Tél Abruzzoban

Olaszország Vasto

Ott-tartózkodás ideje: 1998. feb. 12.  - 1998. feb. 15. (3 nap)

0 hozzászólás I 1 093 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szobatars Beszámolója

Cimkék: adriaonline_játék 

Hirtelen ötlettől vezérelve elkísértük egy barátunkat az Adria partján fekvő San Salvo Marinába. Amíg ő tárgyalásokkal töltötte napjait, mi felfedeztük a környéket.

Az utazás nem volt könnyű. Kávé csütörtök hajnali ötkor Csepelen és indulás. Letenye és Csáktornya után irány a sredisce-i határ a horvátok és szlovének között. Rövid pihenő Ptujban, majd irány Trieszt. A határon, még a szlovén oldalon ebédelünk, majd kezdetét veszi az olasz szakasz..730 km autópálya, este 8-ra ott is leszünk...na ez nem jött be. Bologna után leszakadt az ég és szinte folyamatosan esett, néhol még az alagutakban is erősen csöpögött a víz. Végül este 11-re, iszonyatos szélviharban és havas esőben érkezünk meg, amit azonnal megünneplünk egy üveg bor elfogyasztásával. Szállásunk a Hotel Milanoban volt, átlagos olasz szálloda, jó konyhával és kevés vendéggel..de hát február volt. A fürdőszoba viszont frenetikusan nagy volt, némely szálloda szobája kisebb szokott lenni.

Péntek délelőtt elautóztunk a kb. 10 kilométerre lévő Vastoba. Gyönyörű városka, kb, 30 ezer lakossal, egy az Adria felé magasodó kb. 70 méter magas sziklán. A belvárosban igazi olasz filmjelenetek. A sarki éttermek előtt mogorva tekintetű férfiak álldogálnak, folyamatosan kommentálva az elhaladó nőket. A főtéren pálmafák hajladoznak a szélben, de szerencsére eső nincs, a nap süt és legalább 15 fok van. Keresünk egy fagylaltozót, majd megnézzük az ívelt bástyákkal épült kis várat. Később megtudjuk, hogy nyaranta színházi előadásokat és fényjátékot tartanak itt. A legnagyobb látványosság azonban a városszéli sziklákon végigfutó sétány, kilátással a tengerre, a strandokra, ahol most természetesen egyetlen ember sincs.

Egy pizza után kávézunk egy teraszon, majd feltöltjük borkészletünket néhány palack Montepulciano d'Abruzzo-val, a rosé fenséges!

Este mi is hivatalosak vagyunk egy vacsorára San Salvoban. San Salvo kb. 5 kilométerre fekszik San Salvo Marinától, egy nagyobb dombocska tetején. A hideg ellenére meglepően sokan korzóznak a főutcán. A vacsora abruzzoi specialitásokból áll. Az abruzzoi konyha sajátossága, hogy alapvetően nem a tésztán, hanem a birkahúson és a tenger gyümölcsein alapul. A többféle étel közül nekünk a darál birkahússal töltött, panírozott olajbogyók ízlettek. A vacsora után elszakadunk a társaságtól és a teliholdat kihasználva ismét Vastoba megyünk és andalgunk egy keveset a kivilágított sétányon.

Szombaton felautóztunk a hegyek közé az Abruzzói Nemzeti Parkba. Gyönyörű vidék, útközben egy-egy elhagyott várral. Szerencsére a nap ismét velünk volt, így kellemes kirándulásnak bizonyult. A kora estét ismét Vastoban töltjük, ezúttal fűszerkészleteinket töltjük fel és végigesszük a sajtos pult helyi kínálatát.

Vasárnap, félve a rossz időtől, már hajnali 4-kor elindulunk, de szerencsére szép napos utunk van, s így van időnk megállni egy rövid sétára Ravennában. Bár Vasto csak Közép-Olaszországban van, Ravennához képest kifejezetten könnyed, délies hangulata volt.

Ravenna után ismét esni kezd, de Szlovéniában és itthon már nem is vártunk mást.

Fárasztó utazás volt, de ha érdekes volt látni Olaszország turisták által legkevésbé látogatott területét.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina