Crikvenica: A közelebbinél is közelebbi

Horvátország Crikvenica

Ott-tartózkodás ideje: 2007. jún. 16.  - 2007. jún. 23. (7 nap)

0 hozzászólás I 6 122 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. aug. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Koga Beszámolója

Cimkék: Crikvenica  Horvátország  öböl  strand  tengerpart 

Mire is akarok a címmel utalni? Kezdjük ott, hogy a Horvát partok közül ez esik talán legközelebb a magyar határhoz (ha az autópályán megtett szakaszt nézzük, akkor mindenképpen), így túl sokat nem kell utaznunk, hogy kiélvezhessük az amúgy csodás partszakasz adta nyári lehetőségeket.
A közeliséget értem mindemellett az alatt, hogy Crikvenica (vagy ahogy az Osztrák-Magyar Monarchia idején nevezték: Cirkvenica) építészete meglehetősen újkeletű. Nem találhatóak meg itt a főleg Dalmát partokra jellemző omladozó (de ugyanakkor szép) történelmi épületek. Teljesen más a rijekai öböl városképe, építészete, mint akár Isztriáé, vagy a már említett Dalmáciáé. Így aki nem kíváncsi se műemlékekre, se történelmiségre, annak feltétlenül ajánlható.

A város elsősorban a szolidabb szórakozást kedvelőknek ajánlható, akiket kiráz a hideg, ha a történelemről vagy földrajzról kell beszélni. Mint írtam, itt nem található meg semmiféle több évszázados épület (van egy Frangepán vár, ami azonban hotelként üzemel), se különösebb természeti csoda, látnivaló.

Van viszont kellemes apró kavicsos strand, lehetőség vízisportok űzésére, bárok, rendezett partszakaszok, promenád, pálmák, lehetőség pár fakultatív programra (a szokásos fish piknikek, hajózás a Krk-szigetre).

Abban az egy hétben, amit ott töltöttünk június közepén kellemes, nem forró, és szerencsére nem is esős időjárást fogtunk ki. Az utazási prospektusban is hasonlót olvastunk, így feltételezem, valóban nyáron hasonló idő tapasztalható az öbölben.

Összességében, kellemes hely, egyszeri nyaralása mindenképpen megéri. Ha valaki a tengerpartra vágyik, ráadásul közelit és jót is akar, akkor bátran ajánlom a Crikvenicát.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo