Caorle télen

Olaszország Caorle

Ott-tartózkodás ideje: 2008. feb. 22.  - 2008. feb. 22. (1 nap)

0 hozzászólás I 3 584 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szobatars Beszámolója

Cimkék: adria  adriaonline_jatek  caorle  olaszország 

Caorle az egyik kedvenc nyaralóhelyünk. 2000-ben már felkerestük egyszer október végén, de milyen lehet télen?

Reggel 9-re érkezünk meg a városba, a Sa Stino di Livenza-tól idevezető út ezúttal ködös párás vidéken vezetett. A korábban megszokott zöldellő táj most hiányzik, a számtalan öntözőcsatorna itt-ott csak sejlik. A tengerhez közeledve még mindig nem látszik a campanile, pedig már csak 5 kilométerre járunk.

A városba érve az első meglepetés a rengeteg új ház a Livenza-csatorna partján, úgy tűnik erre terjeszkedik a város. A második meglepetés a központban ér minket,ahol a régi központi tér helyén egy új kultúrális központ épülete magasodik. Hiába, 2004-ben voltunk itt utoljára...

Az utcán kevés autó, külföldi rendszám azonban most is elég sok akad, főleg angol és holland rendszámokkal találkozunk. Nincs meleg,olyan 5-6 fok lehet, az időjárás az ilyenkor szokásos amszterdamira emlékeztet.

A kávézók azonban tele vannak, zsúfoltság persze nincs és leginkább az olasz beszéd dominál, de a capuccino pompás, mint mindig s persze a sütemények is kiválóak.

A délelőtti séta alatt bejárjuk az óvárost és a tengerparti sétányt. Az óváros üzletei nyitva vannak, a levantei oldal szállodasorának üzletei, éttermei, kávézói zárva. A tengerparton óriási a nyüzsgés. Mivel ezt az oldalt folyamatosan tölti fel a tenger, így legalább száz méterrel kintebb, szinte a víz partjára telepítik ki a homokba épített sétányokat. A régi helyen strandröplabda pályákat és mesterséges homokdombocskákat alakítanak ki, pálmafákkal. Egy darabon a sétányt is feltörték, hogy nyárra nagyobb területet hozzanak létre a szállodák teraszai számára.

Kedvenc áruházunk is nyitva és feltöltjük készleteinket némi olíva olajjal, almaecettel és fűszerekkel.

Egyik kedvenc helyünket, a yacht-kikötő éttermét választjuk, egy branzint kérünk, roston, s most sem csalódunk. Az apartmanházak szinte teljesen üresek, de a mólók mellett "telt ház", a vitorlások békésen ringatózva várják a nyarat.

Még kisétálunk a móló végén álló halászok templomához, útközben a partot védő kövekre faragott szobrokat és domborműveket nézegetjük, majd búcsút intünk a délutáni napfénynek s haza indulunk. Caorle télen is elbűvölő.
szobatars kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
9 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina