Madeira Karnevál 2010

Portugália Madeira-Funchal

Ott-tartózkodás ideje: 2010. feb. 10.  - 2010. feb. 20. (10 nap)

0 hozzászólás I 2 124 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. márc. 02. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
Iwiw
avatar adanyist Beszámolója
Több külföldi út után, feleségem dédelgetett vágya volt Madeirára utazni és ott egy pár napot eltölteni. Sokat hallott a sziget csodálatos táji adottságairól. Nem nagyon sürgette az utazás megvalósítását, mert több kérdés még tisztázatlan volt előtte.
Szilveszter Rómában úton egy utastárssal hozott össze a sorsunk, aki már járt a szigeten és elragadtatással beszélt az ott látottakról. Mondanom sem kell, hogy feleségem érdeklődéssel kezdte faggatni utastársunkat, azóta már barátnőnket, hogy miképpen jutott oda és milyen tapasztalatokat szerzett ott tartózkodása alatt. Később megtudtuk, hogy szándékában van még egy utat tenni oda, mert jobban szeretné megismerni a sziget csodálatos élővilágát.
Talán ennyi elég az előzményekből. A történet úgy folytatódott, hogy pár nap múlva kaptunk egy telefont barátnőnktől, hogy a maga részére és nekünk, két személy részére lefoglalt Madeirára egy utat a híres karneváli napokra, 2010.02.10-20 között. Ettől a pillanattól kezdve már vissza út nem volt, lázas készülődés kezdődött, mivel igen rövid idő alatt kellett mindent elintézni.
Február 10-én Ferihegyről elrepültünk, este már Madeirán is voltunk a szállásunkon. Az előzetesen egyeztetett 3 csillagos szállodában foglaltunk szobákat, önellátással. Ezt szükségesnek tartottuk, a szabadabb mozgás biztosítása érdekében. Kihelyezett magyar idegenvezető tájékoztatott a helyi szokásokról és a lehetséges fakultatív utakról, rendezvényekről. Azt szükséges tudni, hogy a szigetnek sajátos éghajlati viszonyai vannak, ami nem egészen azonos a mi felfogásunk szerinti „örök tavasz” klímával. Tehát esőkabát, esernyő kötelező, akár milyen napos időben indultunk kirándulni, de ez fordítva is igaznak bizonyult.
A szokásos évi karnevált február 13-16 között rendezték meg. Idegenvezetőnk elmondása szerint, egész évben készültek, a Brazil Szamba iskolával együttműködve. Ezért nagy érdeklődéssel vártuk a hirdetett időpontban az eseményeket. Délután igen szép napos idő volt és nagyon örültünk, hogy az égiek is belátással lesznek a karnevál sikerére. Még este nyolckor semmi komoly jele nem volt a karnevál útszakaszának lezárásával. Zavartalanul ment a forgalom rajta. Mi, akik megszoktuk az utak lezárásának módját, érdeklődtünk a rendezőktől, hogy valóban itt fog a karneváli menet elhaladni, ahol helyet foglaltunk? Megnyugtattak, nyugodtan várjunk, 9 órakor kezdődik a menet. A kezdés időpontjára, ahogyan az első lövés eldördült, megeredt az eső, de igazán. A videó felvételen látható, hogy a csodaszép tűzijáték egy pillanata látszik csak, az is az esernyő alól. A többiről árulkodik a videó felvétel, ami csak két részben volt elkészíthető, a karneváli vonulás hossza miatt. Meg kellett állapítsuk, hogy a táncoló lányok –fiúk, ügyet sem vetettek a zuhogó esőre. A tolldíszek persze csurom vizesek lettek. A menet viszont zavartalanul vonult végig két és fél órán keresztül. Az első rész után fogom csak feltenni a második részt. Jó szórakozást kívánok a nézéséhez. Akiknek tetszett és szeretnék látni a második, befejező részt, azoknak azt javaslom, hogy legyenek türelemmel, egy két nap múlva megláthatják.
Feltöltve: 2010. márc. 02.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album