Ukrajna 1. nap, odautazás, Munkács

Ukrajna Munkács

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 01.  (1 nap)

2 hozzászólás I 3 394 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. szept. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar ruba Beszámolója

Cimkék: Csap  Kiev  körutazás  Munkács  Ukrajna  vonat 

(Ez egy többhetes utazás egyetlen napja, ahhoz, hogy az egész érthető legyen, kérlek olvasd el a "2 hetes ukrajnai körutazás" című bevezető részt)
Augusztus elsején 5:03-kor indultunk el Budapest-Nyugatiból a Záhonyba tartó személyvonattal, amivel 10:48-ra meg is érkeztünk. itt megváltottuk a jegyeinket Csapra (igazából Ungvárig vettük őket, mert így nem 3 napig, hanem 2 hónapig érvényesek), és 11:38-kor el is indultunk át Ukrajnába, ahova az időeltolódás miatt 12:55-kor érkeztünk meg. A határellenőrzés a csapi állomáson nem volt vészes, szerencsére nem akarták átkutatni a nagy hátizsákjainkat. Egy helyi már várt minket, mert telefonon megbeszéltem vele, hogy elvisz Munkácsra. Az út kb. 45 perc volt, így kicsivel kettő előtt megérkeztünk Munkácsra. Mivel a vonatunk innen 16:13-kor indult Kievbe, így itt túl sok időnk nem volt, de azért arra elég volt, hogy megnézzük a városközpontot, és együnk egy sütit az egyik cukrászdában, valamint egy boltban vásároljunk magunknak némi ennivalót az útra. Itt ért minket az első kellemetlen élmény, ugyanis a boltos elég bunkó és mogorva volt, akkor azt hittem, hogy ez csak egyedi esett, de sajnos később kiderült, hogy Ukrajnában általában nem szeretik a külföldieket, és ezen túl alapból elég mogorvák, egymással sem túl udvariasak.
A vonatunk 17 kocsi hosszú volt, mi a 13.-ban voltunk. Az ukrán vonatokon 3 kocsiosztály van, az elsőn egy fülkében 2 fő van, ez nagyon drága(erre az útra ha jól emlékszem 15000Ft lett volna szemben, a 2. osztály 3000Ft körüli árával), így ezt sosem vettük igénybe. A 2. osztályon egy fülkében 4-en vannak, mi ezen az úton ezt választottuk, mert pont 4-en voltunk. A 3. osztályon egy fülkényi helyen 6 ember van, de nincsenek igazi fülkék, mert az egész kocsi nyitott, oldalfalak vannak, de fülkeajtók nincsenek, az embereket meg úgy helyezik el, hogy 4-en merőlegesen fekszenek a menetirányra, 2-en pedig vele párhuzamosan az oldalfalnál. A vasútvonal itt ér be a kárpátokba. Az út egyszerűen gyönyörű volt, kis hegyi patakok, falvak, legelők mindenfelé. Megérte nézelődni, gyorsan elrepült a Lvovig tartó 4 óra nagy része. Lvovba este 8-ra értünk, itt volt 20 perc pihenőidőnk, le lehetett szállni a vonatról vásárolni, vagy csak kicsit mozogni a friss levegőn. Továbbindulás után még kártyázgattunk 1-2 órát majd lefeküdtünk aludni. Ehhez a fülkében alapból volt matrac, és párna, ágyneműt pedig felszállás után kaptunk, leforrasztott nejlonzacskóban. Az ágynemű kifogástalanul tiszta volt, és nem csak ekkor, hanem végig a két hét alatt. Volt benne egy párnahuzat, egy lepedő, és egy takaróhuzat, de mivel takaró nem volt, így ezt használtuk takarónak, mivel általában elég meleg volt, ezért ez nem volt gond, bár később volt egy két hűvösebb éjszaka, de erről majd a maga helyén.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
6.2 (9 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
ruba - 2009.08.17. 12:44

Igen, az első, összefoglaló beszámolóban (2 hetes ukrajnai körutazás) benne van a városok sorrendje.

Koga - 2009.08.17. 10:18

Tetszik az élménybeszámoló. Lvov-ba azért később még visszatértetek?


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina