Romantikus osztrák kastélyok 1. rész

Ausztria

Ott-tartózkodás ideje: 2009. máj. 05.  (1 nap)

0 hozzászólás I 7 532 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. máj. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Baden  Eisenstadt  kastély  Kismarton  Laxenburg  park 

Eisenstadt – Laxenburg – Baden

Soproni szálláshelyünkről indultunk egy napos kirándulásainkra. A cél elsősorban szép osztrák kastélyok meglátogatása volt.

Eisenstadt (Kismarton):

Az Esterházy-kastély Burgenland tartomány legjelentősebb kulturális jelképe.
Mivel 2009 Haydn éve (halálának 200. évfordulója van), ezért róla külön kiállítás látható. Joseph Haydn 40 éven keresztül állt a család szolgálatában, és számos művét éppen ebben a kastélyban komponálta. Először Haydn életével ismerkedtünk meg. A kiállításon megtekinthetőek hangszerei, kéziratai, kottái, személyes tárgyai, halotti maszkja.
Utána a kastély szobáit jártuk végig. A kártyaterem, a fogadó, a társalgó, a hálószoba berendezése pazar és fényűző életmódról árulkodik. Az étkezőasztal porcelánnal, ezüst étkészlettel és kristálypoharakkal van díszítve. Megtekinthetőek a herceg kép és fegyvergyűjteményének egyes darabjai is. Utolsó látnivaló a Haydn-terem, mely a világ egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncertterme.

Laxenburg:

Laxenburg a császári család kedvelt tavaszi és nyári rezidenciája volt. Itt töltötte mézesheteit Sisi és Ferenc József. Ebben a kastélyban született Rudolf koronaherceg is.
Sajnos belülről nem tudtuk megnézni, mert csak előzetes bejelentkezéssel fogadnak látogatókat. A kastélyparkot viszont meglátogattuk. Óriási terület, mi kisvonattal jártuk körbe. A parkban lévő tó közepén álló épület, a Franzensburg, melyet II. Ferenc császár építtetett.

Baden bei Wien:

Napunk végén Baden következett. Baden bei Wien, a híres gyógyüdülőhely mindössze 26 km-re található Bécstől.
Először a kaszinóhoz sétáltunk el, melyet Európa legnagyobb kaszinójaként tartanak számon. A mellette elterülő gyógypark kellemes kikapcsolódást nyújt. A tetejéről rá lehet látni az egész városra.
Utána a Doblhoffparkban tettünk egy sétát. A Doblhoffpark ad otthon a rózsák kiállításának. A Rosarium területén több, mint 600 féle különböző rózsafajta található. Csodaszép lehet, amikor ennyi rózsa virágba borul. Sajnos most még ezt nem láthattuk.
Nagyon hangulatos város, megfogott a szépsége. Ide még biztos visszatérek.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina