Fõiskolások a Budapest-Bamako Rallyn

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2008. szept. 01.  - 2008. okt. 22. (51 nap)

0 hozzászólás I 2 764 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. jan. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar BKFOngoBamako Beszámolója

Cimkék: bamako  bkf  csapat  ralli 

A Budapest-Bamako Rallyn a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) négy hallgatója is elindul. Három fiú már közös célként tűzte ki a versenyen való részvételt, köztük egy kerekes székes hallgató. A negyedik tag személyében egy hölgyet képzeltek el a fiatalok, majd a kétfordulós válogatás eredményeként október 22-én össze is állt a BKF Bamako Team.

Kategóriájukban nem a pontszerzés és a gyorsaság, hanem az élményszerzés a cél, miközben adományaikkal: játékokkal, ruhákkal az útvonalon fekvő szegény országokat segítik.

A BKF Bamako Team tagjainak gondolkodása adekvát a Budapest-Bamako Rally szellemiségével, ezért egyik legfontosabb feladatuknak tartják, hogy a táv teljesítésén túl a lehető leghasznosabb és legtöbb adományt vigyék el a rászorulóknak. Egy bamakoi segélyszervezetnek (ASHED) több kerekesszéket és járókeretet, illetve ruhákat, játékokat juttatnak majd el.

Rengeteg élménnyel gazdagodhat, ugyanakkor komoly megpróbáltatásokat is vállal a főiskola négy hallgatója, amikor 2009. január 17-én elindul a Budapest-Bamako Rallyn. A tagok két hetet töltenek együtt Budapest és Mali fővárosa, Bamako között és számos kockázattal kell szembenézniük, mint a bebörtönzés, az autóbaleset, a homokviharok, vagy az ételmérgezés.

28 hölgy jelentkezett a válogatásra, a második forduló után választották ki Kiss Gergő, Kézai Béla és Bovier György partnerét. "Jámbor Szonjával a csapat jobban tükrözi a főiskola összetételét és egy hölgy tag jelenléte az út során felvetődő problémák esetében a miénktől eltérő gondolkodásmódot, megoldás-keresési stratégiát képviselhet" - mondta el Kiss Gergő a döntés okait. A hallgatóktól származó ötlet mellé állt a főiskola is, a támogatásra való felkérés után a BKF főszponzori szerepet vállalt.

A hallgatók egyelőre intézik a vízumokat és az eddig kiadott könyvekből, DVD-kből készülnek a versenyre, később pedig saját csapatépítő tréningeket és egyéb felkészüléseket is szerveznek maguknak.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina