Egy nap a "kincses dobozban"

Ausztria Salzburg

Ott-tartózkodás ideje: 2009. okt. 25.  - 2009. okt. 25. (1 nap)

0 hozzászólás I 3 345 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. márc. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar JZsofia Beszámolója

Cimkék: Salzburg 

Mikor Münchenből hazafelé tartottunk, úgy gondoltuk, hogy egy olyan hely esik útba, amit nagy kár lenne kihagyni. Ez volt Salzburg. Az odavezető utunkat, az Alpok gyönyörű képe kísérte végig…

Münchenből körülbelül 1 óra út volt Salzburgba, ahol egy napot töltöttünk. Egy fél órát keringtünk, végül pedig egy salzburgi idős pár mondta el a helyes utat. A központhoz közel parkoltunk le és mivel vasárnap volt, ezért nem kellett fizetni. Beindultunk a város szívébe és a nagy tér közepéről megcsodáltuk a Salzburgi várat, amibe fel lehet menni, de mi a kevés időnk miatt, nem látogattunk föl. Végignéztünk minden nevezetességet(szökőkutat, stb.), végigmentünk a hihetetlenül hangulatos sétáló utcán, ami tényleg nagyon barátságos. Aztán kilyukadtunk Mozart szülőházánál, ami mindenkit lenyűgözött. Sokat olvastunk már róla itt-ott és így élőben látni nagyon jó. Utána bolyogtunk még, fényképeztünk, megnéztük a Mozart szobrot… Utána sétáltunk a Salzach partján és átmentünk hídon, hogy más szemszögből is lássuk a várt. És ezzel gyakorlatilag bejártuk a várost. Nézelődtünk még egy kicsit és végleg hazaindultunk.

Rájöttünk, hogy Salzburg egyik legjobb jelzője a „kincses doboz”. Kicsi és sok kincs van benne és mindezt az Alpok mellett, amit egyszer érdemes látni.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina