A pálmák városában

Spanyolország Elche

Ott-tartózkodás ideje: 2009. szept. 20.  - 2009. szept. 29. (9 nap)

1 hozzászólás I 4 480 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. okt. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar reserva Beszámolója

Cimkék: alicante  elche  kaktuszok  pálmakert  pálmaliget  spanyolország 

Elche:a pálmák városa

Viszonylag kevesen ismerik Elche-t, ezt a kis helyes spanyol várost Alicante tartományban (Valencia körzetben), pedig pálmaligetei az UNESCO Világörökségének részét képezik.

Amerre a szem ellát mindenütt datolyapálmákba botlunk, úgy kell elképzelni, hogy minden egyes parkot a városban pálmák tarkítanak. Nagyon szépen gondozzák ezeket őket, sokan ide járnak kutyát sétáltatni, de lehet itt kocogni, kerékpározni is.
Különleges élményben lesz részünk, ha ellátogatunk a leghíresebb elche-i pálmakertbe, azaz a Palmeral de Elche-be, ahol több mint 11 ezer pálma hűs árnyékában sétálhatunk, van olyan közülük, ami több mint 300(!!) éves. A parkot egyébként a karthágóiak alapították az 5. században, túlélte az arab és mór támadásokat is. A mai formáját a mórok alakították ki. Mint megtudtuk a datolyapálmát decemberben takarítják be, de már voltak a datolyáról lepottyant érett gyümölcsök. Mivel ezen a vidéken évente csak 300mm eső esik, a pálmaligeteket a Vinalopó folyó csatornái (ami egyébként sós vizű) táplálják.
A park legimpozánsabb pálmája az ún. Imperial Palm (Palmera Imperial), melynek 7 darab csodálatos hajtása van, és amit az idők folyamán tartószerkezettel erősítettek meg. Nevét Sissi-ről kapta, aki 1894-ben látogatta meg a palmeral-t.
A park közepén egy bájos kis tó is található, amiben hatalmas aranyhalak is úszkálnak. A pálmák árnyékában jól megférnek a különleges kaktuszok is; az utóbbiakból is rengeteg fajtát láthatunk. Ezen a kedvező, mediterrán éghajlaton hatalamasra nőttek.
A parkban természetesen van egy ajándékbolt is, ahol datolyapálmát, kaktuszt és ezekből készült ajándéktárgyakat és édességeket is vásárolhatunk. Mi finom, friss datolyát vettünk, sőt megkóstoltuk a datolyát “nyersen” is, érdekes volt az íze.

Aki Alicante tartományban jár, az ne hagyja ki ezt a kellemes hangulatú spanyol várost ami a pálmákon kívül egy mór kastéllyal – Altamira – és egy nagyon szép bazilikával - Mária-bazilika – is büszkélkedhet, amelynek tornyából csodálatos a kilátás a városra (megéri felmászni a 600 lépcsőfokon). Megjegyzem kitűnő strandok találhatók kb. 15km-re a várostól.
-----
Autóbérlés Alicantéban:
www.autoberlesonline.hu/spanyolorszag/alicante/
-----
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
login612 - 2010.03.02. 22:34

Ha van jó ötletetek uticélnak, ide is feltehetitek: http://spanyolorszag.tlap.hu


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo