Koreai hétvége

Dél-Korea Seoul

Ott-tartózkodás ideje: 2010. jan. 22.  - 2010. jan. 25. (3 nap)

1 hozzászólás I 2 345 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. feb. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar dotail Beszámolója

Cimkék: dmz  határ  palota  szöul 

Egy hosszú hétvégét tudtunk eltölteni Szöulban. Ennek a néhány napnak a legérdekesebb része a DMZ (demarkációs zóna vagyis a fegyverszüneti "határ")túra volt. Mivel nem szeretném megismételni Szinbad élménybeszámolóját, ezért erről részletesen nem írok. Minden érdekesség megtalálható az ő írásában. Kérlek, olvassátok!
Talán az idősebbeknek könnyebb elképzelni a hely hangulatát: 1970-1980-ban Magyarország, nyugati határzár. Vagy a kelet-német határ, vagy a nyugat-berlini fal keltett bennem hasonló érzéseket.

A túra nem indul minden nap! Interneten kell előre foglalni, ha valaki csak rövid időre megy, vagy az útjának első napjain akar a túrán részt venni. Általában a Hotel Lotte-tól mennek a buszok, és ott van több szervező iroda is. Most 120 000 won a teljes túra.

A Hotel Ramada & Suit Central Szöulban laktunk. Óriási szobák, de átlagos színvonal. Reggeli nélkül volt a szoba.

A paloták szépek, látszik, hogy nemrég lettek felújítva, illetve a nemzeti palotán most is dolgoznak. Elnézést, de a nevük nincs meg, valahol elhagytam a térképet .

Az árak elég barátságosak, egy grill vacsora 2500 Ft/fő sörrel. (sok sörrel) A taxi olcsó, a vezetők azonban elég udvariatlannak tűntek. Én nem beszélek sajnos koreaiul, ők nem tudtak angolul, és bizonyos, nem elhanyagolható okok miatt japánul sem akartak beszélni. Maradt a mutogatás. (Szóval pesti hangulat.)

Egyébként a város több részén is hatalmas piac található, ahol nagyon jó sapkákat árulnak (meg más mindenfélét is természetesen, a hűtőventilátortól kezdve a focimezig minden). A sapka viszont fontos a téli hidegben.
Ha enni kell, akkor nagyon ajánlom a gőzgombócot hagymás hússal töltve (160-200Ft), és a főtt csülköt. Ez utóbbit étteremben sörrel, mert az utcán nejlonzacskóból fogyasztva kicsit furcsa élmény.

Szóval élvezetes hely!!! Csak télen hideg, mint otthon. De ők legalább ismerik a fűtést (pl. az étteremben a padló fűtött), nem úgy mint a japánok, ahol a légkondival kínlódják át a telet a szigeteletlen lakásokban és házakban.
Értékeld az élménybeszámolót!
6.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Kuszku - 2014.10.21. 16:56

Ázsiai és ausztráliai/új-zélandi utazással kapcsolatosan végzünk felmérést (élmények, mit szerettek, miért utaztok oda, kedvenc helyek stb.). Ha tehetitek válaszoljátok meg az alábbi kérdőívet. Köszi :)https://atevelemenyed.hu/q/76


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina