Mini Hollywood Spanyolországban

Spanyolország Tabernas

Ott-tartózkodás ideje: 2009. szept. 20.  - 2009. szept. 29. (9 nap)

0 hozzászólás I 4 740 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. okt. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar reserva Beszámolója

Cimkék: almería  mini_hollywood  sivatag  spanyolország  spanyolország_érdekességei  spanyolország_nyaralás  tabernas  westernfilm 

Már egy ideje terveztük, hogy autós túrára megyünk Andalúziába és szerencsére ez év szeptember végén útra is keltünk. Bejártuk Spanyolország legszebb déli vidékeit 10 nap leforgása alatt, különböző kalandokba keveredtünk. Izgalmas volt, de nagyon élveztük. Az időjárás nem volt mindig túl kegyes hozzánk, de sebaj, hiszen nem strandon-elnyúlós-napozós üdülést terveztünk úgy sem.
----
A vadnyugaton jártunk Spanyolországban
----
Mini Hollywood Almeríától alig egy órányira, a Tabernas felé vezető úton (N340) található. A táj olyan, mintha nem is Európában járnánk, hanem a vadnyugaton. Nem véletlen, hisz számtalan western filmet forgattak itt a 60-as évektől, a 70-es éveken át, a 80-as évekig.
Itt forgatták többek között A Jó, a Rossz és a Csúf, Egy maréknyi dollárért című híres spagettiwestern filmeket is.
A belépő kicsit borsos 19 euró felnőtteknek/9 gyerekeknek, de ezért az összegért nem csak a western várost látjuk, hanem egy állatkertet is (+ még 2.50 euróért parkolhattunk is, nehogy már benne legyen a 19 euróban). Már a kapunál vadnyugati zene fogadott minket (nem irigylem a jegyárust, aki egész nap ugyanazt az Enrico Morricone számot hallgtaja). Szerencsénk volt, mert nem főszezonban jártunk ott, így a kihalt vadnyugati városnak, tényleg vadnyugati hangulata volt. Én már azt vártam, hogy elgurul előttünk egy ördögszekér és megjelenik Clint Eastwood a A Jó, a Rossz és a Csúf c. filmből. Ehelyett megpillantottuk a park kaszkadőreit, akik naponta háromszor western-lovas bemutatót tartanak (megjegyzem, ők nemcsak western filmekben szoktak játszani). Sajna, mi pont abban az időszakban jártunk ott, amikor épp nem volt bemutató (ilyen belépőkért lehetne óránként is tartani, de mit lehet tenni), így “megcsodáltuk” őket, lovaikat és a helyes postakocsijukat, aztán tovább álltunk.
Lehetett készíttetni “korabeli” fotókat magunkról pl. cowboynak, indiánnak öltözve, mi ezt kihagytuk, benéztünk az ajándékboltba. A cowboy kalapot úgy vették, mint a cukrot, ami igazából praktikus is volt, mert később eleredt az eső. Mondjuk ez érdekes volt, mert Európa legszárazabb területeként tartja számon a világ Spanyolország ezen részét, minket valószínűleg követnek a felhők Írországból:).
A város hírhedt-híres “szalonjában” egy zenés-táncos műsorba is belenéztünk, de nem igazán nyűgözött le minket, hiányzott belőle a felöltős zongorista (mert ugye minden valamirevaló western filmben van ilyen). Inkább utunkat az állatkert felé vettük, de közben megnéztünk 2 rövid kiállítást is. Az első korabeli kamerákat, filmfelvevő gépeket – inkább monstrumnak nevezném őket- és posztereket állított ki. Emléket állított azoknak a filmeknek, amelyeket itt forgattak. A másik pedig korabeli postakocsikat, szekereket mutatott be. Mindkettő klassz volt, feliratok, magyarázatok mindenütt 3 nyelven (spanyol, angol, német).

Az állatkert/vadaspark nagyon jó volt, különösen, hogy csodálatos volt innen a kilátás a környező hegyekre-völgyekre. Nekem a szurikáták tetszettek a legjobban, olyan kis viccesek, ahogy két lábra állva figyelnek, állandóan. Voltak még medvék, tigrisek, zsiráfok, grizzly medvék (felsorolni is hosszú lenne). Sajnos a végén már kezdett kicsit jobban esni az eső, de minket egy kis zápor nem fog ugye megállítani, azért is végignéztük a vadasparkot.

A park területén számtalam étterem van, elfogadható árakon kínálnak finom ételeket; meg persze ajándékboltok. Működik egy kisvonat is a park területén, erre fel is lehet szállni, ha elfáradtunk.

Kinek ajánljom ezt a a parkot?
-elsősorban családoknak gyerekekkel
-a western filmek szerelmeseinek, mert igaz, hogy nem forgatnak már itt filmeket, de nagyon jó megnézni az eredeti helyszíneket
-igazából bárkinek, mi ketten a férjemmel elég jól elbohóckodtunk itt:)

Mikor érdemes menni?
-szerintem ne nyár közepén, amikor 30-40 fok lehet itt, inkább ősszel, mert akkor kisebb a tömeg és nincs olyan meleg sem (szeptember-október)

-----

Legkönnyebben úgy juthatunk el ide, ha autót kölcsönzünk Almería repülőtéren.
Autókölcsönzés Almeríában:
www.autoberlesonline.hu/spanyolorszag/almeria/

------

Folyt. köv. Amiben szó lesz egy magaslati termálfürdőről, a gibraltári majmok akcióiról:) stb.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina