Tunézia Október közepén

Tunézia Monastir skanes

Ott-tartózkodás ideje: 2006. okt. 17.  - 2006. okt. 24. (7 nap)

1 hozzászólás I 5 306 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar dragimirov Beszámolója

Cimkék: Tunézia 

Üdv Mindenkinek!

2006 október közepén a Ramadán utolsó hetében töltöttünk 1 hetet Tunéziában.
Csodálatos volt minden, sokat fejlődött az ország az elmúlt 15 évben (1992-ben már körbejártam az egész országot)!
Aki szeretne menni ne csak egy hétre menjen mert annyi a látnivaló, hogy nem jut ideje a pihenésre! Októberben nagyon jó az Európaiak számára a klíma mert 25-30 fok van a tenger még 23-26 fok, egyszóval a legideálisabb!
A Caliméra Thalassa Village Skanes volt a szállásunk, félúton Monastír és Sousse között! Csendes nagyon szép környezet kedves személyzet, európai mércével is tiszta, nagyon finom ételek, igényes bungik! Ez a szállodát csak ajánlani tudom mindenkinek főleg az all inclusive kedvelőinek jó választás minden szempontból! Hiába van két város között a közlekedés nagyon olcsó, busszal iránytaxival vagy rendes taxival eljuthatunk biztonságosan bárhová! (Monastír 6 Sousse 8km taxival 5 Euro iránytaxi a fele a busz mégolcsóbb! Meglepő volt, hogy sehol nem akartak átverni még a bazárban sem, de alkudni azt nagyon tudni kell! A Ramadán utolsó estéjén amikor bejelentették a böjt végét bementünk Monastír óvárosába, valami hihetetlen ünneplésbe csöppentünk 21 órától 02-ig mi is velük mulattunk, mindenhol folyt az élet mint ha nappal lett volna! Szűk sikátorok rengeteg ember, kedvesek aranyosak voltak nem számított, hogy nem közéjük tartozunk és nem egy vallást követünk!
Egyszóval ezt az országot nem szabad kihagyni, aki szeret utazni, szereti Afrikát,nézzen meg mindent amit az idő enged! Ha kihagyja a látnivalókat egész életedben sajnálni fogja! Jó utazást és kellemes pihenést kívánok mindenkinek!
Feltöltve: 2008. máj. 24.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
sajt - 2007.06.12. 20:44

Érdekes, mi is arra felé voltunk, csak egy kicsit északabra a Hotel Edenben. Azért az átverésekkel vigyázni kell, mert minket sikerült egy kicsit, pont Monastirban.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina