Danubius Szováta - menekülés innen!

Románia Szováta Danubius Hotel Sovata

Ott-tartózkodás ideje: 2009. jan. 03.  - 2009. jan. 03. (1 nap)

2 hozzászólás I 7 176 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. jan. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Hawaii1972 Beszámolója
Danubius Hotel Sovata értékelése
Hawaii1972 még nem értékelte!
Az értékelések összesen:

4.6

Eddig 3 utazó értékelte.

Az előzmények: foglalás 2008 júliusában. Telefonon hosszasan beszélek a hölggyel. A legfontosabb kérdés: 2008. január 3. után mire lehet számítani úgy tömegszinten?
Magyarul arra számítok, hogy a karácsonyi és szilveszetri őrület után kevesebben lesznek a szovátai Danubius Hotelben, s lehet majd pihenni.
Hölgy (Kovács Boglárka) mondja: igen, igen, ez jó időpont, jöjjünk bátran, nagyon kevesen lesznek.

Közben: többször nézegetem a szálloda weboldalát, a marketing nagyon profi. Már a repjegyek is megvannak Marosvásárhelyig, minden OK. Várjuk a január 3-át (a mai napot)

Érkezés, transzfer rendben. Maga a szálloda sales-menedzsere jött értünk. Az első gyanús mondata a kocsiban hangzik el: január 6-űn kitör az ortodox karácsony, éppen most jelentkezett be 200 moldáv vendég (Moldova = ex-Szovjetúnió) a hotelbe. Ekkor még a mondat elsuhan a fülem mellett.

Bejelentkezés rendben. Szoba nagyjából rendben. Mondjuk egy ilyen szintű hotelben egy gratis ásványvíz kifejezetten jól esne, de nem baj, mert a párom lemegy a boltba, addig én a "wellness" központba. S nem hiszem el, amit látok!

Az "úszómedence" 5m x 5m, ebben úszni nem lehet és hemzsegnek benne az emberek. Odébb egy másik medencében a Medve tó vízében mint anno a lengyel halkonzervben a heringek, úgy aszalódnak egymás mellett az emberek. Gyerekvisítás, tömeg mindenütt.

A lift előtt sor. A nagy szállodában mindössze 2 felvonó áll a vendégek rendelkezésére. 5 perc ácsorgást követően feljutok a szobámba. Előkapom a laptopot és a Segesvárról induló vonatokat kezdem nézegetni.

Közben megjön a párom, lemegyünk együtt a wellnessbe. A liftben fotók a menedcékről, pont úgy van mindegyik beállítva, hogy ne lehessen tudni, a medence valójában mekkora. Zseniális marketing, ugyanez a neten lévő képeken is. Páromnak is eláll a szava a heringes medencétől. Eldöntjük, innen továbbállunk, amint csak lehet.

Még a vacsora előttünk. A kaja jó közepes, az italért fizetni kell. Sokan nem isznak (pontosabban mi senkit nem láttunk, akik italt rendeltek volna). Az egyik moldáv család fogja a poharat és belemártja a gyümölcssalátába, onnan vételezve folyadékot. (Ez az ex-szovjetek szocializálódása, tapasztalam korábban Lenin országában.)

Még egy kis tévézés a szobában, majd irány a recepció. Mondom: holnap hazautazom. Valahogy nem csodálkoznak. Együttérzően bólintanak, hogy a moldávok, meg az oroszok ilyenek. Más világ. Az ötödiken a lift előtt vígan konyakoznak és énekelnek. Megrendelik nekünk a transzfert vasárnap reggel 8.30-ra Segesvárra. Repülés helyett (a következő repülő kedden megy) vonattal haza, a Pannónia Expresszel.

Öszességében: bedőltünk a marketingnek, hagytuk magunkat átvágni a palánkon (hogy Csernus doktor is lássa, vállaljuk a felelősséget a velünk történtekért), ortodox karácsonykor meg meneküljön mindenki ki merre lát...
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
9.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
nestea - 2010.03.05. 15:12

Hát érdekes a beszámolód. Én is sokszor voltam Szovátán, többek között EDZŐTÁBORBAN. Na, hát, mi nem pihengettünk a tónál, hanem szaladtuk körbe, mint akiknek nincs jobb dolguk (többször is!). Néha edzés után bementük az előbb lehordott welness központba, és örültünk, hogy úszhatunk egy kicsit (PERSZE NEM 5X5-ÖS A MEDENCE). A kaja nagyon jó ott nyáron. Svédasztal van.Az alkalmazottak meg kedvesek. Igen, a moldáv/orosz vendégek kellemetlenek, de a hotel, maga nagyon jó:) Ajánlom másnak is. És ne hallgassanak egy elkényesedett magyarországi hölgyre.

Suzen - 2010.01.07. 15:05

Köszönöm hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat.Nagyon szerettem volna menni ide,de teljesen elrettentett amit te és Selma leírtatok a körülményekről.A prosikból azt hittem hogy legalább egy hévízi szintű hely,de az algás lépcső és rozsdás szög után már tuti nem megyünk ide.Pedig nagyon vonzott az egyedülálló víz-összetétel.Ez van.Megyünk máshová...


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina