Málta, 1. nap - Sliema

Málta Sliema

Ott-tartózkodás ideje: 2009. szept. 19.  - 2009. szept. 26. (7 nap)

3 hozzászólás I 6 459 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. szept. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar zebrina Beszámolója

Cimkék: CISK  Málta  Sliema 

Mindenre számítottunk, csak arra nem, hogy szinte 100%-os páratartalom lesz, amikor kilépünk a repülőgép ajtaján. A magas páratartalom, ha nem is ennyire, mint első nap, de végig megmaradt. Az idő borongós volt és rövidesen az eső is elkezdett szemerkélni. Viszont jó meleg volt.
Nagyon rövid idő múlva már a hatodik emeleti szobánk erkélyéről gyönyörködtünk Valletta és a Sliemai-öböl látványában. Ez a látvány mindennap más volt és mindennap elbűvölt.
Rögtön lementünk, hogy ismerkedjünk a környékkel, kinézzük, hogy hol lehet ásványvizet kapni és hol lehet megvacsorázni. Lestük a sárga buszokat, tekergettük a nyakunkat, amikor át kellett kelni az úttesten (baloldali közlekedés). Megnéztük, másnap a kompra hol kell majd felszállni, bekukkantottunk egy templomba. Felfedeztünk egy szupermarketet, ahol megvettük a vizet és finom, friss, meleg chicken pie-t, ami aztán úgy eltömített, hogy vacsoráról már szó nem lehetett. Ezek a különböző pie-ok nagyon olcsók és nagyon finomak, sok helyen kaphatók. A szállodánktól pár lépésre volt egy pékség, ott máskor is vásároltunk ilyesmit.
Sétáltunk egy keveset Sliema tengerparti korzóján, de az újra eleredő eső hamar hazakergetett. Felmentünk a tetőteraszra körülnézni, milyen a kilátás onnan, mi újság a jacuzzival. Hát a jacuzziról el lehetett feledkezni, hideg vízben senkinek nincs kedve ücsörögni. Reménykedtünk, hátha csak kihűlt estére, de akármikor néztük, a víz mindig hideg volt benne.
Később leültünk az egyik étterem kirakott asztala mellé egy sörre (CISK - van valami nagyon finom utóíze), én megörültem a soup-of-the-day-nek, amit már Írországban is nagyon jó dolognak tartottam. Közben hatalmas zápor keletkezett, a pincérek rutinosan engedték le az átlátszó műanyag esővédőt. Később megfigyeltem, hogy majdnem az összes étteremnek van ilyenje, amit szép időben egyszerűen feltekernek a napvédők alá és kész. Elég gyorsan megtanultuk, hogy Máltán ősszel nem szabad esernyő vagy esőkabát nélkül elindulni sehova sem.
Rögtön első este felfedeztem A Nénit. A Néni a szálloda előtti sétányon ült egy padon, egyedül, magányosan, mellette a nagy fekete táskája. Úgy helyezkedett, úgy rakta le a táskát, hogy még csak véletlenül se tudjon senki helyet foglalni mellette. Ugyanezt tette később is minden este, azonos időben, csak ült órákon át mozdulatlanul ugyanazon a padon. Találgattam, hogy ki lehet, miért olyan magányos. Aztán a hét közepe felé elmaradt és utána már egyszer sem jött. Talán hazautazott, mondta M, bár én inkább arra tippeltem, hogy helyi néni lehet. Soha nem fogjuk megtudni.
Ezen az első éjszakán nagyon szenvedtünk a magas páratartalom és a meleg miatt, úgyhogy a következő éjszakától kezdve szigorúan zártuk az erkélyajtót és járattuk a légkondit.
Értékeld az élménybeszámolót!
7 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
fuszeres - 2011.01.15. 18:27

Az első napon, kb 1/2 1 órakor értünk a szállodába. Azt hiszem mi is a szálloda közvetlen környékének a felfedezésével kezdtük. Elsőnek valami jó helyet, ahol enni lehetett, mert bizony a repülőgépen elfogyasztott "fogyókurás ebéd" után már rettentő éhesek voltunk! Sőt, szomjasak! Nagyobb utat csak a következő napra terveztünk. Nekünk szerencsénk volt az időjárással, mert az ott töltött 11 napból, 10 napon át szinte felhőt sem láttunk. Hazaindulásunk napján viszont ömlött az eső.

zebrina - 2009.09.28. 23:54

Igyekszem. :)

clarki - 2009.09.28. 22:28

Várom a folytatást!Nagyon!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina