České Budějovice

Csehország Ceske Budejovice

Ott-tartózkodás ideje: 2008. máj. 02.  (1 nap)

1 hozzászólás I 5 865 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jan. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Ceske_Budejovice  Csehország 

České Budějovice nevének hallatán, ha más nem is, de a sör mindenkinek eszébe jut. Itt gyártják a híres Budvar (Budweiser) sört.

A sörön kívül ©vejk, a derék katona neve is a városhoz köthető. Jaroslav Haąek, az író sok önéletrajzi elemet vitt át a művébe, ugyanis ő is saját bőrén tapasztalta meg az I. világháborút. Szolgálatát a České Budĕjovice-i 91. gyalogezrednél kezdte, amit felfedezhetünk a műben Svejk szolgálati helyeként is.

Ceske Budejovice városát II. Premysl Otakar király alapította, a város főterét róla nevezték el. Ez a tér a város központja, szinte minden látnivaló itt található.
A tér közepén a Sámson szökőkút áll. A szökőkút közelében van egy szabálytalan formájú kő, ami a régi akasztófahelyét jelöli. A legenda szerint aki rálép, nem talál utána haza.
A tér egyik sarka mellett áll a Fekete-torony. A torony egyszerre szolgált harang- és tűztoronyként, sőt olyan is volt, hogy egy család lakta a legfelső emeletét. Valójában a szomszédos Szent Miklós székesegyház harangtornya. Aki bevállalja a 360 lépcsőfok megmászását, egy pazar kilátást kap jutalmul.
A tér másik oldalán a Városháza áll. Nagyon szép épület, szobrokkal és bronzsárkányos vízköpőkkel van díszítve.

Nekem nagyon tetszett ez a város. Tiszta, rendezett és az óváros is megmaradt az igazi ódon szépségében.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
magiaro - 2010.01.14. 17:28

Egy hosszú hétvégét simán megér!!!Tényleg kafa kis város, a Vltava folyik át rajta, óvárostól 5 percre gyönyörű park a partján.-Hoki szurkolóknak: remek kiruccanás, csodálatos csarnokkal- Bringások:nehogy hauajöjjenek Budvar-os bringamez nélkül, piros, szép, jó anyagú: a sörgyár boltjában mindig van! -A Budvar sörgyár nagy és érdekes, de azt hiszem a Samson-é meg amolyan Hrabal-os.-A kemping büféjében világcsúcs idővel csapoltak le két hideg korsóval. Juzno Cesko, forever!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina