NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS SZEGED Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő A szegedi Belvárosi-híd újszegedi..." />

Megnyílt a Napfényfürdõ Aquapolisz Szegeden!

Magyarország Szeged

Ott-tartózkodás ideje: 2010. márc. 25.  - 2010. márc. 25. (1 nap)

1 hozzászólás I 15 785 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. márc. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar ongo Beszámolója

Cimkék: aquapolis  élményfürdő  forrás  fürdő  hotel  hunguest  napfényfürdő  szeged 

NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS SZEGED
Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő
A szegedi Belvárosi-híd újszegedi hídfőjénél található egykori fürdő helyén 2010. március végétől egy minőségileg új, a korábbinál nagyobb kapacitású fürdőkomplexum vár minden korosztályt, ahol egy létesítményen belül található meg a gyógyulás, regenerálódás, szórakozás és a szabadidő aktív eltöltésének lehetősége.

A nagyközönség számára első ütemben 2010. március 26-án nyílik meg az éves üzemelésű, több mint 700 méternyi új csúszdaelemet és két gyógymedencét is tartalmazó wellness- és élményfürdő egység, illetve az exkluzív „csendes wellness” – részleg. Ezt követi néhány héten belül a nappali kórházzal is rendelkező komplex gyógyászat átadása, végül a SZUE (úszómedence, tanmedence, csúszdás élménymedencével rendelkező strand) 2010. május 1-jei nyitásával a fürdőkomplexum valamennyi szolgáltatása a vendégek rendelkezésére áll.

Élményfürdő Európa leghosszabb fedett vízicsúszdájával

A 2006-ban készült csúszdás élménymedence mellett új kül- és beltéri élményelemekkel gazdagított fedett létesítmény épült. A NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS SZEGED éves nyitva tartású részeinek egyidejű befogadóképessége is mintegy 3000 fő, a medencék vízfelülete összesen közel 4400 m2.
Az új, belső élménymedence térben a különböző élményelemeken kívül (sodrófolyosó, zuhatagok, csúszdák stb.) egy lifttel megközelíthető 30 méter magas toronyból indul 27 méter magasból Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi testcsúszdája (zárt anakonda: 272 m, zárt anakonda leérkezésnél kamikaze szakasszal: 223 m); a galériaszintről további hét csúszda indul. A komplexum közel 1000 méternyi csúszdaeleméből 700 m új, fedett. Az élménymedence tér déli oldalán teljes magasságig üvegezett falfelület biztosítja a vizuális kapcsolatot a szabadtéri strand és létesítményei felé.

Wellness, „csendes wellness”, mint új szolgáltatás

A fejlesztés során megvalósultak a korábban szinte teljesen hiányzó wellness-szolgáltatások: szaunák, aroma- és sókamrák, nedves- és szárazgőz kabinok, pezsgő- és masszázsfürdők, relaxációs (csendes) zónák. A wellness-medence egy belső és egy külső medencéből áll, amelyek kiúszóval kapcsolódnak egymáshoz. A fürdő területén belül egy kifejezetten csendes, relaxációs zóna is kialakításra került („csendes wellness”), ahova csak 16 éven felüliek léphetnek be.

Gyermekparadicsom

A csecsemőket, illetve az 1-6 éves korosztályt 0-40 cm-es vízmélységű családi medenceterület fogadja a fürdőben. A nyári szezontól négyszintes, labirintusszerű játszóház biztosítja a gyermekek önfeledt szórakozását, míg a baba-mama világban az édesanyák nyugodt körülmények között tudják kisgyermeküket szoptatni, tisztába tenni.

Gyógyászat

A fejlesztés eredményeként a korábbinál nagyobb kapacitással, lényegesen színvonalasabb, korszerűbb és jobban szervezett gyógyászati szolgáltató egység került kialakításra a mozgásszervi betegségek kezelésére, rehabilitációra. A 2010 áprilisában átadásra kerülő új gyógyászati részleg két szintjén egyéni gyógytorna szobák, fizikoterápiás szobák, víz alatti vízsugár masszázs (tangentor) helyiségek, szénsavas fürdők, gyógyvizes kádfürdők, az iszappakolás kezelőhelyiségei, csoportos víz alatti tornamedence, gyógyvizes medence, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs és gyógytornaterem várja a gyógyulni vágyókat.
A projekt részeként a gyógyászati részlegen belül – Magyarországon egyedülálló módón – új szolgáltatási elemként 14 kétágyas szobával, külön fürdőszobával rendelkező nappali kórház épült.


Strand, úszómedence, új tanmedence

Megújulnak a SZUE sok tekintetben elavult létesítményei, új öltöző, szociális blokk és tanmedence készül a látogatók számára. A strand a csúszdás élménymedencével és gyermekmedencékkel, az úszómedence és tanmedence 2010. május 1-jétől változatlanul kedvezményes áron lesz igénybe vehető. Szintén a főszezontól áll a vendégek rendelkezésére az új nyári öltözőépület
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Vanek - 2010.03.30. 20:29

Én már kipróbáltam az új fürdőt.Világszinvonalú létesítmény, igaz még nincs teljesen kész a külső rész. 2-3 óriás medence van, az egyikből ki lehet úszni sodrófolyós külső medencébe is ami ilyenkor tavasszal nagy élmény. Kisebb jakuzzik, termélmedencék is vannak. Hatalmas az öltöző, szellős terek jellemzik, több ezer ember is elfér kényelmesen. Gyönyörű a város panorámája a tetőteraszról, a galériáról, de leginkább a csúszdatoronyból. Érdemes megtekinteni mindenkinek a kivilágított várost, hihetetlenül szép fentről. Még annak is aki fél lecsúszni onnan, lifttel le is lehet jönni. A legnagyobb attrakció persze a 2 toronycsúszdán való lecsúszás. A hosszabbik, kanyargósabb csúszda 272 m hosszú, innen 40-50 másodperc alatt lehet lecsúszni.A rövidebbik csúszdán (223 m) az eddigi rekord 31 mp, ami olyan 25 km/h-s sebességet jelent. Nagyon gyorsak a csúszdák, igazi élmény a lecsúszás, ha vigyáz az ember a helyes csúszási testhelyzetre talán nem veri össze a hátát és a könyökét (nekem ez nem mindig sikerült, az érkezőmedence alját szinte mindig elértem.) A belső, rövidebb csúszdák is jók, a hagymacsúszda szuper, igaz kicsit mély az érkezőmedence (2,7 m), ezért csak úszni tudóknak ajánlott. Érdemes eljönni mindenkinek Szegedre, ezt a fürdőt mindenkinek látnia kell!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
fesztivál Tuti csípni fog(od)!
A legújabb őrült fesztiválötlet: Szegedi Paprikashow és Chiliweekend, amely a Gerilla Gourmet...
élménybeszámoló A Feszty körkép - és ami körülötte van
A magyarok bevonulását a Kárpát medencébe Feszty Árpád, Jókai Mór, a híres regényíró veje...

Magyar  Română  Slovenčina