Lehúzás és a Bakony csendje

Magyarország Bakonybél Odvaskő Hotel

Ott-tartózkodás ideje: 2009. jún. 16.  - 2009. jún. 18. (2 nap)

5 hozzászólás I 2 325 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. júl. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar ozoli Beszámolója
Odvaskő Hotel értékelése
ozoli még nem értékelte!
Még senki sem értékelte ezt a szálláshelyet.

Légy
te az első!

Az egy hetes nyári szabadságunkat szerettük volna ebben a szállodában eltölteni. Már akkor gyanút kellett volna fognom, amikor a foglalásnál előleget kértek.
Hosszú évek alatt ez eddig kétszer esett meg velem kis hazánkban, mindkét szállás kritikán aluli volt.
Érkezés délután hat körül, pannonhalmi nézelődés után, kellőképpen fáradtan. A szálloda udvarába nem tudtunk bemenni elsőre, kint kellett megállni a külső parkolóban, mivel a bejáratot egy teherautó állta el. Megkaptuk a szobát. És máris ért minket az első sokk: A szoba valóban kifogástalan volt szállodához „méltó”. De a fürdőszoba… inkább egy (olcsó) kemping színvonalát idézte. A mosdóban a csaptelep nem volt rögzítve. Mivel egykaros volt, minden nyitásnál jött kifelé a mosdóból, csak a bekötő cső tartotta a helyén. A WC öblítése is „tudományt” igényelt. A lehúzás után nem indult ám el a szokásos vízzuhatag, csak némi csordogálás majd úgy kb. fél perc után néha jött egy kicsit több víz (az első lehúzásnál a tartály lehúzója is a kezünkben maradt). Ezek után már nem is meglepő, hogy a mosdónál lévő folyékony szappan adagoló üres volt (nem is sikerült elérni, hogy megteljen amíg ott voltunk), zuhanytálcáról hiányzott a zománc néhol.
Az első döbbenetből felocsúdva felcuccoltunk, bízva abban, hogy úgysem a szobában töltjük a szabadságot, aludni meg jó lesz (a szoba kifejezetten ízléses volt). A gondjainkat elmondtuk a hölgynek akitől a kulcsot kaptuk. Mondta, hogy a fürdőt sajnos még nem újították fel, de felküldött valakit, hogy a WC tartályt rakja össze (mint utóbb kiderült a szakácsot konyhai öltözékében!!!). Első napra utolsó meglepetésként maradt, hogy felújítás miatt a medence nem használható. Ha előleget nem kértek volna szerintem már itt odébbálltunk volna…
A vacsora meglepően tisztességes volt, korrekt ár/érték arány, ízletes.
Az kegyelemdöfés(ek) a második nap reggelén értek minket. A medence és egyéb felújítása hallhatóan folyt. A munkások hét, fél nyolc körül kezdtek dolgozni. Nem voltak különösebben hangosak, de ki szeret a Bakony csöndje helyett olyasmire ébredni, hogy „Józsi hozd a markolót”? És Józsi hozta, azt is, meg volt betonkeverő, dömper, teljes munkagép paletta. A teniszpályán is ezektől néhány méterre lehetett játszani. Ezek után már csak a reggeliben csalódtunk, ami meglehetősen szegényes volt (egy háromcsillagos szállodához képest mindenképpen). Csak kenyér, semmi péksütemény, tej felvizezve! Felvágott, sajt választék nélkül, valami mindig hiányzott (kiskanál, csésze, tányér…). Mellesleg megjegyzem, hogy a szállodában az egykori recepció felett (ott jártunkkor a bárt használták portának is) egy két csillagos réztábla lógott, míg a neten három csillagosnak hirdetik magukat.
A település másik valóban három csillagos szállodájában ugyanazért a pénzért valóban az elvárt (és megígért) szolgáltatásokat kaptuk.
Aki rajong a lehúzásért, a kemping szintű fürdőszobáért, a gyerektábor színvonalú reggeliért és ezért három csillagos árat is fizet, annak javaslom az Odvaskő Hotelt, a többiek keressenek egyéb szálláslehetőséget a környéken (van bőven). A mi esetünkben a felújítás csak ráadás volt, anélkül sem ér ez a szálloda annyit, amennyibe kerül.
ozoli kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
6.8 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
housefly - 2012.08.05. 00:02

Mi éppen ma érkeztünk haza az említett helyről, de még a mai napig nem jobb a helyzet a "hotelben". Sőt! Eddig soha nem írtam sehova ilyen problémák miatt, de most muszáj és minden fórumon elmondom a véleményem a helyről.Előre bocsájtom, hogy mi nem az újabb építésű "vadászházban" voltunk, hanem az eredeti "hotelben". A vadászházban kicsit nagyobbak a szobák, és jobbak a fürdők.

Először is a pozitívumok:

- gyönyörű a táj, kiváló túraútvonal kiindulópont.

- a konyha tényleg finom, bőséges

- kedves, segítőkész a személyzet (kiemelve Elvirát a recepciós hölgyet és Rolandot a szakácsot)

Nem ők tehetnek róla, hogy ilyen állapotok uralkodnak a "hotelban".

És akkor a "fekete leves".

A reggeli "svédasztal" felhozatala:

- kenyér és valami kalács szerű (minden második nap friss), más nincs. Mint egy úttörőtáborban. :)

- 3 fajta felvágott (se szalámi, se egyéb)

- light margarin

- lekvár

- 2 féle sajt

- 3 fajta zöldség

- 2 fajta müzli

- rántotta

- forró víz

- meleg tej

- kávéEzt edd 1 hétig! :)Minden folyamatosan elfogy, külön kell kérni, hogy hozzanak.

A "fürdőszoba" katasztrofális. Kopott zuhanytálca, szétesett, rozsdás mosdószifon, megbarnult wc-papír tartó. Mintha egy 20 évvel ezelőtti panellakásba cseppentünk volna. "Retró érzésnek" jó volt! :)Az egy hét alatt 2x volt majdnem 1 napos áramszünet, ami idő alatt se víz, se semmi nem volt. A wc-zés utáni vizet is a medencéből, egy felmosóvödörből kellett felhozni. TV sem volt 6 napig, mert a beltéri egység tápja elment. Sajnos így az olimpiát sem tudtuk követni :(.Még ez se lett volna nagy gond, mert erről sem a személyzet tehet. Sajnáltuk is őket és együtt is éreztünk velük, hogy ilyen főnökük van!Egy nagyon nagy problémánk volt. Az áramszünet ideje alatt ott volt a tulajdonos is, és azt sem tudta mondani, hogy "elnézést a kellemetlenségekért". (Mint említettem nem volt víz sem, tehát a 3 csillagos szállodában nem tudtunk kétszer fürdeni - ami egy egész napi túrázás után azért elég kellemetlen tud lenni! Ráadásul pont akkor volt 35 fok! Nem volt wc lehúzás, és mécsessel kellett a fürdőbe menni, hogy azért egy picit lássunk.)Ez már leverte a biztosítékot nálunk. Még csak arra se mert jönni, ahol mi voltunk, inkább a kocsijával odébbállt.Nem vagyunk nagy igényűek, de azért ami sok az sok.Sajnos itt arról van szó, hogy egy vállalkozó minden pénzt ki akar sajtolni egy lehetőségből és semmit nem fordít vissza. A szakács szereli a wc-tartályt, a takarító hölgy vágja a füvet stb, stb.Ha valaki itt van először szállodában, lehet, hogy nagy élmény lesz neki, de ár/érték arányban még csak említésre sem méltatnám. A számla kiegyenlítésénél pedig semmilyen kedvezményt nem kaptunk, pedig nem kell a jogszabályokba belemerülnöm, hogy tudjam, ilyen esetekben bizony kellene kompenzálni! Summa summarum:Ha a Bakonyba készültök túrázni, geoládázni, NE itt szálljatok meg! A legvacakabb szálláshelyen is többet kaptok a pénzetekért!

ozoli - 2009.08.03. 11:38

Most kaptam ezt a választ a szállodától, kicsit több, mint egy hónappal azután, hogy E-Mail-ben panaszkodtam náluk:"Tisztelt Otruba Zoltán ! Elnézését kell kérnem, amiért a pihenése a mi hibánkból kellemetlenül kezdődött.Sajnálom, hogy a hotel területén folytatott munkálatokról nem tájékoztattuk .Szeretném enyhíteni a rossz tapasztalatokat, így felajánlok Önöknek grátiszként 2 db kétágyas szobában 2 éjszakás pihenést az Odvaskő Hotelban , előzetes egyeztetés szerint szeptember vagy október hónapra amennyiben Önöknek is megfelel. A jelzett időpontra az építkezés tervezetten befejeződik, teljes körűen fog működni a fürdőházunk a medencével, a szaunával és a jakuzzival.Építő jelegű kritikáját megköszönve, törekedni fogunk a hibák kiküszöbölésére, de köszönöm a konyhával kapcsolatos dicsérő szavait is. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Tégi Imre szállodavezető"A gesztus nemkem mindenképpen szimpatikus

ozoli - 2009.08.03. 11:37

Igyekeztünk ott is megtalálni a szép dolgokat, jól érezni magunkat. Köszönöm a dícséretet -már ezért megérte koptatni a billyentyűket-, örülök, hogy tetszett a beszámolóm, legalább nem aludtál el az olvasása közben.

biker66 - 2009.07.30. 13:29

Én csak ebédelni voltam ott sokadmagammal/kb. 30 motoros társammal/, hát az étel sem volt valami fenomenális- és kevés is volt-sajnos. A felújítás az udvaron akkor is folyt!Kár, hogy az ilyen gyönyörű környezet élményeit ilyen szájízzel kell otthagyni!

Zinaida - 2009.07.30. 02:04

Bocsánat, hogy ezt írom, de majd megszakadtam a nevetéstől amikor olvastam! Tudom neked nem volt vicces, és tényleg elég szörnyűnek hangzik, de a stílus ahogy leírtad a zseniális!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
somló Somlói borvarázs
 ?A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.? ?...
mór Borozzunk Móron!
Ha MÓR, akkor BOR! Ha október, akkor Móri Bornapok! Nem is lehet ez másképp, mint sok éve már. Az...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina