Húsvét a Napfényes Dalmáciában 2. rész

Horvátország

Ott-tartózkodás ideje: 2009. ápr. 11.  - 2009. ápr. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 5 486 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. ápr. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Dalmácia  Drvenik  Dubrovnik  Horvátország  Húsvét  Makarska  Omis  Split  Split  szurdok  templom  világörökség 

Húsvét a Napfényes Dalmáciában 2. rész

Split - Omis – Makarska - Drvenik - Dubrovnik

Ezen a napon Split volt az első város, amit meglátogattunk. Split Horvátország második legnagyobb városába, melynek legjelentősebb látnivalója Diocletianus császár egykori palotája, mely az UNESCO világörökség listáján is helyet kapott. A palota óriási méretű, nem egy különálló épület, falai között foglal helyet az egész óváros. Meglátogattuk a Jupiter templomot, a keresztelő kápolnát, a kriptát és a harangtoronyba is felmentünk.
Utána elsétáltunk Nini Gergely püspök monumentális szobráig, hogy megfogjuk azt a bizonyos szerencsét hozó nagylábujjat. Hogy mennyien hisznek ebben, az látszik a nagylábujj fényes színéből.
Barangoltunk még egy kicsit a pálmafás sétányon, szétnéztünk a piacon, aztán tovább indultunk következő állomásunk felé.

Omisban motorcsónakozás volt a program. Indulás előtt még sétáltunk egyet a városban, aztán motorcsónakkal nekivágtunk a Cetina folyó szűk szurdok-völgyének. A tiszta, zöld folyó és a függőleges sziklafalak lenyűgöző látványt nyújtottak. Lassan haladtunk, így volt időnk a tájban gyönyörködni.

Ez után Makarska következett, ami egy meglepetés volt számunkra, mert nem szerepelt a programban. Meglátogattuk a Szent Márk Székesegyházat, aztán sétáltunk egyet a kikötőnél lévő csodás pálmasoron.

A délutáni órákban érkeztünk Drvenikbe, mely egy 300 lakosú halászfalu. Szállásunk is itt volt. A Hotel Hani egy családi üzemeltetésű szálloda, közvetlen a tengerparton. Érkezésünkkor a család itallal és fánkkal fogadta csoportunkat. Másnap a reggelinél festett tojás és csokitojás várt minket.

Reggeli után Dubrovnikba kirándultunk. Óvárosa szintén a Világörökség része. Dubrovnik Horvátország legdélebbi csücskében található, az Adria gyöngyének is szokták nevezni. Az óvárosba belépve egy más világba csöppenünk. Hosszú főutcája üzletekkel, kávézókkal van tele. Ez az egyetlen széles utca az óvárosban, körülötte szűk sikátorok vannak. Meglátogattuk a katedrálist, az Onofrio kutat, elsétáltunk az Óratoronyhoz, és végigmentünk a városfalon, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a tengerre és az egész városra.

Este (szintén Drvenikben) egy szabadtéri grill-partyn vettünk részt. Tenger gyümölcsei étellel kínáltak, közben grillen készült a pisztráng. Így az utasoknak is volt alkalmuk jobban megismerkedni.
Sétáltunk a tengerparton, és hogy ne menjünk haza úgy, hogy nem érintettük a tengert, ezért bokáig bemerészkedtünk. A bátrabbak meg is fürödtek benne, de erre kevés jelentkező volt, mert nagyon hideg még a víz.

Nagyon kellemesen telt, jövőre is ilyen Húsvétot szeretnék magamnak.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo