Olaszországban ősszel

Olaszország Firenze

Ott-tartózkodás ideje: 2009. okt. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 5 192 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. nov. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar anikoneni Beszámolója
Október végén látogattunk el az ország olyan részeibe, ahová nyáron a nagy meleg és túrista forgalom miatt nem volt kedvünk elutazni. Az utat társas utazás keretében és idegenvezetővel tettük meg, mivel azt a sok kincset és látnivalót egyedül nehéz lett volna megismerni.
Az időjárás nagyon kedvező volt a hónap végén. Még esős napon indultunk, de a többit csodálatos napsütésben töltöttük. A reggelek és az esték hasonlóan, mint nálunk 5-6 fokosak voltak, de napközben 26 fokra is felment a levegő hőmérséklete. Jött a levetkőzés, majd öltözés vissza. Könnyen lehetett náthás az edzetlen túrista.
Délelőtt a főtér középkori városházával /Palazzo Vecchió/, a monumentális székesegyházzal, San Lorenzo bazilikával ismerkedtünk. A Dávid szobor másolata alatt pedig fényképezkedtünk. Majd sétáltunk a Ponte Vecchion, a középkori hídon, ahol a szerelmesek lakatokat tesznek a szobort körülvevő rácsra.
Az Uffici képtárba 14 Euróért mentünk be. A sok terem bejárásához térképet kaptunk, de így sem tudtunk mindent megnézni, válogatni kellett. A festészet és szobrászat remekeit láthattuk, de olyan mennyiségben, hogy alig tudtuk befogadni.Délután már korán sötétedett, 5 órakor, ezért kijövet a múzeumból már a nap lemenőben volt és a kivilágított esti Firenzét csodálhattuk. Az eltévedés lehetősége megvolt.
anikoneni kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina