Dominikai köztársaság árnyoldalai

Dominikai Köztársaság Punta Cana-Bavaro

Ott-tartózkodás ideje: 2008. dec. 04.  - 2008. dec. 20. (16 nap)

35 hozzászólás I 49 146 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. feb. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar lorelai Beszámolója

Cimkék: dominika  élmény  rossz 

Dominikai Köztársaságban nyaraltam a párommal két hétig decemberben,a nyaralás borzalmas volt.A szobánkban,ami egy 4 csillagos szállodáé volt,12 cm-es csótányok szaladgáltak,az étel nagyon rossz volt és szinte mindentől megbetegszik az európai ember(hányás,hasmenés),ami nagyon el tudja rontani a nyaralást.Ha ez nem lenne elég a víz,ha télen megyünk hideg,maximum 20 fok van és állandó borús-felhős ég,eső,amiben egy szál fürdőruhában(mivel nem nagykabátot visz a naiv turista egy ilyen helyre)eléggé meglehet fázni.Látnivaló semmi nincs,a nyorornegyedekre senki nem kiváncsi szerintem,mert az aztán van bőven.Az egyetlen látványosság ha jó drágán elmegy az ember pár órára a karib-tengerhez kirándulni,az a tengerpart nagyon szép.Pénzt(főleg dollárt)vinni kell bőven,mert borzalmasan drága minden és ha vki nem alkudozik nagyon átvágják vagy nem adják vissza a visszajárót.A szálloda partján fényes nappal drogot,és örömlányt kaphatunk,ezért oda is jönnek megkérdezni,hogy kell-e.Az emberek nem barátságosak,csak egy embernagyságú dollárjelet látnak a turistákban,erőszakosak,életveszélyes kimenni a szállodán kívüli részre,maximum taxival lehet.Széfet érdemes bérelni,még ha drága is,mert rengeteg lopás van még a szállodai szobában is.
Senkinek nem ajánlom ezt a szigetet,a Karib-tengerrel még véletlen se találkozik az aki Punta Cana-ba megy.A Karib-tengernél viszont lejjebb sok sziget van,azok sokkal szebbek és érdemesebb oda menni ez helyett!!!!
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
1.3 (10 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Koaszmercis - 2013.07.30. 13:06

Mentel volna rendes szallodaba. En az Iberostaban voltam 2009-ben ott az osszes kajat az USAbol hoztak. Nem is fosott senki. Atvertek mert nem neztel utana es mindenkit le lumpenezel aki nem ert veled egyet. Ha olcso szallodaba mesz miert vagy meglepodve? Enmegy dzsunior lakosztalyban votam egy 5*-os szallodaban es semmi bajom nem volt. Meselj te hogy jartal? :)

anselmo32 - 2011.02.03. 20:16

Iapa - 2009.12.25. 19:44

Kedves Lorelai!Sajnálom a tapasztalatodat. Én sokadszor megyek vissza Dominikára Punta Canába és mindig minden tökéletes. Nem csak könyvekből olvastam, mint valakinek válaszoltad. Igaz csak egy-egy hétre mentem, de 100 %-os pihenésem volt.

Iapa - 2009.12.25. 19:44

Kedves Lorelai!Sajnálom a tapasztalatodat. Én sokadszor megyek vissza Dominikára Punta Canába és mindig minden tökéletes. Nem csak könyvekből olvastam, mint valakinek válaszoltad. Igaz csak egy-egy hétre mentem, de 100 %-os pihenésem volt.

Nati - 2009.03.12. 20:45

Szerintem menny el mégegyszer oda.2x nem sülhet el ugyanúgy. -vagy ha igen az igényeid nem a pénztárcádhoz vannak igazitva vagy most lettél újgazdag. Inkább gáz ár támogatást kérj, az olcsóbb. Ha nem birod fizetni a gázt inkább melegebb re menekülsz? A nyararás csak akkor felhőtlen ha nem kell számolni a pénzt hogy hány fagyit ehetsz meg egy nap.

rackayouh - 2009.03.12. 19:35

szilvi77 - 2009.02.25. 15:23

Na pufff! Az IQ ismét megütötte a szintet.Nekem még annyi jut eszembe az egészről, hogy viszonylag sok helyen jártam már, de még nem tudom elmondani hogy valahol rosszul éreztem volna magam. Természetesen volt jó és jobb. Szerintem már az szuper hogy azokkal tölthetem azt az egy-két hetet akiket szeretek, legyen az a családom, vagy a barátaink. Továbbá hálás vagyok a sorsnak hogy ebben a nehéz világban nekem is megadatott az, hogy ilyen és ehez hasonló gyönyörű helyeken nyaralhatok, nem pedig mindenben a hibát keressem (még abban is ami mindenkitől független)! Na de 'leteszem a tollam', nem győzködök tovább egy ilyen negatív embert, mert erre sem időm sem energiám nincsen! Üdv mindenkinek!

Adder - 2009.02.25. 08:30

Kedves lorelai, ne idegesítsd fel magad. Nyilván frusztrál, hogy így sikerült a nyaralásotok, ez érthető. Mi csak arről próbálunk meggyőzni, hoyg nagyon nagyon pechesek voltatok, mert egyáltalán nem jellemző amit leírtál. Én utánad voltam, februárban, előtte pedig 2007-ben, szintén bavaron. (itt egyébként tudtommal 52 szálloda van és az egész környék kifejezetten a turizmus miatt épült ill. épül. Az út mentén látható nyomorúságos házak egy része munkásszállás-féle és ne feledd, hoyg a közeli cukornádültetvényeken dolgozó haiti minkások is itt élnek. Ők pedig nagyon-nagyon szegények de a családjaikat még így is segítik, tehát sztem még egy fa alatt is alszanak, ha az az olcsó megoldás.A szálloda, amiben voltunk szintén 4*-os volt és mint írtam, pontosan azt kaptam, amit a tripadvisoron olvastam. Előtte 5*, az említett Grand Palladium, más világ. Az ételektől itt is volt, aki azt írta, hoyg beteg lett, de az egy ember volt, nem általános. Az időjárásra a helyiek szerint is a teljes kiszámíthatatlanság jellemző, december-január-február során szerintük bármi előfordulhat és ilyenkor fáznak, mert 26 fok van csak. Igazán jószándékból írom, hogy érdemes egy ilyen drága út előtt tájékozódni, mert ugyan az időjárást megváltoztatni nem tudod, de legalább a többi körülményre fel lehet készülni.

bratwurst - 2009.02.24. 22:26

A hozzászólások lehetősége azt jelenti, hogy egy beszámolóhoz hozzá lehet és szabad szólni!! Sajnálom, hogy az utatok rosszul sikerült, de azt nem értem, hogy miért dühít, hogy mások viszont szuper jól érezték magukat ugyanott? Azt sem értem, hogy ha valakik rászánnak kb. egy millió forintot egy utazásra, miért spórolnak néhány tízezret, és mennek egy gyengébb szállodába? Nekünk életünk nagy élménye volt a dominikai nyaralás, pedig nem nyomortanyán lakunk, és sokat utazunk.

lorelai - 2009.02.24. 18:36

MINDENKI A SAJÁT OLDALÁRA ÍROGASSON,MERT SENKI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJÁRA NEM VAGYOK KIVÁNYCSI,ERRE TALÁLTÁK FEL A SAJÁT OLDALT!!!!!(HA EGYÁLTALÁN VAN ITT OLYAN IS AKI OTT IS NYARALT,NEM CSAK KÖNYVBŐL ÁLMODOZVA ÍROGAT!!!!!!SZÓVAL IDE NEM KELL KOMMENT,AZ ÉN NYARALÁSOM VOLT,NEM MÁSÉ,AZ ÉN MAGÁNÜGYEM,HOGY HOGY ÉREZTEM MAGAM,NEM MÁSÉ!!!!!

szilvi77 - 2009.02.24. 13:40

AZ "IGÉNYESSÉGRŐL" ANNYIT, HOGY AZ IBUSZ AJÁNLATAI KÖZÜL EZ VOLT A LEHETŐ LEGOLCSÓBB AMIT CSAK VÁLASZTHATTÁL ÚGYHOGY NE NÉZZ LE SENKIT, MERT A SAJÁT SZÍNVONALADAT MÁR MINŐSÍTETTED!!! (EGYÉBKÉNT ÉRTELMESEN LE VOLT ÍRVA A KATALÓGUSBAN HOGY AZ A HOTEL AMIT VÁLASZTOTTÁL CSAK EGY KÖZÉPKATEGÓRIÁS HOTEL ÉS A KINTI BESOROLÁS NEM ÉPPEN FELEL MEG AZ EURÓPAINAK DE HA EKKORA IGÉNYES ÉS SOKAT UTAZÓ VAGY EZT TUDNOD KELLENE!) MIÉRT NEM MENTÉL AZ IBEROSTAR SZÁLLODÁBA ÉS OTT NEM LETT VOLNA GONDOD A "MENZÁVAL", SŐT A "HÁZIÁLLAT" IS FLAMINGÓ LETT VOLNA!IGAZ, EHEZ EGY KICSIT MÉG ZSEBBE KELLETT VOLNA NYÚLNI. A SZÍNVONALAS NYARALÁSRÓL ENNYIT! :):)További szép napot mindenkinek!

kirinshiku - 2009.02.24. 08:21

:)

Krisz - 2009.02.23. 20:54

Tisztelt Mindenki!Az Ongo azért jött létre, hogy mindenki ! szíve joga legyen leírni, hogy érezte magát! Ő így! Én pedig elhiszem.Amikor én írtam Ciprusról rosszat én is megkaptam a hideget-meleget!Mondom: MINDENKINEK SZIVE JOGA leírni, amit tapasztalt, átélt!Akinek van élménye, ossza meg velünk, de NE a másikat fikázza!!!!

lorelai - 2009.02.23. 20:32

EZÚTON AJÁNLOM AZOKNAK A PARASZTOKNAK,AKIK VMI ELDUGOTT KIS ROMÁN PARASZTFALUBÓL MENNEK,HOGY JÓL FOGJÁK MAGUKAT ÉREZNI,A MENZÁHOZ MÁR ÚGYIS HOZZÁ VANNAK SZOKVA,A CSÓTÁNYTÓL OTTHONUKBAN SE FÉLNEK,ÉS A PUTRITELEP SIMÁN OTTHONOS!!!!AKI VISZONT SZÍNVONALAS NYARALÁSHOZ SZOKOTT TUTI NEM MEGY!!!!

szilvi77 - 2009.02.23. 16:48

kraszimre! Azt nem írta oda hogy hányan fizették ezt az összeget! Vagy én voltam figyelmetlen?

szilvi77 - 2009.02.23. 16:46

lorelai! Én is 2008 decemberében jártam Punta Cana-n, ezért bátorkodom hozzászólni a beszámolódhoz! Először is az a véleményem, hogy szerintem rajtatok múlik hogy hogyan érzitek magatokat,bárhol is vagytok a világban. Továbbá ha ekkorák az igényeid, miért nem választottál magasabb kategóriájú hotelt?! Utitársaink közül 11-en laktak a Carabella hotelben és egytől-egyig meg voltak elégedve, a kaját leginkább dícsérve! Ha problémád volt a szobáddal, miért nem orvosoltattad ott, és kértél szobacserét? Mi pár hotellel a Carabella mellett laktunk, felettünk szinte mindig sütött a nap (pedig bizton állíthatom hogy a nyaralásunk egy időbe esett)! Nálunk az étel igazán bőséges, választékos és finom volt, közülünk nem betegedett meg senki (nyolcan voltunk),még a két éves gyerekem sem! A közbiztonsággal SEMMIFÉLE probléma nincsen, többször jártunk a szállodán kívül vásárolgatni és egyszer sem inzultáltak túlzottan vagy csaptak be bennünket. Alkudni kell, ez tény. Drogot és örömlányt egyszer sem kínáltak nekünk, valószínű nem vonzottuk be az efajta árúst!Nem folytatnám tovább az ostobábbnál-ostobább felsorolást, szóval mi nagyon jól éreztük magunkat ezen a gyönyörű helyen, bátran vállalja be aki megteheti!!

kirinshiku - 2009.02.23. 16:29

Minnél tovább,válaszolgatsz annál mélyebbre süllyedsz,nem szoktam válaszolgatni,mert mindenkinek szíve,joga oda menni annyit költeni amennyit és ahová csak akar,NA DE MÁSFÉL Millió azért az már túlzás,jól átvertek benneteket!!

lorelai - 2009.02.23. 15:13

nem ittunk a csapból vizet,nem ettünk helyi kaját,sőt alig ettem vmit,semmi főtt-sült kaját,csak zsömlét vajjal!!!!!Ennek ellenére azért gondoltam,hogy leírom az élményem,mert ez az utazás nem 10 éve volt,MOST 2008.decemberben!!!(nem január,nem 5 éve....)És nem bárhol dominikán,hanem Bavaro-ban!!!Van olyan is,aki pont itt nyaralt,nem ezer km-rel arrább vagy épp több hónappal később-előbb???Szóval mindenkinek joga van tudni azt is ha egy tervezett dominikai útja esetleg nem lesz fantasztikus,ezért írtam!!!Mert ugyebár miután kifizettük 1.500.000-ot két hétért,jogunk van tudni az árnyoldalát is!!!!

Adder - 2009.02.23. 11:40

lorelai, olvastatok előtte a szállodákról ? Nagyon hasznos a Tripadvisor.com, vagy a német oldalakon a szállodák minősítése. Ebben a Carabelát kifejezetten nem ajánlották, emlékeim szerint. Ilyen út előtt szerintem érdemes utána olvasni a szállásoknak. Én most a választás előtt megnéztem és pontosan az volt, amit olvastam, sem több, sem kevesebb. A rosszullét igen meglepő, nekem ugyanis kifejezetten érzékeny a gyomrom, de eddig Dominikán még csak enyhe bajom sem volt, pedig mindenfélét ettem ! Csapvizet nem ittam, de ki az az őrült, aki ezt tenné ? :-)

Maravillosa - 2009.02.22. 10:06

Egyetértek zuzuval, rosszkor voltál egy jó helyen. Január 20-án jöttünk haza Punta Cana-ról, a Hotel Riu Palace-ban laktunk, és fantasztikus volt! A szállodában hihetetlen tisztaság fogadott bennünket, és kifejezetten európai gyomorra készültek az ételek, tényleg minden kaja nagyon finom volt. A párom hozta a notebookját kapcsolattartási szempontból, és a fotókat is letöltöttük minden nap, a gép a szobában volt az asztalon, és soha senki nem nyúlt hozzá. A széfben gyakorlatilag csak a papírjainkat tároltuk. Mi egyénileg utaztunk, a neten néztük ki a szállodát és vettük meg a repjegyet, de abszolút nem csalódtunk. Fantasztikus helyeken jártunk, az időjárásról pedig annyit, hogy 10 nap alatt kb. négyszer esett az eső, az is kizárólag éjszaka, reggel pedig már verőfényes napsütés fogadott minket. Ettől aztán iszonyatosan zöld minden, tényleg így képzeli el az ember a karibi szigeteket!!A dominikai emberek nagy szegénységben élnek, de nagyon kedvesek, egyáltalán nem tolakodóak, és utaztunk olyan kisbuszban (public transport), amibe 15 embert zsúfoltak föl, hivatalosan kb. 9 személyre lett volna optimális, és a pasikon fehér vasalt ing, a nők csinosan felöltözve, és soha nem volt pl. olyan szag, mint ami egy bp-i bkv járaton sajnos általános... Szóval nekünk nagyon klassz volt az utazásunk, és mindenkinek ajánlom Dominikát, mert gyönyörű!

lorelai - 2009.02.21. 16:20

A szállodánk Carabellla Bavaro Beach 4 csillagos szálloda volt,ha érdekel vkit és nem Punta Canaban van ahogy itthon mondják,hanem Bavaroban,a kettő nem ugyanaz!!!!Az utat az Ibusz szervezte,soha többet nem utazunk velük,más irodának lehet jobb szállodái vannak jobb helyeken!!!!!

lorelai - 2009.02.21. 16:13

Elhagytam a szálloda csillogását,és 10 perc séta után,visszafelé gyalogoltam,mert nincs út,ha nem vetted volna észre az a rengeteg idő alatt,amíg ott voltál állítólag,ergo simán elütnek!!!Nem méregdrága taxira vágytam,csak egy kis felfedező sétára,mint sok más helyen Európában biztonságosan lehet!!!!Van egy kevés lánc rajtam,karkötő...és nem sok kellett,hogy ebben a irtó barátságos és biztonságos helyen lekapják rólam!!!Én veled ellentétben,mint sok más ember turistaként mentem,és a program ami Santo Domingo-ba volt egy borzalmas hosszú,unalmas oda-vissza 6 órás buszos ücsörgés volt,közben a fantasztikus étkezések miatt beteg párom folyamatosan hányt,én a buszban lilára fagytam,mert egy semmi kis ruhában voltam(állítólag nagyon meleg van-a gyakorlatban pulóver és tréning nadrág kell szinte minden nap és persze esenyő)ezerrel ment a légkondi,amitől egy kisebb tüdőgyulladást kaptam,mert hiába lett szólva a sofőrnek,szarta le.A hatalmas program nem állatkert volt-arborétum volt,hanem egy barlang nézés 10 percig,a fővárosban EGY KIJELÖLT UTCÁBAN EGY ÓRA séta-vásárlás,és Kolombusz FIÁNAK a házát megnézhettük,20 perc,de elég is volt....Soroljam még????A Manati-Park állítólag egy állatkert,de állítom ennél több állat van a budapesti Margit-szigeten!!!A denfin-úszás 5 perc,110 dollár/fő,az ott töltött idő kb 15 perc,és akkor már kétszer néztünk meg mindent.Ez is megérte!!!A szivargyár annyira nem nagy szám,nem véletlen ingyenes,és alig megy el rá valaki,de mi megnéztük azt is.Ezeket a szivarokat a szálloda mellett is megkapni.Akárhova viszik a magyarokat kb 4-5 órás út oda plusz ugyanennyi vissza.Az egész program kötött,csak azt lehet megnézni amit ők akarnak,az meg nem túl érdekes.A szálloda pompája ahogy írtad,lehet a tietek pompa volt,de a miénk nem igazán:csótányok,szar kaja,alig volt takarítás,az erkély ajtónk le volt szakadva,a biztonság kedvéért nem lehetett becsukni sem-és persze egy földszinti szobáról beszélünk,csak az nem ment be aki nem akart....Nem vittünk meleg ruhát,persze a két hétig végig borongós-esős hideg volt,amin csak mi lepődtünk meg turisták,mert itt állítólag a forróságnak kell várni minket....22 ember volt a csoportben,különböző szállodákban elhelyezve BAVARO részen és a 99 % megbetegedett a kajától!!!!!4-5 napig fekve az ágyban,hányni a wc-n ülve a szemetesbe,mert közben egyidejűleg a hasad is megy,rendkívül "szórakoztató".Az emberek barátságosak????Te dollárt osztogattál köztük talán???Mert az a 22 ember,akivel mi mentünk azt tapasztalta,hogy erőszakosak,átbasszák azt akit csak tudnak,és vigyázni kell,mert lopnak.Ha dollárral fizet az ember,mert ugyebár lehet azzal is(ha átváltod még dominikai peso-ra,megint buksz,ezt már biztos nem váltják be itthon forintra!)közlik,hogy nem adnak vissza és vásárold le ha akarod ha nem!!!Sok országban voltam már,sok kontinensen,de ide akkor se mennék vissza,ha fizetnének.Életemben nem volt ilyen rossz egy nyaralásom!!!!

zuzu - 2009.02.21. 14:16

Lorelai Te rosszkor voltál egy jo helyen.

bratwurst - 2009.02.21. 11:23

3 éve 1 hetet töltöttünk Dominikán, január végén. Egyszer az életben szerettünk volna télből a nyárba utazni, gyerekestül. Konkrét célunk nem volt, csak azt döntöttük el, hogy nem kockáztatunk, csak 5 csillagos szállodába megyünk. Az ára miatt választottuk Dominikát, a Grand Palladium Bavaro Resort-ot. Egyszerűen minden tökéletes volt.

orgasmusforscher - 2009.02.21. 10:16

Az egész Amerika egy nagy rakás szar... mindegy hová mész, délre, középre, északra. Mi a Kínához tartozó Hainan szigetén voltunk, az is trópus valahol... biztonságos, nincsenek nyomortanyák, nem verik át az embert, stb..

Kurucz - 2009.02.20. 20:36

Csak annyit mondhatok, hogy Thaiföld ezerszer jobb, mint Dominika! Ma jöttem - sajnos - onnan haza.

bububa - 2009.02.20. 20:34

Én jól éreztem magam, egyetértek consuela77 gondolataival...

consuela77 - 2009.02.20. 11:33

a prostituáltakról meg csak annyit, hogy nem Dominika sajátossága... ott van Hamburg, a vöröslámpáit sem kell megnézni, még is ott vannak, de említhetném Hollandiát vagy Thaiföldet is... :)

consuela77 - 2009.02.20. 11:28

Adder - 2009.02.20. 11:28

Jó lenne tudni, melyik szálloda volt ez ? Nekem is volt szerencsém kétszer is nyaralni ezen a részen, de eddig csak az időjárásra lehetett panasz, egyszer, az idén. A karib tengerrel tök igazad van, az bizony nem a Punta Cana rész !

consuela77 - 2009.02.20. 11:28

Ajánlanám még Santiago-t, ahol megtalálható a méltán híres Dominikai szivargyár. Boca Chica-nak gyönyörű és híres strandja van. Santo Domingo-ban pedig nem csak állatkert, de egy hatalmas csodaszép arborétum is várja a turistákat. Közbiztonsággal nincsen probléma, a helyi lakosok közvetlenek, barátságosak. Alkudni pedig igenis lehet :-))) és minden egyes visszajáró peso-t megadnak az eladók.A szegénység valóban nagy, de ha egyszer ellátogatsz egy nyomornegyedbe akkor láthatod azt, hogy ezek az emberek boldogan élnek, a maguk szegényes módján. A csótányok létezését nem tagadom, de St. Marten szigetén még ennél is több van belőlük. :) Úgy vélem az általad leírtak nem teljesen fedik a valóságot. Igen sajátosan, saját szemszögedből/élményeidből adtál közre részinformációt.Jómagam hosszú ideig éltem a karib térség eme gyöngyszemén, (karitatív tevékenységet folytattam) így volt alkalmam betekinteni a helyi emberek életébe, legyen az gazdag vagy szegény. Nyugodt szívvel állíthatom, soha semmi atrocitás nem ért!Szórakozni jártam, minden nap bevásároltam, utaztam, autóztam és olykor iránytaxival közlekedtem. Mindenki mindig nagyon segítőkész volt!

consuela77 - 2009.02.20. 11:27

kedves Lorelai, talán ha legközelebb Dominikára látogatsz, hagyd el a szállodák sokcsillagos pompáját, s lesz lehetőséged megtekinteni azon történelmi nevezetességeket is, melyek bárki számára megtekinthetőek. Gondolok itt Independencia-ra ami néhány órás utazással könnyen elérhető, sőt itt nem csak XV. századi épületekben gyönyörködhetsz, az egész város egy hatalmas erőd :-), de nevezetességekkel is találkozhatsz, mint a "Szalagos ház", Kolombusz háza.

rackayouh - 2009.02.20. 09:45

tkbb - 2009.02.20. 07:14

Nekem pont az ellenkezője volt a tapasztalatom , Azóta 6 alkalommal voltunk és nagyon jól éreztük magunkat . A DOMINIKAI emberek nagyon barátságosak és nagyon jó lent a hangulat . Nem tudom hol voltatok de Punta-Cana igazi caribi rész .

rackayouh - 2009.02.19. 22:34


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina