Capri az ÉN álmom szigete

Olaszország Capri

Ott-tartózkodás ideje: 2010. máj. 14.  - 2010. máj. 14. (1 nap)

8 hozzászólás I 10 135 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Mikeve Beszámolója

Cimkék: adriaonline_játék  grandeaxel  munthemonte  olaszországcaprianacaprimarina  solaro 

Capri. Láttam már képeslapon, hallottam sok szépet róla, néztem már a tévében, de hosszú évekig csak álom maradt. Az elérhetetlen álom. Aztán egyszercsak az élet úgy hozta, hogy amikor 4 napra Sorrento-ba utaztunk, ott kellette magát kacéran szemmel láthatóan és alig 45 percre. 1 teljes napot szenteltünk rá, de NEM elég!!! Még, még és még kell belőle. Gyönyörű és fennséges. Marina Grande-n köt ki a hajó, majd onnan egy sikló repít fel Capri városába. Na itt aztán megy a flancolás. Drága butik után még drágább butik, kávézók és éttermek, és ez így megy utcákon keresztül. Szép és rendezett környezet, de nem a mi pénztárcánknak és a mi egyszerű stílusunknak való. Persze, tudom, hogy Caprin nyaral a krémek krémje, kicsit kivülállónak is éreztük magunkat Capri városkában, de mi nem is azért mentük, hogy shoppingoljunk, hanem a természet szépségéért. El is hagytuk a városkát hamar. Kiépített kellemes sétautak vannak, ahol csak egy olyan kis akus kisautó fér el, az viszi a csomagokat a villákból, amik vagy elbújva, vagy az út mentén kelletik magukat és állítják meg egy kis szájtátásra a turistákat. A nagy ámulatban egyszercsak a Faraglioni sziklákat pillantottuk meg. Egy nagy teraszhoz vezetett az út. Fotó egy, kettő és még vagy egy tucat. Aztán innen már egy ösvényszerű út vezetett tovább, ha az ember túrázós kedvében van. Mert itt aztán van szintkülönbség, egyszer fel és egyszer le, aztán megint és megint. Hát volt egy-két tüdőkiköpő lépcsőzésem. De a látvány mindenért kárpótol. Fentről nézni a hihetetlenül kék tengert, és hinni a szemünknek, hogy márpedig ilyen kék szín van! Utunk során egy barlangon is keresztülvezetett az ösvény, mely tetejéből víz csöpögött, és mivel nem volt vizünk, hát kinyitottuk a szánkat a megfelelő helyen. Lassan visszaértünk Caprira, de előtte egy átlagos, helyiek által is látogatott abc-be tértünk be és igazán barátságos áron vettünk egy kis gyümölcsöt és rágcsálnivalót. Leültünk egy padra, ami természetesen a tengerre nézett. Azt hiszem, ilyen panorámát látva még nem étkeztem és nem vitte el a sirály az elgurult 10 centemet sem.
Caprira visszatérve felszálltunk a kisbuszra, melyek kb. 10 percenként járnak és átbuszoztunk Anacapriba. Jó kis szerpentineken haladt a busz, nem kis sebességgel. Anacapri teljesen más, mondhatni élhetőbb város. Sétáltunk egy kicsit, benyomtunk egy szelet margarita pizzát (isteni volt), majd megkerestük a libegőt, ami felvisz Monte Solaro-ba, ami a sziget legmagasabb pontja és lélegzetelállító kilátással rendelkezik. Életem egy meghatározó élménye volt, ami részben a táj szépségnek volt köszönhető.
Visszalibegőztünk Anacapriba, majd elindultunk San Michele villájába. Könnyen oda lehet találni, ki van táblázva és mellesleg zsákutca is. Axel Munthe itt élt, ha jól tudom egy svéd orvos volt. Hát meg tudom érteni, hogy nem a hideg svéd teleket választotta. Van egy kis kiállítás, a szoba, a konyha és a többi helység a régi állapotában berendezve, ezeken végighaladva jutunk ki San Michele kertjébe, ahol csak jobbra-balra forgatja az ember fia a szemét, nem tud hirtelen hová nézni, annyira szép minden. A kert vége a tengerre néz, mesés a panoráma, de azt hiszem, ezt már hallottátok tőlem egy párszor.
Mivel még volt idő a komp indulásáig, nem a kisbusszal és a siklóval, hanem gyalog mentünk vissza a kikötőbe. Marina Grande-n vásár volt. Kisállatok ketrecekben, céllövölde, ruhák és cipők, meg persze játékok a gyerekeknek. Gondoltam biztos jó drága minden, de az egyik sátorban, ahol rengeteg cipőt árultak, 10 euróért voltak nagyon csinos papucsok, így nem távoztam üres kézzel. A kompon legalább annyian voltak, mint odafelé, ha nem többen, de minden szemben láttam azt a csillogást, amit Capri vált ki az odalátogató turistából. Sajnos nem láttunk mindent, ami tervbe volt véve, de sebaj, legalább lesz miért visszatérni!
Feltöltve: 2010. jún. 03.
Értékeld az élménybeszámolót!
6.2 (6 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Mikeve - 2010.06.09. 10:50

Szia!Sajnos vadkemping ügyben nem tudok segíteni.Sőt, én még kempinget sem láttam a szigeten.

marcsigyor - 2010.06.08. 10:09

Köszi a beszámolót! Mi nyáron tervezzük meglátogatni a szépséges szigetet. Vadregényes útra készülünk, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire lehet arrafelé vadkempingezni? Előre is köszi a válaszotokat!

Mikeve - 2010.06.07. 09:10

Köszönöm szépen Princesa, megnéztem a Te képeidet is mielőtt mentünk, nagyon szépek. Hát én is azonnal visszamennék, ha tehetném.

Princesa - 2010.06.05. 08:06

Én is jártam Caprin és sosem feledem milyen fantasztikus hely

Princesa - 2010.06.05. 08:05

Nagyon tetszett a beszámolód és a képek is csodásak voltak!

Mikeve - 2010.06.04. 08:45

Köszönöm a dicséreteket. Icuka, azt néztem, hogy mennyi azonos képünk van, úgy látszik, nagyon azonos az ízlésünk.

futestechnika - 2010.06.03. 20:18

Szuper! 1990-ben voltam Caprin egy hetet. Egyszer még visszamegyek ez biztos:)

iadanyne - 2010.06.03. 19:51

Nagyon élveztem a beszámolódat, a képeket, a filmet is, szuper! Jó volt újra látni azokat a tájakat, sziklákat, a villát, ahol mi is jártunk pár évvel ezelőtt.Gratulálok!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina