Red Bull Air Race + én VIDEÓ

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 19.  - 2009. aug. 19. (1 nap)

8 hozzászólás I 3 079 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Bessenyei  Duna  Radnóti  red-bull-air-race  repülő 

A francnak se volt kedve Pestre menni!

Vak melegben zötykölődni 200 kilométert, bízni a csodában, hogy a dugó elmarad, pontosnak lenni, aztán lavírozni az ész érvek között, győzködni a tárgyalópartnert, nem éppen leányálom.

Persze az Üvegpalota változtat kissé az ember lelkivilágán. Puccparádé, csilli-villi s mintha az érvek pengeváltása közben ejtett sebek valahogy elhitették volna velem, hogy szép is lehet a világ.

Délután 2 óra volt mikor véget ért. A sok ülés, a müncheni akcentusú angol, de legfőképp a mai napon eddig elfogyasztott fél fasírt nyomasztotta már testemet kissé…Hallucinációim egyre szaporodtak. Olyan tájakon feszítettem hajómra vitorlát, melyen szeméthegyek tornyosultak, ahol „az áruló, a rabló volt a hős, s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest”, s ahol a következő játékban az nyert, aki többször jelentkezett be aznap a másik nevével.

Menni kellett tehát – nem volt mese – olyan tájakra, ahol szebben szaglik a virág. A Dunapartot céloztam meg a nagy delíriumi köd közepette. Ahogy az első kósza szél orromba fújta a Duna illatát, feltűnt valami számomra addig soha nem tapasztalt emberi alkotás a vén folyón. Persze nem sokáig kellett rágódnom a feladványon, ráadásul Szujó Zoli lelkesítő hangja is jött rám ezerrel össze-vissza, elölről-hátulról, ahogy a házakról visszaverődni csak tudott. Hány Szujó Zoli van itt kérdeztem, de hirtelen kénytelen lettem másra figyelni, mert vad robajjal zúgott el fejem felett Göring II. világháborús flottája. (A mi fiúnk ekkor még nem zavarta őket.)

Kaptam egyik pofont a másik után, se köpni, se nyelni nem tudtam az ámulattól. Aztán már mikor ment a dolog (legalábbis a második), másfél órára leléptem, mert dolgom volt.

Vissza már a budai oldalra mentem, mert a Nap onnan ontotta fényét és melegét, ráadásul képeket is csak innen lehetett az én papírgépemmel készíteni. Itt volt a VIP páholy, Zoli is itt óbégatott és hogy a magányos férfinépnek is szolgáljak valami jó hírrel: hihetetlen mennyi gyönyörű nő flangált itt egyedül…(Menjetek ki ma is barátaim!!!)

Ahogy a mozgólépcső kilökött a felszínre éppen Peti’bá izzította a gépet. Nagy ujjongás, loholtam az elegáns hacukámban, hogy meglegyen. Aztán dobpergés, vad robajjal jött is szépen a híd alatt, de vigyázva ám, nehogy súrolja egyszer már meggyötört csodás hidunk. Kissé aggódtam. Reméltem elfér megint, mint az első körben. Nem lett volna jó ugyanis, ha megtekeri a hidat, hiszen 12 G fölött automatikus kizárás jár… Nem volt gond azonban szerencsére.

Kezemben nejlon szatyor, lap-top táska, apparát hegyek. Még ha a fejemmel egyensúlyoztam volna egy bőröndöt lettem volna csak igazán idegenforgalmi látványosság. Alig győztem feldolgozni az élményt. Kapkodtam egyik kezemből őket a másikba. Letenni nem mertem, mert bár nem volt lába egyiknek sem, mégis féltem lába kél.

Gyorsan ment az idő. A mi fiúnkat Tökölről elhozták helikopáterrel, jól megtapsoltuk, hiszen bejutott a mai döntőbe, aztán még a franciák légiparádéját csodáltuk néhány tíz percig.

Nem tudom mikortól volt repülési tilalom, mert mikor már a palacsintázóból kijöttem –este 7 körül- még mindig fedezéket kellett, hogy keressek…
Feltöltve: 2009. aug. 20.
Értékeld az élménybeszámolót!
7 (14 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
tantras - 2016.09.24. 20:58

92,kibicem. 92!

tantras - 2015.01.08. 09:07

:)

tantras - 2015.01.08. 09:06

Igazából nem gondoltam komolyan! Már bánom, de visszacsinálni nem lehet. Vinox bácsi ott csücsül a kút mélységes-mély fenekén... Rákerestem egyébként így emlékezés képpen a "mesterkélt" szóra: hamis, színlelt, tettetett, látszólagos, megtévesztő, ál, csalóka, talmi, megjátszott, mű, álságos, nem igazi, félrevezető. Mind igaz "műveimre"! Impresszió, szürrealizmus, "nekemtetsző".Az irigységről? Szót sem érdemel. 74db mesterkélt albumom született azóta...Ez hatalmas vigyort varázsolt arcomra, és ez most nem hamis, színlelt, tettetett, látszólagos, megtévesztő, ál, csalóka, talmi, megjátszott, mű, álságos, nem igazi, félrevezető... ez igazi:)

tantras - 2009.08.31. 15:48

Jaj, most látom sikerült. Ügyes vagy! Akkor most ugorj a kútba!

tantras - 2009.08.21. 19:59

Mesterkélt lenne? Pontozd 1 piros pontra és nyerj egy wunderschön hétvégét!!! ...Ámbátor mit jelent az, hogy mesterkélt??? Próbáltam a vinoxos szófordulatokra rátalálni -úgy javulás gyanánt-, de egyelőre nem dobja ki a gép:(

vinox - 2009.08.20. 22:30

Mesterkélt ez az írás...

tantras - 2009.08.20. 18:53

És nagyon jó!!!:)

forest - 2009.08.20. 12:44

gyors vagy :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Magyar  Română  Slovenčina