Vonatozás a Jungfrau Regionban

Svájc Jungfrau Regio

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 08.  - 2009. júl. 08. (1 nap)

0 hozzászólás I 5 117 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. szept. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: gleccser  grindelwald  jungfrau  kleinescheidegg  wengen 

Őszintén meg kell mondjam, a szívem csücske ez a svájci terület, nagyon sok szép emlék fűz hozzá.
Mindig nagy izgalommal indultunk azokra az utakra, ami a Jungfrau régióba vitt. Megterveztük előre, hogy hova menjünk, hol kell átszállnunk, melyik vonatra, milyen rendezvények lesznek ott fent a magas hegyek között. Események pedig voltak mindig, rengeteg sporttal kapcsolatos: bicikliversenyek, rafting túrák, hőlégballonos találkozó, alpesi fesztiválok, Tell Vilmos ünnepség, sorolhatnám még sokáig a teljesség igénye nélkül. A térképet nézegetve elmondhatom, hogy nagyon sok ismerős név van, ahol legalább egyszer már jártunk. Kedvenc helyünk Mürren, ez a kis hegyi városka 1600 méter magasan, ahova csak kis vonattal, és kötélpályán lehet feljutni. Ide augusztus első vasárnapján érdemes menni, akkor van ugyanis a Dorffest, s egy hangulatos ünnepségbe csöppenhetünk bele. Erről készítettem külön beszámolót is. De ha Interlakenből Grindelwald felé vonatozunk, arra fele is van sok szép táj, s bővelkedik az a terület is látnivalókban. Érdemes meglátogatni a Schynige Plattet, csodálatos a panoráma, a rengeteg alpesi virág, körben az óriás hegyek. Aztán Grindelwald a turistaparadicsom, a sok, szép és elegáns hotelével. Innen indulnak a túrázók a környező területeket felfedezni. Remek síterepek is vannak erre fele. Ha továbbmegyünk azon az úton, First is megér egy libegést, majd Grosse Scheidegg hatalmas sziklái mellett kanyarogva jutunk el az Alplerfest színhelyére. Igaz ide már postabusszal lehet csak eljutni. Itt is népi összejövetelt szoktak tartani, van itt jódli fesztivál, kődobálás, birkózás, biciklis felvonulás, eszem-iszom, dínom-dánom. Raclette és bratwurst minden mennyiségben. Erről is készül a beszámoló hamarosan.
Grindelwald felől és Lauterbrunnen felől is lehet vonattal megközelíteni a Kleine Scheidegget, ezt a nagyon szép és kedvelt megállóhelyet. Itt végállomása van a kis zöld vonatoknak, itt mindenki kiszáll, s szippant abból a csodás alpesi levegőből. Persze időtől függően lehet tenni nagy sétát, kis sétát, megérinteni a gleccsert, fotózni, filmezni, no és persze tovább menni még feljebb a Top of Europa Jungfraujochra. A kis piros vonat 3454 méterre visz fel, a hegy belsejében, a jégbarlangig. No, persze borsos áron. Mi ide nem mentünk fel még egyszer sem, mi maradtunk az állomás környékén, felsétáltunk a kedvenc kilátónkhoz, csodáltuk a hegyóriásokat, a sok-sok virágot az alattunk elterülő mezőkön, szívtuk a jó levegőt.
A lefele vezető út is nagy élmény számunkra, most is újdonságnak hatott, pedig volt szerencsénk már sokszor végigélni a vonatozást a Jungfrau régióban. Fogaskerekű vonat közlekedik, meg-megáll, bevárja a szembejövő vonatot, integetünk egymásnak ismeretlenül az ablakokból, hallgatjuk a legelésző tehenek kolompolását, s nézzük azt a csodaszép tájat, a havas hegycsúcsokat, a bársonyos mezőket, amin keresztül halad a vonatunk.
Feltöltve: 2009. szept. 03.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
5.5 (8 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina