BÁRÁNYFEJ A LA LANGA

Dél-afrikai Köztársaság Cape Town LANGA negyed

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 28.  - 2009. aug. 30. (2 nap)

0 hozzászólás I 2 304 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. okt. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar isosense Beszámolója

Cimkék: Dél-AfrikaCapeTowngasztroutazás 

Fokváros a perifériákkal 10 milliós város, melyben megjelennek a legkülönfélébb társadalmi rétegek és azok sajátos ízlésvilága, szokásaik.
A lenyűgöző ország és a pazar fekvésű város elhíresült az erőszakos bűnözés, a gyilkosságok magas száma miatt. A kívülálló, de az ott élő fehérek nagy többsége sem merészkedik bizonyos negyedekbe. Azok a helyek, ahol a következő képek készültek, a helyi fehér lakosság 80%-a számára ismeretlenek, mert életük egyetlen pillanatát sem szentelik arra, hogy körülnézzenek ott, ahol nekik – a média szerint – semmi keresnivalójuk nincs.

A ’high violent crime” bélyeg tényszámokon alapul ugyan, de a gyilkosságok nagy hányada a bűnöző csoportokon belül, a droghoz kapcsolódóan történik. A „polgári” színes negyedekben és az irígylésre méltóan szép fehér negyedekben (ami az ország jelentősen nagyobbik hányada) a statisztikák sokkal inkább közelítenek az európai-amerikai átlagokhoz.
Mint kiderült, ennek a gyönyörű országnak a megalapozottan egyre nagyobb turistaforgalmát irigyelte meg a „konkurencia” és árasztotta el a világot a média a „piros lámpánál nem kérdeznek –főbe lőnek ” turistariasztó híráradattal.

De hagyjuk. Lesz alkalom gyönyörködni azokban a fotókban (akár pár kattintással a neten is), melyek megmutatják, mire irígy a konkurencia.

Most egy olyan helyre kalauzollak el benneteket, ahova csak a húsevők és az erős idegzetű ínyencek kövessenek.

Fokváros „LANGA” nevezetű telepén járunk. Mint látjátok, mókásan hajtják a tehéncsordát a világváros utcáin és a fodrász üzlet sem a Zsidró szalon hasonmása. De nem is a legsötétebb nyomornegyed. Sőt.

Ezen a helyen akadtam egy, a helyiek által kedvelt ínyencségre, a bontott birkafejre.

Nem a nálunk is kedvelt nyelv, sokkal inkább a rágóizmok azok, amiért megveszik a portékát. A pofahúst kibontva, majd otthon ízlés szerint tovább feldolgozva készítik a család számára az ínyenc falatokat.
Egy biztos. Öt –hat asszony folyamatosan készíti az alap terméket, estére pedig nem marad reszli. A telep felvásárolja az utolsó darabot is, mint nálunk a lángost.

Elkészítés :
- a fejről leégetik a bundát nyílt tűzön
- megfőzik szintén nyílt tűzön forralt vízben
- a főtt fejet pörzsölik, de nem a nálunk a disznóvágásnál megszokott módon, hanem tüzes laposvasakat használva felváltva
- strucctojásból készített vágószerszámmal kettévágva a fejet – teszik hozzáférhetővé a rágóizmokat.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina