Középkategória, minden tekintetben

Dél-Korea Szöul Uljiro CO-OP Residence

Ott-tartózkodás ideje: 2009. jan. 11.  - 2009. jan. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 394 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. feb. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar blackdogone Beszámolója

Cimkék: co-op  coop  dél-korea  dongdaemun  korea  residence  seoul  stadium  szöul  uljiro 

blackdogone értékelése:

2.8

Az értékelések összesen:

2.8

Eddig 1 utazó értékelte.

Igazából négy éjszakát töltöttünk el itt, de 2x2 éjszakás leosztásban. Maga a hely egy tipikus business-hotel, ami nagyjából arra való, hogy az ember aludjon meg zuhanyozzon egyet a munkanapok alatt.
Ennek megfelelően igen picike szobáik vannak. Tulajdonképpen a szoba egy háló/dolgozó/konyha/fürdő/wc kombináció, kb. 12 m2-en megvalósítva.
Hogy ez hogyan sikerülhet? Van benne két ágy, egy íróasztal székkel, pici LCD tévével és internetkábellel (ingyenes a net!), egy kis konyharész főzőlappal, mosogatóval, vízmelegítővel; és egy kombinált wc-zuhanyzó. Ez utóbbit csak egy tejüveg fal választja el a hálórésztől. Az ázsiai szokásokhoz nem szokott európaiak rendszerint csodálkozva figyelik a wc-zuhanyzó kombinációkat, amit úgy kell elképzelni, mint egy nagyobb zuhanyfülkét (ez jelen esetben nagyjából 1.5x1.5 méteres), amiben bent van a zuhany, a wc és a mosdó is. Tehát szabadon locspocsolhat az ember össze-vissza, nem kímélve a wc-t sem. Komoly hátránya ennek a megoldásnak, hogy általában egy fél napig vizes bent minden a zuhanyzás után, így a wc-re becsattogókat kellemetlen meglepetés érheti.
Nos, ezt csupán kis kitérőnek szántam, érdekességképpen. Maga a hely amúgy erős közepes minősítést kap, több dolog miatt is. Az elsőként kapott (nemdohányzónak foglalt) szobában olyan átható cigarettafüst szag ömlött a falakból, hogy 5 perc alatt képes volt beleenni magát a kabátomba. Persze utána kaptunk másik szobát, de ez nem volt egy szimpatikus indítás. A csereként kapott szobába pedig olyan érdekesen volt az ablak berakva a falba, hogy körülötte kb. ujjnyi rés tátongott néhol, ahol akadálytalanul húzott befelé a szöuli janár esti mínusz 15 fok. Mindegy, ezt a problémát orvosoltuk egy nagy marék papírzsebkendővel, mert találékonyak vagyunk. :)
A másik komoly probléma a reggeli volt. A kb. 70.000 won-os árban (~70USD) nincs benne a reggeli, azt külön kellett rendelni, az árára nem emlékszem (valamiért ehhez nekem egy 14USD-s ár társul, de az nagyon sok lenne), de ez a következőket tartalmazta: pirítós, vaj, dzsem, hideg rántotta és hideg virsli (talán bacon is volt, de erre nem esküszöm meg). Mellé narancslé, kávé, tea. Nem kimondottan fejedelmi.
Ellenben hogy ne negatívummal zárjam a leírást: a szálloda közel van a Dongdaemun Stadium metrómegállóhoz, ahol rögtön három metróvonalra szállhatunk, valamint elég sok nézelődni való van a környéken, tekintve hogy a piac negyed van szemben vele.
Értékeld az élménybeszámolót!
9.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina