A tökéletes pihenés

Magyarország Villány Crocus Borhotel

Ott-tartózkodás ideje: 2009. márc. 18.  - 2009. márc. 20. (2 nap)

0 hozzászólás I 1 555 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. márc. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Morzsa Beszámolója

Cimkék: bor  Villány  wellness 

Crocus Borhotel értékelése
Morzsa értékelése:

4.8

Az értékelések összesen:

4.6

Eddig 2 utazó értékelte.

Szerintem jelen pillanatban Mo. egyik legjobb wellness szállodája.
Szuper ötlet: a bort, a borkóstolást ötvözni a wellness-szel.
A kivitelezés pedig az ötlethez méltó. Gyönyörű lett az új szálloda, kicsit modern, kicsit rusztikus, kicsit mediterrán és nagyon villányi.
De mindez semmit sem érne a nagybetűs vendéglátás nélkül, segítőkész személyzet, de bizony a borászként híres Gere család is kiveszi a részét belőle személyesen, már pedig a gazda szeme biztos, hogy még jobban hízlalja a jószágot.
A szoba gyönyörű (mindenképp a superiort ajánlom, azok a gyönyörű, tágas új szobák), az ágy döbbenetesen kényelmes (sajnos érzékeny a derekunk, ezért ez nekünk feltűnt), a Gere borászat mindenhol és nagyon ötletesen jelenik meg, legyen az a kézzel festett selyempárnák huzata vagy a borosüvegből készített lámpák. A
wellness jól kitalált, mindennel felszerelt, és az is gyönyörű. Mindez olyan természeti környezetben, ami utánozhatatlan, sőt, Villány borutcáján...
Egyetlen egy kis negatívumot tudok mondani az ott töltött három napból: bár nagyon szeretünk új fogásokat kipróbálni, a Mandula étterem a lá carte étlapjáról nem volt könnyű a választás (a bistro étlapról még csak-csak sikerült, de akinek hagyományosabb az ízlése, ott is nehéz kihívással fog szembesülni rendelés előtt)
Számomra az a lá carte étlapról hiányoztak a könnyebb fogások, mint egy egyszerű saláta, valami szárnyas. Minden fogásban szerepelt valami, amit vagy nem igazán szeretek, vagy az előző napi háromfogásos nagyvacsora után (mikor alig tudtam aludni dugig tömött gyomorral) nem kívántam. A borjúcsülkös fogásban borjúmirigy, a bárányosban belsőség, a fogas mellett füstölt haltej. Biztos jól lehet ezek mellett a fogások mellett borozni, de mi csak egy könnyű vacsorát szerettünk volna, aznap este pedig a már említett kicsit könnyedebb bistro étlap nem volt elérhető. (azt meg még halkabban teszem csak szóvá, hogy az étlap nem kimondottan gyerekbarát, akik szerintem a legtöbb fogás nevére is kiszaladnak a világból, beleértve az én fiamat is, aki most szerencsére nem volt velünk)
A konyha szerencsére magasan hozta, amit ígért, tehát nem csak nagyzolás az étlap, szerencsére, hanem tudnak azért főzni is, tehát amit végül kisakkoztunk, az nagyon nagyon finom volt. Ez azért még mindig egy elfogadható kombináció ;-)))
Összefoglalva: mindenkinek ajánlom, romantikus hétvégére, vagy kirándulós-borozósra, esetleg baárit csevegéshez.
Szuper!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
fűszer Fűszerek és illatok útján - kirándulás a Mecsek-Hegyháton
A lelkes utazó kalandvágyát nem hűti a hideg idő, a "zimankó" beálltával is megannyi csodát rejt...
állatkert Titkos és megújuló régiségek, különleges és csodálatos újdonságok - Pécs
Rafa-Gyovai Dániel Amikor az embert turisztikai szakmai kirándulásra hívják Pécsre, akkor...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina