy központi épületből és több különálló házból (bungallóból) áll, amiben 6-8 szoba van. A szálló kertje hatalmas és szépen gondozott, egy nap alatt azért át lehet látni, mi merre van. A két medence közül bármelyiket lehet használni, nincs sok különbség a kettő között. Mi félpanziós ellátásra fizettünk be. A reggeli és a vacsora hihetetlen bőséges és változatos, szerintem bőven elég a napi 2x étkezés. Ha napközben bármire szüksége van az embernek, akkor a két bárban lehet inni vagy az étteremnek van egy a'la carte része, mindkét helyen felírásos módszert alkalmaznak, tehát csak a nyaralás végén kell pénzzel foglalkozni.
A különprogramok közül a fővárosnézős-vacsorát és a görög estet választottuk. Véleményem szerint az első bőven elég lett volna, mivel ott is volt görög tánc, és helyi étel a végén. A görög est pedig inkább az idősebb korosztálynak való, a mi huszonéves korosztályunk számára ez egy borzasztó rossz választás (ha nem sértek meg vele senkit, az egész olyan volt, mint egy nyugdíjas klub). Ami pozitívum a szálloda részéről, hogy a két este után-előtt adtak részünkre egy-egy ebédjegyet (szintén svédasztalos rendszer), amit bármelyik napon beválthattunk, hiszen lemaradtunk a szálloda vacsorájáról, ami ki volt fizetve. Azt hogy ki van all inclusive ellátáson és ki csak félpanzión, nagyon szigorúan nézik.
Egyik nap autót béreltünk, egy suzuki jimny 55 euro volt egy napra (ez kb középár az autók között), alkudni itt is kötelező! Ezzel jártuk be a sziget nagyobbik, északi felét. Másik nap pedig motoroztunk. 50 ccm-s robogóval itt lehet ketten menni, B-s jogsira viszont nem adnak nagyobbat.
A sziget amolyan görögös, nekünk magyaroknak kicsit rendezetlen, viszont az emberek nagyon barátságosak. Természeti adottságai valahogy nem fogtak meg annyira, mint Krétáé. Messonghi tengerpartja viszont kriminális. Van kb 4m parti sáv, ahol nyomorognak az emberek, a tenger koszos, és semmi látnivaló nincs benne. Bárhova mentünk a szigeten csak szebb partot találtunk, nekem ezek között a legjobban Sidari tetszett a maga homokköves partjával, ahonnan gyönyörű fotókat lehet készíteni, és nagyokat lehet ugrálni. Fiataloknak ez vagy a sziget déli vége (ez NAGYON bulis rész) lehet ideális választás.
Összefoglalva: Korfu szép hely, egyszer látni kell, viszont nekünk ez az egy elég is volt, azért nem éreztük rosszul magunkat.
Még valami: hazafelé (szerencsére) rossz irányból fújt a cél, ezért a pilótának kellett egy kört tenni a Mecsek és Pécs fölött, ez megkoronázta utunkat!
Értékeld az élménybeszámolót!
7 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina