Az indulás

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2009. jan. 17.  - 2009. jan. 18. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 809 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. jan. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar BKFOngoBamako Beszámolója

Cimkék: bamako  budapest  rajt  rally  verseny 

És eljött a nap, mikor végre elindult ez az őrült vállalkozás, mikor a sok-sok álmatlan éjszaka, véget nem érő munkalajstromok látványa köddé vált. Nehezen, szenvedősen, döcögősen, de sikerült elindulnunk.

Magunk sem hittük el, mikor végre-valahára az utolsó csomag is bekerült az autóba, és becsukhattuk az ajtókat, hogy beindíthassuk a motort, hogy az egészen Bamakoig gurítson minket.

A mai, első nap jóval hosszabbra sikeredett, mint azt terveztük. Korábban úgy akartuk, hogy az utolsó „pesti” napunkat otthon töltjük az ágyunkban, kialva magunkat, de így utólag kijelenthető, hogy ez csupán egy hiú ábránd volt.

Pénteken éjjel elkezdődtek az utolsó simítások az autón, néhány addig lemaradt matrica felragasztása, illetve 1-2 szükséges alkatrész fel/beszerelése.

Szombat hajnalra végre odáig juthattunk, hogy mindenkinek már csak a saját maga csomagjának összeállítására kellett figyelnie. Persze ez sem olyan egyszerű feladat, ha az ember hetek óta éjszakázik, és azt sem tudja, hogy merre is áll az a vízhalom a nyaka tetején.

A hivatalos Budapest Bamako 2009 start szombat reggel 9-től volt kiírva a Felvonulási térre. Az autót már korábban le kellett rakni, érkezési sorrend szerint rajtoltatták el a csapatokat, nem meglepő, majdnem utolsóként érkeztünk meg a helyszínre.

Két órás várakozás után kerültünk sorra, és bár majdnem mi voltunk a legutolsó kivonuló csapat, sikerült osztatlant sikert aratnunk, hiszen Pöttyös rudikat dobálva az autóról rengeteg szimpatizánst szereztünk magunknak.

Bár hivatalosan elrajtoltunk, számunkra mégsem kezdődött meg a verseny, hiszen még jelenésünk volt a BKF nyíltnapján, ahol annak rendje és módja szerint tiszteletünket tettük.

Azonban nem csak a nyíltnap miatt volt szükséges elmennünk a BKF-re, hanem azért is, mert itt került be a kocsiba a csomagok többsége. Köszönhetően Gyuri rokonságának, röpke két óra alatt sikerült a kocsiban található összes négyzetmillimétert telepakolni az utazásra szánt csomagokkal.

Szinte hihetetlennek tűnt, mikor végre bent volt az összes csomag, és az is hasonlóan elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Gyuri Édesapja által művészien megkomponált összecsomagolási metódust mi egyedül a pusztában meg tudjuk majd ismételni.

Könnyes búcsú a rokonoktól, régi barátoktól, BKF-es ismerősöktől, és indulhattunk is.

Első ízben Veszprém felé vettük az irányt, ahol Bazsitoohoz vezetett az utunk, hiszen még így íly jó állapotban, gyorsan lefényképeztettük vele magunkat és az autónkat.

Ekkor, kora délután már tényleg az itiner szerinti várost céloztuk meg, irány Velence! Este 7 felé léptük át a határt, ahonnan csupán már 5 óra van hátra, hogy elérjük a mai nap végállomását, ahol talán ki tudjuk pihenni az elmúlt hetek fáradtságos munkaóráit.

Ennek ellentmond az éjfél körüli érkezés, mely így kizárta a teljes kipihentség lehetőségét, azonban reggel muszáj felkelni korán, hiszen közel 800 km-t kell megtennünk, hogy elérjük a második nap célállomását, Meyreuilt.

By Kézai Béla
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina