Túráztam Hévízen

Magyarország Hévíz

Ott-tartózkodás ideje: 2009. szept. 26.  - 2009. szept. 30. (4 nap)

0 hozzászólás I 1 548 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. okt. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar unokahug Beszámolója

Cimkék: aktív  alsópáhok  bot  hévíz  kerékpár  nordic  sport  természet  túra  walking 

Szeptemberben sikerült végre a családomat lecipelnem magammal még egy kicsit kikapcsolódni, mielőtt még hűvősebbre fordul az idő. Épp mint régen, papa-mama-gyerekek...
Mivel szálláshelyet nem foglaltam előre, első utunk a Tourinform irodába vezetett. A pultban ülő hölgy nagyon készséges volt, kaptunk egy katalógust, melyből kiválaszthattuk a nekünk tetsző szállást (szállodát, vagy magánházat), amiket a ő mind felhívott, hogy van-e szabad hely, és az árakra is rákérdezett.
Amíg válogattunk és várakoztunk az egyik faliújságot böngészve kiszúrtam, hogy szervezett túrákat is kínál az iroda, mégpedig hétfőnként nordic walking túra a város körül, szerdán és szombaton délelőttönként pedig kerékpár túra, egyszer Rezi várhoz, másszor pedig a Kis-Balatonhoz. Sajnos szombati nap lévén az aznapi bicajozásról már lecsúsztunk, viszont a hétfői nordicra bejelentkeztünk. Szerencsénkre más jelentkező is volt, így indították a túrát. A találkozó hétfőn délután 4kor volt az iroda előtt. Botot pedig a túravezető/oktatótól tudnunk bérelni. Szerencsénkre még a nap is kicsit kisütött. Indulás előtt az oktató megmutatta a botok helyes használatát, majd nekivágtunk az útnak. A Sétáló utcán végigérve alulról megkerültük a tavat, majd Alsópáhok felé vettük az irányt, innen pedig egészen Nemesbükig "walkingoltunk" el. Majd utunk az egregyi pincesor felé vezetett vissza. Igazán élvezetes túra volt, igaz rendesen elfáradtunk, de úgy éreztük megérte az élmény. :) Másnap nem is csináltunk mást, mint hogy a tóban lubickolva pihentettük izmainkat. :P
Sajnos a szerdai kerékpártúrára már nem tudtunk elmenni, mert közbe jött néhány dolog, ami miatt hamarabb haza kellett utaznunk.
A lényeg, hogyha legközelebb is jövök Hévízre, remélem lesz még túrázási lehetőség!! Bátran ajánlom minden sport és természetkedvelőnek.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina