Caorle

Olaszország Caorle

Ott-tartózkodás ideje: 2004. szept. 11.  - 2004. szept. 19. (8 nap)

0 hozzászólás I 6 498 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szobatars Beszámolója

Cimkék: adria  adriaonline_jatek  caorle  olaszország 

Caorle, ez az észak-adriai kisváros, a maga 12 ezer lakosával 1997 és 2004 között minden évben a családi nyaralásaink célpontja volt. A gyerekek imádták a lassan mélyülő, homokos partot, a néha még október elején is 24-25 fokos vizet, a rengeteg játékot.

Caorlét elsősorban az emeli a környék többi nyaralóhelye fölé, hogy itt létezik maga a város és nem csak végeláthatatlan szállodákból áll. A helybeliek élik a maguk saját kis életét, s az sem zavarja őket, ha a hazatérő halászok zsákmányára turisták előtt kell alkudozniuk. A visszatérő vendégek már-már "családtagnak" számítanak. Amikor kb. fél órát késtem a halpiacon, az öreg nénike kezét tördelve aggódott, hogy elmegyek-e a kagylókért vagy odaadhatja-e másnak.Végül úgy döntött, nem adja, mert évek óta nála vásárolok...

Az óváros színesre festett halászházai között bolyongva hol egy keserű csokiból készült fagylalt, hol jégbe hűtött joghurtra halmozott gyümölcsök csábítanak, a számtalan étterem és pizzéria mellett.

Ha valaki pihenni akar, ki sem kell dugnia az orrát a városból, ellátogathat a lagúnák közötti halászszigetekre, vagy csak élvezheti a tengert. Szeptember 14-én "Regata Storica" keretében kosztümös felvonulás, régi hajók bemutatása színesíti ezt az amúgy is festői kisvárost. Caorle is rendelkezik ferde toronnyal, még ha kevésbé dőlt is meg, mint pisai társa.

Caorle ugyanakkor alkalmas arra is, hogy különböző túrák kiindulópontja legyen. A Garda-tó partján fekvő Sirmione, Verona, Padova, Treviso (a szárazföldi Velence), a borairól híres Soave egy-egy napos kirándulással felfedezhető. S ha valaki már unná az autózást és a magas parkolási díjakat, az hajóval is eljuthat a 40 kilométernyire fekvő Velencébe...

Félnapos kirándulás Sa Donna di Piave, ahol a folyó túlpartján emlékmű figyelmeztet az első világháború értelmetlenségére és az itt elesett számtalan magyar áldozatra.

Budapestről ma már, az utolsó 20 kilométert leszámítva végig autópályán lehet eljutni, 6-7 óra alatt. Az iN's áruház feleslegessé tesz bármiféle előzetes bevásárlást, mert az itthoni áraknál jóval olcsóbban minden beszerezhető. (Ez a magyar kereskedelem nagy "rejtélye"...)s szeptember közepétől már a parkolás is ingyenes.

A kezdetekben kempingben laktunk, a gyerekek imádták, az utóbbi időkben már apartmanban (a Lampo ügynökség "Albatros" házai a yacht-kikötőnél csak ajánlani tudom, osztrák mércével mérve is 4 csillagosak, külön gyermekorvosi szolgálattal!)
szobatars kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina