Kandersteg

Svájc Kandersteg

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 03.  - 2009. aug. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 621 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. dec. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar bodobence Beszámolója

Cimkék: béke  bernkanton  bobpálya  boci  busz  cserkész  cserkészet  cserkészpark  élmény  emlék  felvonó  gleccsertó  hegy  hegyek    hóbirodalom  interlaken  kaland  kandertseg  lötschberg  magashegyitúrázás  mező  mormota  patak  patakok  rét  síelés  spiez  svájc  szamóca  szép  sziklák  táj  tavak  tehén  thun    túrázás  vonat 

KANDERSTEG

Minden évben a családdal elutazunk Svájcba, természetesen vonattatal, mert nagyon szeretem őket!
Mi egy napot töltöttünk el Kanderstegbe a szállás Spiezbe volt - a legszebb kisváros Svájban. Reggel nagyon hideg van - amikor mi ott voltunk augusztusban 11 órakkor -3°C volt. De ez nem így van, ha felmegyünk a felvonóra az Oaschinensee-hez.

Ide és máshova is vonattal érdemes jönni, itt nicsenek távolsági buszok a POSTA Buszok sűrűn, különböző falvakból indulnak és csak a közeli városba viszi az utasokat, ahonnan mindenhova könnyen eljutnak vonattal.

Spiezből 20 percenként indul vonat Bernbe, Interlakenbe és 30, 60 percenként a Lötschberg szívébe Kanderstegbe. Mivel cserkész vagyok jó sokat túráztunk és, azt kell mondanom, hogy sokkal jobb, kiépített, minőségi túraútvonalak vannak, mint magyarországon, de még az is fontos, hogy nem lehet eltévedni, mert mindenhova minden ki van téve egy táblára és jelzik az útvonalat. Sok energiát,(de pénzt nem) spórolunk, ha felülünk Svájc több száz felvonójának egyikére. Vannak elég nehéz túrák pl.: felmenni a Junfraura, a Mönchre, Eigerre a közeli 3500, 4000 méter felleti hegyekre túravezetővel vagy a bátrabbak túravezető nélkül. Ha egy hosszú vagy magas hegycsúcsra tartó túrát csinálunk jobb, ha szólunk a szállodában a recepciósnak.

Kanderstegbe számtalam kitűnő szállás bármilyen kategóriában megtalálható. Merjünk elindulni akár egy hosszab túrázásra innen Spiezből. Csak felkell szálni a vonatra és kb. fél óra alatt ott vagyunk Svájc talán egyik legnevesebb túrázós helyén Kanderstegben. Itt van a világhírű cserkészpark is, a faluban mindenhol cserkészeket és turistákat látni. Aki ide látogat feltétlenül megnézi a közeli Oashinensee-t. Csodálaltos glaccser tó szűken óriás hegyekkel körűlvéve. A szamóca itt a legfinomabb- minden réten megtalálni. Mindenhol tehenek, bocik bóklásznak. Ettől a tótól tudunk elindulni az innen félelmetesnek vélt csúcsokra gyalog, nagyon meredek. Szinte harapni lehet, olyan friss a levegő és a tó, bár hideg, de felemelő érzéz volt benne fürdeni. Ha télen jövünk számtalan sípálya található itt és a körnéken. Amikor inenn a szállásra indultunk többször sírtam el magam. Ez egy életre szóló, megmaradó élmény, amit soha, de soha nem feledek el.
Linkek:
www.kisc.ch - a világ leghíresebb cserkészpark honlapja
www.kandersteg.ch - Kandersteg honlapja
www.myswitzerland.com/en/infra.cfm?rkey=753

www.tripadvisor.com/Hotels-g198863-Kandersteg-Hotels.html - szállás Kanderstegben

www.sbb.ch - a svájci államvasutak oldala

www.bls.ch - a Bern-Lötschberg-Simplon vasúttársaság oldala
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina