Kiskunfélegyháza-Ópusztaszer-Szeged 2009-07-25

Magyarország Szeged

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 25.  - 2009. júl. 25. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 228 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. aug. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar solaris Beszámolója

Cimkék: kirándulás  Ópusztaszer  Szeged 

Következő kirándulásunkat Szegedre terveztük, mert valamilyen okból kifolyólag még egyikünk se járt ott. Talán egyszer még a nagymamám a kollegáival.
Családfakutatásom során újabb rokonokra,ismerősökre bukkantam, egyikük családja épp Szegeden él, ez még egy ok volt arra, hogy pont most utazzunk Szegedre. Igaz sajnos Bibivel nem találkoztunk, épp elkerültük egymást, mert késésben voltunk az ópusztaszeri kitérő miatt.
Férjem ötlete volt, ha már arra járunk, menjünk el Ópusztaszerre is. Habár a Feszty-körképet épp nem láttuk (mivel a csoportok kb óránként járnak, de nem volt annyi időnk, hogy kivárjuk a következő csoportot+ a körkép megtekintése fejenként 2500 Ft), bejártuk a skanzen egy kis részét, csináltunk szép fényképeket.

Kapcsolódó linkek:
http://www.opusztaszer.hu/
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93pusztaszer

Az emlékpark megtekintése után gyorsan megkajáltunk az autóban és elindultunk Szegedre. Kb. fél óra múlva oda is értünk. Előbb leparkoltunk a Szeged Plázánál (http://www.szegedplaza.net/), de aztán továbbmentunk a Kossuth Lajos sugárúton a Széchenyi tér felé, ahol leparkoltunk. Szerencsére hétvégén ingyenes a parkolás:) A Széchenyi tér közkedvelt hely esküvői képek készítésére. Mi is láttunk friss házasokat, meg egy hintót is, ami a Városháza előtt ment el.
Széchenyi térről elsétáltunk a Szent István térre, ott található ugyanis a Víztorony. A siófokihoz képest sokkal nagyobb, nagyon tetszett a város hangulata, az hogy szépen rendbentartják a műemlék jellegű épületeket is, és nem hagyják romos állapotban. Na meg az tetszett, hogy a sétálóutcák is tiszták és barátságosak voltak és nagy a nyüzsgés, sok fiatal bóklászott az utcákon.
A Szent István térről a Klauzál Tér felé vettük utunkat, közben nem győztünk gyönyörködni a látnivalókban. A Klauzál téren sok cukrászda, étterem található, egész tűrhető áron lehet kapni sütit, fagyit és egyebeket:)

http://www.mommo.hu/media/A_szegedi_Virag_cukraszda

Innen irány a Dóm tér! A Szegedi Dóm tényleg csodálatosan szép, főleg kivilágítva, illetve a karácsonyi időszakban, mikor díszkivilágítást kap. Sajnáltuk, hogy nem tudtuk több oldalról is lefényképezni, de épp a Szegedi Szabadtéri Játékok rendezvényei folytak, a Dóm előtt állították fel a színpadot meg a nézőteret.

http://www.szegediszabadteri.hu/index.php?id=506

Innen már nem volt messze a a Belvárosi-híd, ami akkor felújítás alatt állt, csak a gyalogosok, kerékpárosok mehettek keresztül rajta. A parttól nem messze volt egy kis játszótér, kisfiam mindjárt megcélozta a csúszdát:)
Habár Bibivel nem tudtunk találkozni, azért megnéztük, hogy milyen helyen dolgozik a játszótérhez közeli teaboltban.
Kicsit leültünk az Aradi vértanúk terénél, le is fényképeztük a villamost, ahogy áthaladt a Hősök kapuján.
Ahogy a szegedi kirándulást tervezgettem még itthon, a neten rátaláltam egy tejboltra. Gondoltam, ha esik, ha szakad ide mindenképpen betérünk egy kakaóra:)

http://www.bocitejivo.hu/main.php

A kakaózás után fáradtan, és élményekkel telve visszasétáltunk az autóhoz és kb. fél 4kor elindultunk hazafelé. Útközben megálltunk Kiskunfélegyházán is, ott felszedtük a párom kollegájának az apját:)
Siófokra pont 7re értünk és már nem is volt más vágyunk, mint egy jó nagyot pihizni:)
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
fesztivál Tuti csípni fog(od)!
A legújabb őrült fesztiválötlet: Szegedi Paprikashow és Chiliweekend, amely a Gerilla Gourmet...
élménybeszámoló A Feszty körkép - és ami körülötte van
A magyarok bevonulását a Kárpát medencébe Feszty Árpád, Jókai Mór, a híres regényíró veje...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina