Romantikus osztrák kastélyok 2. rész

Ausztria

Ott-tartózkodás ideje: 2009. máj. 06.  (1 nap)

0 hozzászólás I 7 733 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. máj. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Eckartsau  kastély  Rohrau  Schlosshof 

Schlosshof – Eckartsau – Rohrau

Schlosshof:

A Hof-kastély Pozsonytól nem messze, a szlovák határ közelében található. Savoyai Jenő kúriája volt, mely Mária Terézia uralkodása alatt nyerte el mai formáját. Ebben a kastélyban tartották Mária Terézia legkedvesebb gyermekének, Mária Krisztinának a kézfogóját. A bútorok és az egész berendezés nagy gazdagságról árulkodik. Sajnos belül nem lehetett fotózni, így képeket nem tudok mutatni róla.
A kastélyt egy csodaszép barokk kert veszi körül. Virágokkal, szökőkutakkal, szobrokkal, fákkal van tele, igazán különleges látványt nyújt. A park egyes része még felújítás alatt van, de ez egyáltalán nem ront a látnivalók szépségén. Az alsó részen egy kis állatpark található. Engem nagyon lenyűgözött ez a kastély. A parkja meg egyszerűen csodálatos.
A kastélytól 3 km-re, szinte a bevezető út kereszteződésében található a Niederweiden kastély, ami szintén Savoyai Jenő tulajdonát képezte. Ezt csak kívülről néztük meg.

Eckartsau:

Schlosshof-tól kb. 15-20 percre található Eckartsau. A kastély mai kialakítása gróf Franz Ferdinand von Kinsky nevéhez fűződik, aki cseh udvari kancellár volt. 1760-ban örökölte meg Mária Terézia férje. Jelentős lakói közé tartozott még Ferenc Ferdinánd, illetve ez a kastély szolgált utolsó lakhelyül az utolsó császári pár, IV. Károly és Zita számára. IV. Károly itt mondott le az államügyekben való részvételről.
A kastély egy nagy park közepén áll, sőt inkább szinte erdőnek mondható. Nem egy megművelt és gondozott kastélypark, hanem csak fák veszik körül. De nagyon kellemes, és hangulatos sétálni benne.

Rohrau:

Ez a hely elsősorban arról nevezetes, hogy itt született 250 évvel ezelőtt Joseph Haydn. Elmentünk megnézni a szülőházát. Szintén Rohrau-ban található a Harrach-család barokk stílusú kastélya. Ez az épület ad otthont a Haydn-kastélynapoknak. Arról nevezetes még, hogy itt van Ausztria legnagyobb régi mesterek festményeit bemutató magángyűjteménye.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
8.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina