Capri,álmaim szigete

Olaszország Capri

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 15 860 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. dec. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Princesa Beszámolója

Cimkék: Capri  Olaszország 

Nincs az a kép,nincs az az írás ami visszaadhatná azt a szépséget amit Capri szigete nyújt. Méltán híres,méltán ihletett meg már annyi festőt és költőt ez a varázslatos hely,és ezen nincs mit csodálkozni. Mikor Nápolyból Capri szigete felé tartottunk a helyi kompjárattal,még nem tudtam mire számítsak,nem tudtam elképzelni milyen is lehet ez a sziget. Útközben egyre izgatottabbá váltam ahogy közeledtünk, és már látni lehetett a sziklákat is.
A tengeri kompozás mindig izgalmas és élvezetes élmény,hátha még olyan helyszínre tart mint Capri. Úgy hallottam, sok itt a maffiózó és az orosz milliárdosok is itt vesznek maguknak nyaralókat és luxusvillákat. Tehát amit mindenképp tudni érdemes mielőtt erre felé vennénk az úti irányt,hogy elég drága hely. Persze megér sok pénzt,csak vigyázzunk mire csengetünk ki sok eurót. Eleve az odavezető hajóút sem két fillér,nem beszélve a szállásról és az éttermekről,ahol még Mariah Carey is gyakran látott vendég.
Mivel özönlenek ide az egy napra kirándulni vágyó kínai túristák hada, jobb előre felkészülni a tömegnyomorra,főként nyáron. Eléggé zsúfolt a sziget,a parton is sokan vannak.
De mindez nem elég ahhoz,hogy elvegye az ember kedvét attól hogy megismerje a világ egyik legszebb szigetét.
Mikor a komp kikötött a szigeten,csodás látvány tárult elém. Nehéz szavakkal elmondani,ezt egyszerűen látni kell. Nem csodálom,hogy Augustus császár is elcserélte Nápolyban levő főhadiszállását Capriban levőre.Már az ókorban is népszerű hely volt. Buja,változatos növényzet,olajfák,narancsligetek,citrusok,pálmafák mind hozzájárulnak a táj szépségéhez.
A kristálytiszta tenger az egész szigetről visszatükröződik.
Azt kell,hogy mondjam Capri az álmok szigete. Olyan mintha egy mesevilágban jártam volna,teljesen elvarázsolt és magával ragadott. Még sosem láttam ennyire szép helyet,mint ez a kis sziget.
A kötelező látnivaló a Grotta Azzurro,vagyis a Kék Barlang ami mindig tömött és zsúfolt,ezt sajnos nem láttam,mert nem fért bele ugyanis az időbe.Az egy napos kirándulások hátránya az,hogy mindig kimarad valami fontos. De igazán nincs okom a panaszra, annak is örültem hogy eljuthattam ide, mert nem mindennap megy ide az ember.
A látnivalóknál talán fontosabb az,hogy felfedezzük az apróbb dolgokat és élvezzük a hangulatot. Igyunk egy kis limoncellot,üljünk be egy finom menüre,fagyizzunk és gyönyörködjünk a tájban.Ez az igazi kikapcsolódás.
Gondoltam jó ötlet,ha felmegyünk Tiberius sziklájához és palotájához,mert ott található a központ.Kis szűk,elegáns utcák,luxus márkákkal,mint egy mini St-Tropez. Ott aztán van élet!Egyszerűen megunhatatlan a hangulata,napokig eltudtam volna ott bolyongani,de sajnos az idő sürgetett. Éppen,hogy csak bekaptam egy finom sütit,máris rohantam le a tengerpartra.
A víz gyönyörű,kristálytiszta,kellemesen hullámzó, sirályok röpködnek felette.Bár én csak a homokos tengerpartokat szeretem, itt még az sem zavart hogy kavicsos volt.
Csodás volt fürödni a tenger vizében. De sajnos esteledett,így a kikötő felé indultam. Tudtam,nem sok időm maradt már hátra ezen a csodás helyen. Itt kell hagynom ezt a sok szépséget és kitudja,hogy valaha visszatérek-e még?Búcsút vettem a szigettől,és a hajóból néztem végig a lemenő napot.
Az biztos,hogy aki nem volt még Capri szigetén, nem is tudja milyen szép a világ.
Értékeld az élménybeszámolót!
1.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina