A helyi hotelek szégyene

Olaszország Sorrento Hotel Cavour

Ott-tartózkodás ideje: 2009. júl. 12.  - 2009. júl. 19. (7 nap)

2 hozzászólás I 4 717 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. szept. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar norberto79 Beszámolója

Cimkék: cavour  hotel  olaszország  sorrento 

Hotel Cavour értékelése
norberto79 értékelése:

1.8

Az értékelések összesen:

1.6

Eddig 3 utazó értékelte.

A Hotel Cavour Sorrento Nápolytól távolabbi végén a Capo hegyi szállodasoron található, a hegyre vezető út tenger felöli oldalán. A földrajzi viszonyok miatt a 4 emeletes szálloda teteje van egy szinten a főúttal, így gyakorlatilag az útról lefele kell menni a Hotelhez, melynek "földszintjén" található a recepció, a bár, az étterem. A tulajdonképpeni -1., -2. és -3. szinteken találhatók a szobák. Az utazási iroda és a recepción található kiadványokban , illetve a hotel honlapján szereplő képeket hosszú évekkel ezelőtt készíthették, a valósághoz nyomokban sincs közük. Az Unitravel leírása annyiban helytálló, hogy hagyományőrző a recepció és a fogadóterem stílbútorokkal van felszerelve (a minőségük másodlagos).
A buszmegálló nem a hotel előtt, hanem picit lejjebb található, saját parkolóhelyek és internet sarok van. A légkondicíonálás napi 10 EUR-ba kerül. Sajnos olyan szobát, amelyet a képeken bemutatnak nem láttunk, de elképzelhető, hogy a -1. szinten voltak. Mindenesetre az utcafrontra néző szobák egy az ablaktól pár méterre magasodó kőfalra néznek, ami a domboldalt támasztja. Ez a -3. szinten azt jelenti, hogy gyakorlatilag a teraszt súrolja a fal, 4 emelet mélységben - elképzelhető mennyi napfény jut le oda, és a sűrű növényzetet még nem is említettem. A "park" felőli szobák kilátása a szemközti meredeken ívelő zöld növényes hegyoldalra és a képeken pazar hátsó terasznak jelölt részre néznek. Sajnos azon a teraszon régóta nem capuccino-ztak Giovanni-ék, a valóban jó alapanyagot (szép kőfel, ültetett örökzöld és virágos növények, a fotó tanulsága szerint) az ápolatlanság és az erózió uralja. A növényzet mindent elnyomva, tönkretéve burjánzik, kosz, rozsda, elhanyagoltság jellemzi a területet. A recepciótól lefele a -3-ra fokozatosan fogy a természetes fény és uralja a képet a világoskék ajtó/ajtófélfa - koszos fehér fal egyvelege. A szagokra az áporodott és dohos jelzők a legmegfelelőbbek. Mint egy időutazás, olyan volt a lefelé út, a stílus és a minőség, egy 35 évvel ezelőtti kollégiumi szintre emlékeztettek (a hotel ***-osnak hirdeti magát). A szobában az elhanyagoltság minden jele megtalálható volt, lelakott bútorok, aluminium ágy, furcsa rugós matrac (+1 emeletes ágy - jaj), nappal is elkélő világítás a sötétség miatt. A fürdőben működött minden, persze a meleg vízet jó 10 percig kellett várni. A minőségről nem beszélnék. Tisztaságnak voltak nyomai és szagai (hypo), de a lelakottság miatt sok eredményt nem értek el a takarítónők, akik minden nap beágyaztak, törülközőt cseréltek, és lehúzták a redőnyt, hogy ne legyen túl meleg. A fotókon pompázó úszómedence és környéke illeszkedik az összképhez, a szépséges virágok ölelésében fodrozódó víz illuziója a hotel ajánlásaiban merő ábránd csupán. A menüválasztásos vacsorára számító vendég a kéri/nem kéri lehetőségek közül választhat. A menü mindig három fogásos, előétel valami nehéz pasta, a főétel változó, de leginkább valamiféle olaszos, a desszert friss gyümölcs (helyi, sárga szilva, barack, sárgadinnye), egyszer volt fagyi gyümölccsel (finom volt). Ha saláta, akkor olivaolajjal nyakigöntve, hogy meg ne tudd enni, ha tészta, akkor sűrű szósszal elkészítve.
Szummázva: rajtunk múlott csak, hogy a fent leírtak a nyaralásunkat nem tették tönkre. Sorrento és a környék elvarázsoltak, életünk legnagyobb élményét adták, nagyot pihentünk, feltöltődtünk, életre szóló élményekkel gazdagodtunk. A szállásunkra úgy tekintettünk, mint helyre, ahová csak zuhanyozni és aludni (minden tényező ellenére jókat sikerült aludnunk) tértünk vissza. Sétáink során nem egy hotelt láttunk, ahol a Cavour-ral ellentétben nem állt meg az idő, ahol tán valóban ***-os ellátásban részesülhettünk volna.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
5.5 (6 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
norberto79 - 2009.09.16. 14:24

Kedves Pszicholand!Engedd meg, hogy megkérdezzem, hogy mikor jártatok a Cavour-ban? Mert nekünk az utazási iroda azt mondta, hogy idén szerveztek oda először és nem tudták milyen állapotok uralkodnak ott. Ugyanis mi is hívtuk őket azonnal.

Pszicholand - 2009.09.15. 14:47

Huu, megkeresem a saját fotóinkat, nekünk ide szervezte az utazási iroda a nászutunkat, csöppet kiakadtunk, még fel is hívtam az irodát akkor. Annyit értünk el, hogy egy szinttel feljebb kerültünk, így már legalább jutott be természetes fény is... lehet majd írok én is errol egy beszámolót :-)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina