Capri szigete

Olaszország Capri

Ott-tartózkodás ideje: 2007. ápr. 28.  (1 nap)

4 hozzászólás I 11 710 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar theitalianjob Beszámolója

Cimkék: campania  capri  olaszország 

Capri szigetére feltétlenül el kell mennünk, áradoztak az olaszok. A sziget, a házak, a sziklák! Első napunkon célba is vettük az óránkénti Sorrento - Capri hajók egyikével. Nos, a sziget impresszív, de semmi olyan, amit máshol ne láttunk volna (pl. Ibizán), leszámítva az egymásra fekvő házak rendszerét. Katica és Zs a Kék barlangot mérték be, mint fő attrakciót, így a kikötő taxi, hotel és rablóprogram ajánlói közepette egyből egy hajótúrát igyekeztünk bemérni.

Az aznapi utolsó Kék-barlang látogatásról lemaradtunk (négy körül zár a barlang, ami külön védelem alatt áll) és pár próbálkozás után feladtuk a szervezett túrákat is a sziget körül. Találtunk viszont bérelhető hajókat óránként 40 euróért, amivel magunk hajózhattunk volna körbe. (Ilyet csináltunk Ibizán, ott és itt sem kell jogosítvány a kisebb hajókhoz.) Jött helyette a lusta opció, beszédeskedvű saját kapitánnyal :-) Láttuk a hajósok védőszentjét, szemtelenül kék öblöket, barlangokat, gyönyörű sziklákat és hegybe vájt szállókat...

Aztán sétáltunk a szűk utcákon a hegytetőre, barangoltunk fehér házak és pálmafák között - no és persze kerülgettük a hétvégére kirajzott olaszokat és turistákat.

Érdekes, hogy mennyire látni Nápoly környékén és Caprin a spanyol és görög befolyást az építészetben és az utcák elrendezésében. Fehér házban nem volt hiány és jópár spanyol (virággal borított) lépcsővel találkoztunk.

Forrás:
http://theitalianjob.freeblog.hu/archives/2007/05/09/Capri_-_Campania_regio/
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Azucena - 2007.06.18. 17:06

A kikötőből (Marina Grande, Nápolyból megy oda komp) siklóval lehet feljutni Capri városába, onnan helyi pici narancssárga busszal Anacapriba. (Tériszonyosok hátrányban...) Anacapriban van az Axel Munthe villamúzeum, de oda nem tudtunk időhiány miatt bemenni, viszont a libegőt nem hagytam ki, felejthetetlen élmény volt, felvisz a sziget legfelsőbb kilátójához.

Zita - 2007.06.11. 09:11

Koszi a tippet

theitalianjob - 2007.06.10. 17:53

Én a Lonely Planet Olaszország utikönyvet ajánlom. Mi abból nézelődtünk, nagyon jó.

Zita - 2007.06.10. 17:31

Mi most tervezünk Caprira menni. Létezik valami Capri látnivalókat összegyüjtő weboldal vagy guide? Ugy olvastam pl. van egy Barbarossa kastély. Köszi.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina