Kényszerszünet Balatonfenyvesen

Magyarország Balatonfenyves

Ott-tartózkodás ideje: 2009. okt. 01.  - 2009. okt. 01. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 474 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. okt. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Koga Beszámolója

Cimkék: Balaton  Balatonfenyves  déli  gyógyfürdő  ksvasút    vasút  vonat 

Van úgy, hogy az ember kezét lábát töri, akkor se tud megfelelő időt és helyet találni egy-egy vonatcsatlakozás miatt. Mivel utazó életem túlnyomó részét a Balaton déli partján töltőm (és már sajnos kiveszni látszik belőlem, az "ááá", meg "úúú" midőn megpillantom a Badacsonyt), ezért szép sorjában gyermekkorom egyik meghatározó tóparti községével, Balatonfenyvessel folytatom vonatos beszámolómat.

A nyári szezon végeztével a vonatok sem járnak olyan eszetlen nagy számban, ami jár az is ugyebár véletlenül se várná meg csatlakozójáratát. Nem akartam magamnak rosszat ezen a napon, ezért két okból is úgy intéztem, hogy ha már várnom kell, akkor legyen Balatonfenyves az a hely, ahol eltöltök egy kis időt.

Mint említettem, a hely közelsége és - szerintem - családbarátsága miatt gyermekként mindig ide jártunk. Az túlzás hogy fürdeni, merthogy én abba a kategóriába tartoztam, aki a Balatont csak csodálja, de bele nem menne. Ha körülnézek a déli partszakasz általam jól bejárt városain, községein, tényleg ezt a helyet javasolnám a kisgyermekes családoknak. Valahogy itt még sosem futottam bele züllött fiatalok, huligánok csoportjaiba, nem úgy mint a köztudottan éjszakai partiéletre építő Balatonlelle és tán Siófok esetében.

Fenyvesnek is megvan a maga bája - számomra a nyugalom és a semmittevésé. Ide nem azért jön az ember, hogy extrém sportokat űzzön (mint más tóparti településen), sem pedig azért hogy műemlékekbe gyönyörködjön. Nyáron, vonattal menet-jövet szinte mindig kisgyerekes anyukák, apukák szálltak le itt - gondolom mások is érzik, hogy jobb a kicsiket ilyen helyre vinni, mint a fent említett helyek valamelyikébe.

A balatonfenyvesi vasútállomás közelében van a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút, vagy közismertebb elnevezésén: a kisvasút. A vonat kezdetben Csisztáig közlekedett (e hely híres s gyógyfürdőjéről), ami tudomásom szerint megszűnt. Azóta Somogyszentpálig utazhatnak vele az érdeklődők.

Különösebb más attrakciót tudomásom szerint nem tartogat ez a hely. Akinek kisgyereke van, és a "Magyar Tengerre" vágyik, az szerintem csak jól jár e községgel.
Feltöltve: 2009. okt. 05.
Koga kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina