Málta ősszel?

Málta

Ott-tartózkodás ideje: 2008. okt. 24.  - 2008. okt. 31. (7 nap)

2 hozzászólás I 19 604 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. jan. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar ElChe Beszámolója

Cimkék: búvár  málta 

A válasz egyértelműen igen!

Pedig az út tervezése előtt volt egy kis bizonytalanság bennem, október végén milyenek lesznek a körülmények? A döntést az könnyítette meg, hogy szétnéztem, milyen lehetőségek vannak az utazásra az őszi szünetben. A szervezett utak többsége már elfogyott, ami maradt és érdekesnek tűnt (például Egyiptom) komolytalanul drágának tűnt. Málta viszont nem. És akkor főleg nem, amikor elkezdtem magamnak összeállítani. Az Air Malta roppant kedvező áron adta a repjegyet két hónappal az út előtt, a szokásos szálláskereső oldalon találtam egy olcsó, tengerre néző apartmant Xemxijában, és október végén még magyar búvár barátaink is kinn voltak a bázisukon.

Összességében a repjegy, szállás, reptéri transzfer együttesen és fejenként nagyjából nyolcvanezer forintra jött ki, ezen az áron biztosan nem találtunk volna máshova utat. De a búvárkodás miatt nem volt mindegy, milyen körülmények várnak a víz alatt, és ekkor érkezett el az út legkellemesebb meglepetése: 24 fokos volt a tenger! Szinte lubickolásra is jó lett volna, tehát az időnk jó része az egy hetes búvárprogram remek merüléseivel telt el. Roncsok, üregek... Szép volt, szerettük, és lazítottunk is egy kicsit.

Mivel Máltán már jártunk korábban, kevesebb időt szántunk a felszíni barangolásra. Jutott azért belőle a gozói kirándulós napon, illetve voltunk még Valettában is. Lehetett volna többre is lehetőség, hiszen október vége ellenére csak egyetlen napon kapott el egy kis eső, de egyébként roppant kellemes, 25-28 fokos volt az idő. Nem jelentett gondot, hogy nincs légkondi a szállásunkon. Egyébként Málta felszíni érdekességeiről úgyis leírnak minden az útikönyvekben, és van is néhány "kötelező" program, mint a lovagvár, az őskori építmények vagy Mdina, ám a nyári forróságban és zsúfoltságban az ember egy idő után belefárad a barangolásba. Most viszont sehol nem volt tömeg, a rendszeresen járó, ósdi buszokkal (bár egyre több az új modell is) bárhová könnyen eljutottunk.

A merülésre több idő jutott, és ahogy azt Máltán jellemzően bonyolítják, nagyon kényelmes. Jön egy autó a szállodához, elvisznek a merülőhelyre, és ott kis csoportokban lehet a víz alá menni. Kifejezetten búvárbarát megoldás, az egyetlen kötelezettsége az embernek az, hogy reggel időben felkeljen. A meleg víz pedig csak megkoronázza a kalandot.

Málta, mint úticél az én szememben nem tartozik a legizgalmasabb helyek közé Európában, a legtöbb más hely felé talán a jobb merülési lehetőségek emelik. Ősszel viszont javulnak az esélyei, mert nagyon könnyen elérhető (októberben szervezett görög utakat például már aligha találni), nagyon kedvező árú is lehet, miközben az idő még mindig remek. Főleg egy budapesti októberhez képest. Nagyon jó döntés volt ide utazni.
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
ElChe - 2009.01.14. 11:44

Bár hozzá kell tenni, a legtöbb helyen szeptember szinte ideális az utazásra, legalábbis a mi számunkra könnyen elérhető országokban. Egyiptom vagy a Kanári-szigetek, Görögország, Málta és a hasonlók nyilván ilyenkor olcsóbbak, kevésbé zsúfoltak, és még remek az idő is. Október vége viszont már határeset, ezért volt kellemes meglepetés most Málta.

ALBATROSZ - 2009.01.14. 09:34

Mi szeptember elején voltunk Máltán, 11 napot. Akkor még 35 fok felett volt. Egyébként fantasztikus!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina