Djerba, Zarzis a gyógyhely

Tunézia Djerba

Ott-tartózkodás ideje: 2005. aug. 14.  - 2005. aug. 22. (8 nap)

0 hozzászólás I 4 824 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. dec. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Princesa Beszámolója

Cimkék: Djerba  Tunézia  Zarzis 

Első külföldi utam Tunéziában volt.Az a jó ebben az országban, hogy mindössze 2 óra repülővel,kedvező áron van és minden megtalálható benne ami kell. Homokos tengerpart,napfény, szórakozási lehetőségek, látnivalók.,mindez Afrika szívében,a Földközi-tenger partján.

Egy kis faluba, Zarzisba érkeztem, a Hotel Zarzis nevű szállodába. Nagyon jó hotel, tiszta, rendezett, jó ételekkel, annak ellenére, hogy azt mondják hogy az arabok koszosak. Pedig csak 3*-os.Minden van benne golfpályától kezdve úszómedencéig, szóval remek sportolási lehetőségeket nyújt. Igazi kikapcsolódás stresszes hétköznapok elől.
Tunézia mediterrán hely,így nyáron különösen meleg van ott,a legalkalmasabb időszak a kora tavasz vagy az ősz, annak aki nem bírja a hőséget.

Sokan hangoztatják, hogy hasmenést kapnak az ottani ételektől és fertőzéseket is össze lehet szedni,én nekem nem fájt semmim. Bár van egy örök szabály:Mindig mossuk meg a gyümölcsöket!Csakúgy, mint minden arab országban illik betartani az ottani kultúra szabályait,bár nem vették ezt olyan szigorúan.

Djerba igencsak közkedvelt így tettem egy fakultatív kirándulást a festői szigetre. Azaz igazság, hogy ugyanolyan volt mint egy tengerparti hely.Én nem láttam benne semmi különlegeset, attól még persze nagyon tettszett és szép is volt,nagy élmény az első külföldi utamon, de annyira nem voltam tőle elájulva mint sokan mondják. Talán az volt a baj, hogy nem tudtam rendesen körülnézni, mert egy csoporttal kellett menni és sürgetett az idő.Itt minimum 3-4 napot kell eltölteni hogy rendesen felfedezhesse az ember.
Azt hallottam, kristályiszta levegője van és nagyon jó a klímája,igazi gyógyhely.Ezt nem is kétlem,hogy aki ott jár az biztos hogy meggyógyul a betegségéből is. Természtesen a majmok és a tevék mindenütt ott voltak,de enélkül nem is lenne az igazi.
Ha már Djerbán járunk mindenképp érdemes kerámiát venni, és betérni az ottani helyi múzeumba, mert sok érdekes dolgokat láthatunk ott az arabok életéből és kulturájából .

Nagyon jól éreztem magam ezen az első külföldi utamon, és nagyon örülök hogy eljuthattam ide, mert nagyon szép hely. Megvan a maga varázsa,hangulata ami egyedivé teszi Zarzist.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina