A legjobb pizza Olaszországban

Olaszország Nápoly

Ott-tartózkodás ideje: 2007. máj. 01.  (1 nap)

5 hozzászólás I 11 912 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar theitalianjob Beszámolója

Cimkék: etterem  olasz  pizza 

Egy, csak egy pizzéria annyira híres, mint a Da Michele. A legautentikusabb pizzéria a pizza legautentikusabb otthonában? Ezt meg kellett néznünk!

Az állomásnál ott lesz a tér. A tértől balra pedig ott lesz a pizzéria. Több is van arra, mind jó, de ezt ne hagyjátok ki! - mondta a nápolyi (hihihi) ismerős. Persze, hogy nem volt ott. Naná, hogy egyre mélyebbre kavarogtunk a spanyol negyed lerobbant házai közé, ahol saját törvények uralkodnak, ahová a rendőrök és a mentősök sem hajlandóak behajtani. Más világ az és mi táskánkat magunkhoz szorítva próbáltuk bemérni a hírneves pizzériát. De aztán jó legyen!

Da Michele pizzeria, NapoliVégül teljesen elvesztünk, s már a közelben lévő főútra menekülésben gondolkodtunk, amikor eszünkbe jutott megkérdezni egy bácsikát. A Da Michele? Persze, ott arra ... tudják mit? Jöjjenek utánam! S fürge léptekkel megiramodik az egyik utcán lefelé. Egy sarokra onnan egy lerobbant épület talponállóra hasonlító ajtajára mutat. Ez az. Ez? Mármint a nyúlon innen, vagy a nyúlon túl? Egy mosollyal távozik, s mi igencsak bizalmatlanul lépdelünk közelebb.

A bejárat felett Pizzeria da Michele, bent kis asztalok, vacak székek, kórházi csempekínálat. Pedig ez lesz az, lépünk beljebb. A hely tömve, minket két srác mellé ültetnek egy asztalhoz. Ők hamarost távoznak, mi pedig hitetlenkedve nézzük a falra ragasztott laminált étlapot. Kétfajta pizza. Kóla, fanta, sör. Értetlenkedve nézünk körül, aztán feljebb téved a tekintetünk. A fal tele újságkivágásokkal, némelyik ötven éves is megvan.

Pizzeria da Michele, napoli"Da Michele, az igazi nápolyi pizza." "Ebben az évben is a Da Michele-t választották a nápolyiak a legjobb pizzázónak." Olasz, angol, amerikai újságok, díjak sorakoznak a falon, megelevenedik a hely. Körülöttünk pörögnek a pizzák, plexifal mögött dolgozik a mester, a pizzakemence izzik, s félpercenként kész pizzát varázsol elő*. De nincs hús a pizzán és én el nem tudom képz.... mmmmm.

A pizza isteni! Puha tészta, ami valóban más mint bárhol eddig. És isteni. Tészta, paradicsom, sajt. Isteni. Ennyi elég a boldogsághoz és mi vidáman falatozunk, ahogy körbenézve előbukkan az eddig rejtett csoda. Eltűnnek a zöld-fehér kórházi csempék, az olcsó asztalok és a műanyag söröspohár.

Átestünk a beavatáson. Életünkben először valódi pizzát ettünk.
* Megkérdeztük. Halkan csak ennyit mondtak: 8-900 naponta... Az több mint negyedmillió pizza évente.

http://theitalianjob.freeblog.hu/archives/2007/06/06/A_legjobb_pizza_Olaszorszagban/
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Princesa - 2009.08.30. 18:41

A legjobb a nápolyi pizza!:)

sunnycherry - 2008.08.25. 14:50

Szerintem a Sorbillo sokkal jobb, mint a Da Michele vagy Di Matteo. A Sorbillo isteni! (http://www.sorbillo.it/)
A legjobb a padlizsános, füstölt sajtos (melanzane e provola), ami két fő részére 2 colaval együtt 11-12 euro. És valami eszméletlen nagy, mert a pizzás tányérról is lelóg minden irányban. Első látásra azt gondolod, hogy nem lehet mind megenni. De a tészája könnyű és vékony, így hamar lecsúszik. Két emeleten vannak asztalok, egy régi házban, itt a falak és a berendezés is idézi városnegyed hangulatát. A mellékhelyiségek elfogadható állapotban vannak, de olasz mértékkel nézve, ez is kimagasló! Viszont arra nagyon kell ügyelni, hogy a szomszédjában van egy ugyanilyen nevű kisebb pizzeria, ami korántsem hozza a színvonalat, csak a maffia, azaz a Camorra nyitotta meg konkurenciának!Az élménybeszámoló írója nincs tisztában a városrészekkel, mert a Quartieri Spagnuoli nem ugyanaz, mint a Zona Antica, ahol ezek a pizzeriák vannak. Ez az a városrész, ahol a legtöbb muemlék és templom található. A turisták közkedvelt helye és naná, hogy a zsebtolvajoké is. Hátizsák alapból nem ajánlatos. Fényképezogépet mindig tegyük el a fényképezés után. Értékesebb karóra, nyaklánc maradjon otthon.
Hölgyeim!! A táskákat jól zárjuk be és tartsuk szorosabban a kar alatt, mert könnyen jöhet egy motoros, aki leakasztja a karunkról és már szalad is vele. Egyébként a turista úgysem látja azokat a dolgokat, amit az itteniek, mert nem tudjuk, hogy mit kellene látni, vagy észrevenni. Emiatt Napoli sem veszélyesebb, mint akármelyik másik nagyváros a világon.

wanderlust - 2007.11.29. 11:12

Fantasztikus a Da Michele, de 2 másik helyet is érdemes megemlíteni.Az egyik a Trianon (tudom, ez nem hangzik túl hazafiasnak), ami kb sréhen szembe található.A másik pedig a Di Matteo, a dómtól nem messze (Via dei Tribunali).Mindkét hely hasonlóan klassz pizzákat csinál. A Di Matteo bivalymozzarellás, parmezános, rucolás pizzája egészen mennyei.

Entai - 2007.09.23. 17:15

A Da Michele tényleg a legjobb, én is mindenkinek csak ajánlani tudom. Ráadásul olcsó is, most a normál méretű pizza 3.50?. Mondjuk a spanyol negyed egyáltalán nem arra van, és bár valóban nem a legjobb környéken helyezkedik el, azért ez a mentős-rendőrös dolog erős túlzás. Egyszerűen a főúton (corso umberto) kell menni, és nincs gond. Arra vigyázni kell, hogy vannak más da michele nevű helyek is; ha egy elegáns étteremre van kiírva ez a név, az nem lehet az igazi. Az eredeti valóban egy fehér-zöld csempés "kis lyuk". A honlapjuk: http://www.damichele.net/

Entai - 2007.09.23. 17:15

A Da Michele tényleg a legjobb, én is mindenkinek csak ajánlani tudom. Ráadásul olcsó is, most a normál méretű pizza 3.50?. Mondjuk a spanyol negyed egyáltalán nem arra van, és bár valóban nem a legjobb környéken helyezkedik el, azért ez a mentős-rendőrös dolog erős túlzás. Egyszerűen a főúton (corso umberto) kell menni, és nincs gond. Arra vigyázni kell, hogy vannak más da michele nevű helyek is; ha egy elegáns étteremre van kiírva ez a név, az nem lehet az igazi. Az eredeti valóban egy fehér-zöld csempés "kis lyuk". A honlapjuk: http://www.damichele.net/


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina