Felfedező csomag

Indonézia Bali

Ott-tartózkodás ideje: 2010. jún. 01.  - 2010. jún. 05. (4 nap)

0 hozzászólás I 5 745 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar zitary Beszámolója

Cimkék: bali  benoa  egzotikus  felfedező  menjangan  tanjung  ubud 

Fedezze fel Balit 13 nap alatt!

A csomag három fő helyszíne az északi Menjangan, ahol a háborítatlan természet közelségét tapasztalhatja meg; Ubud, a spiritualitás, az ezotéria, a kultúra és művészetek centruma a sziget szívében, illetve Tanjung Benoa, a déli luxusszállodák központja, a pihenés, a shopping és a vízi sportok Mekkája. A három fő helyszínt összekötő, továbbá a negyedik félnapos kirándulás keretében pedig Bali majd minden szegletét bejárjuk, így a 13 nap alatt valóban teljes képet kapunk az Istenek Szigetéről.
1. nap: megérkezés a repülőtérre; autózás Menjanganba, a Mimpi Resortba
2. nap: félnapos sznorkelezés motorcsónakkal a közeli sziget körül
3. nap: fakultatív program (Nyugat Bali Nemzeti Park, biciklizés, búvárkodás, termálfürdőzés, kényeztetés a hotel masszázsszalonjában, stb.)
4. nap: kijelentkezés a Mimpi Resortból; Észak-Bali kirándulás: Munduk vízesés, Ulun Danu Bratan úszótemplom a Bratan tó partján, ebéd, Bali Madár- és Hüllőpark, megérkezés Ubudba, a Tjampuhan Hotelbe
5. nap: elefánt szafari (félnapos program)
6. nap: Közép-Bali kirándulás: Tegallalang – rizsteraszok, Kintamani - kilátó a Batur tóra és a Batur vulkánra (ebéd), Kintamani fűszerkert és kávéültetvény, Tirta Empul szent forrás, Gunung Kawi sziklatemplomok
7. nap: fakultatív program
8. nap: kijelentkezés a Tjampuhan Hotelből; Kelet-Bali kirándulás: Ubud - Majomerdő, Pura Besakih anyatemplom, Mahagiri rizsterasz (ebéd), Tirta Gangga vízi palota; megérkezés Tanjung Benoára, a Grand Mirage Hotelbe
9. nap: fakultatív program (vízi sportok Tanjung Benoán, shoppingolás Kután, stb.)
10. nap: félnapos túra (Uluwatu, Tanah Lot, tenger gyümölcsei vacsora a jimbarani tengerparton)
11. nap: fakultatív program
12. nap: interakció delfinekkel (félnapos program)
13. nap: fakultatív program (shoppingolás a nusa duai Bali Collection bevásárlóközpontban, stb.); kijelentkezés a Grand Mirage hotelből, kivitel autóval a repülőtérre

Részletes leírás:
1. nap: megérkezés a repülőtérre; autózás Menjanganba, a Mimpi Resortba.
Sofőrünk és egy kollégánk a repülőtéren fogja Önt várni a nevére szóló táblával, s egy „üdvözlő-csomaggal”, benne a kinyomtatott programjával, a voucherekkel (belépőjegy-utalvány) a programokra, valamint fejenként egy-egy száronggal (balinéz kendő). Az utóbbi cégünk ajándéka, melynek biztosan jó hasznát fogja venni a nyaralása során, ugyanis Balin a legtöbb templomba csak szárongot viselve szabad belépni, továbbá a pihenő napjain strandkendőként is remekül használhatja. (Kérjük, hogy a szárongját minden túránkra hozza majd magával!) Ezután kollégánk segít pénzt váltani a helyszínen (érdemes itt élni a lehetőséggel, mert Ubudig nemigen lesz módja rá), továbbá segít pár hasznos apróságot bevásárolni egy közeli éjjel-nappaliban. (Tanácsos venni néhány liter palackozott ivóvizet, rágcsálnivalót, stb. mert Menjanganban a szálloda viszonylag elszigetelt helyen van, s csak a hotelban tudnának ilyesmit venni maguknak szállodai áron.) Majd légkondicionált autóval Menjanganba visszük Önöket a Nyugat Bali Nemzeti Park mellett lévő, festői környezetben felépített Mimpi Resortba. A szálloda hatalmas, parkszerű kerttel rendelkezik, benne 4 db termálvizes ill. 2 úszómedencével. A hotelnek saját mólója van, ahonnan a reggeli órákban páratlan panoráma nyílik a közeli Jáva szigetének vulkánjaira. Továbbá a kikötő egy kis öbölre nyílik, amit az egyik oldalról egy pezsgő élővilágú mangrove erdő határol. (A legjobb felszereltségű lakosztályok saját termál- ill. hideg vizes medencével is rendelkeznek.) A szálloda vendégei ingyen igénybe vehetik a Mimpi Resort kerékpárjait a környék „kétkerekű” felderítésére.
Tipp: Előzetes kérésre kollégánk egy indonéz mobiltelefon SIM-kártyával, s egy 100.000 rúpiás (kb. 2000 Ft) feltöltő kártyával várja Önt, melyhez csak egy otthonról hozott kártyafüggetlen készülékre lesz szüksége, s már használhatja is. Ez több szempontból is praktikus. Indonéziában roppant olcsók a telefon-tarifák, így egyfelől irodánkkal, munkatársainkkal, magyar nyelvű asszisztenciánkkal fillérekért tarthatja a kapcsolatot, ha bármilyen kérése, kérdése adódna. Másfelől az indonéz szolgáltatók tarifái igen kedvezőek külföldi irányba is, így Magyarországra átlagban kb. 12 Ft-nak megfelelő rúpiáért küldhet SMS-t, hívást pedig percenként kb. 70-80 Ft-nak megfelelő összegért kezdeményezhet, így otthon maradt szeretteivel is könnyebben tarthatja a kapcsolatot. A későbbiekben sofőrjeink, túravezetőink készséggel állnak rendelkezésére, ha bármikor további telefon-egységet kívánna tölteni a telefonjára. Egyébként úton-útfélen árusítanak „lekaparós” feltöltő-kártyát, ennek a neve voucher pulsa, ill. mindenütt kapható „elektronikus egység” is, amit a helyszínen közvetlenül a telefonszámra töltenek rá, ezt pedig pulsa elektriknek hívnak.
2. nap: félnapos sznorkelezés motorcsónakkal a közeli sziget körül
Reggeli után, 9 órai kezdéssel, közvetlenül a szálloda kikötőjéből indul a kb. 4 órás program. Kb. fél óra alatt megközelítjük a közeli Menjangan szigetét, amely körül hét különböző, gazdag és színes élővilággal rendelkező merülő és sznorkelező hely található (Temple Point, POS II, Cave Point, POS I, Eel Garden, Anker Wreck, Coral Garden). Ezek között szerepel partról történő ill. csónakból történő merülés is. Mindvégig segítségükre lesz készséges, helyszíni búvároktató munkatársunk, aki az egész programon kíséri Önöket. A felszerelést biztosítjuk, Önnek nem kell előzetesen gondoskodnia róla. Koradélutáni visszaérkezés a hotelbe. Utána fakultatív program.
Tipp: rövid ujjú pólóban sznorkelezzen, s jól kenje be magát naptejjel, mert még felhős időben illetve árnyékban is könnyű leégni! Érdemes a szárongját magával vinnie, vagy törölközőt a hotel medencéjétől.
3. nap: fakultatív program (Nyugat Bali Nemzeti Park, biciklizés, búvárkodás, termálfürdőzés, kényeztetés a hotel masszázsszalonjában, stb.)
Ezen a napon kipihenheti az előző napok „fáradalmait”. A szállodában és környékén számos fakultatív program igénybe vételére van lehetőség.
A Mimpi Resort saját tengerparttal rendelkezik, mely egy csodálatos lagúnaszerű öbölre néz. Mivel Menjangant nem az Indiai Óceán határolja, hanem az annál sokkal nyugodtabb vizű Bali Tenger, így bátran lubickolhat a tengerben a méteres hullámok kerülgetése nélkül.
Ha „sómentesebb” élményre vágyik, engedje fel izmait a szálloda négy termálmedencéjének egyikében, majd mikor már nem bírja a meleget, csobbanjon a hűs vizű úszómedencék egyikében. Vagy csak napozzon a medenceparti nyugágyakban a közeli mangrove-erdőn színes madarainak táncát figyelve.
A közelben lévő, buja növényzetű s festői szépségű Nyugat Bali Nemzeti Parkban is érdemes ellátogatni. Jópár könnyebb sétaútvonala is van, nemcsak kemény túrákra alkalmas. Nyugodtan érdeklődjön a szálloda recepcióján! Számos állatfajnak már csak itt élnek egyedei Balin ill. Indonéziában. Akár egy korareggeli madárlesre is elmehet, hogy biztosan meglegyenek a saját fotói az egész világon csak itt honos, a kihalástól nemrég megmentett Bali seregélyekről.
Ha az autentikus balinéz falusi életet, a helyiek közeli iszapfürdőjét, vagy akár a kiépítetlen tengerpartot akarja felderíteni két keréken, akkor ezt megteheti a hotel kerékpárjaival, melyet a Mimpi Resort vendégei ingyen használhatnak.
Ne féljenek felkerekedni! A vidéki Bali teljesen biztonságos, és a helyiek szinte kivétel nélkül mindenhol nagyon nyitottak, kedvesek és segítőkészek!
Amennyiben búvárkodni szeretne, a teljesen kezdőtől a profi szintig mindenkinek lehetőséget kínál a szálloda búvárközpontja oktatókkal, felszereléssel, stb.
Amíg az urak búvárkodnak, addig a hölgyek a szálloda masszázsszalonjában „üthetik el az időt”.
Tipp: Előzetes kérésre ismét sznorkelezhet helyi búvároktatónkkal.
4. nap: reggeli után kijelentkezés a Mimpi Resortból; Észak-Bali kirándulás: Munduk vízesés, Ulun Danu Bratan úszótemplom a Bratan tó partján, ebéd, Bali Madár- és Hüllőpark; megérkezés Ubudba, a Tjampuhan Hotelbe.
Reggeli után, 10 órai indulással kezdődik az Észak-Bali kirándulás. Útvonal: Munduk vízesés, Ulun Danu Bratan úszótemplom a Bratan tó partján, Bali Madár- és Hüllőpark
Utunk első állomása a munduki vízesés, ami 200 méter magasból zúdul alá, és szerencsére az ipari turizmus még nem vetett szemet rá. Miközben leereszkedünk a vízesés tövéhez, a környező kávé-, kakaó- és szegfűszeg-ültetvények látványában legeltethetjük szemünket. Aki szeretné lemosni magáról a túra fáradalmait, az azonnal becsobbanhat a vízesés alá, és lehűtheti magát a friss zuhatagban.
Utunk folytatása Bratan vulkán krátertavának partján álló, hindu-buddhista „úszótemplom”, az Ulun Danu Bratan. A templom köré épített gyönyörű parkban sétálgatva nyomon követhetjük, ahogy a helyiek nap mint nap hálát adnak a tó istennőjének Dewi Danunak.
Ezután kifújjuk magunkat egy kellemes ebéd keretében egy csodás rizsföldekre néző kilátó-étterem teraszán.
Innen az ubud melletti madár- és hüllőpark felé vesszük az irányt. A kéthektárnyi botanikus kertben több mint 250 trópusi madárfaj közel 1000 példányával találkozhatunk, köztük a sajnos mára már erősen veszélyeztetett, csak a szigeten honos Bali seregély (leucopsar rothschildi) képviselőivel is. A hüllőpark számos lakójának egyike a termetes komodói sárkánygyík (varanus komodoensis).
Este megérkezés Ubudba, a tradicionális stílusban készült, hosszú múltra visszatekintő, ám gyönyörű és modern Tjamuphan Hotelbe. A trópusi folyóvölgyben kialakított és buja dzsungellel körülvett szálloda a mai napig az ubudi hercegi család felügyelete alatt működik. Itt lakva Ön is megérti majd, hogy miként adott ihletet az idelátogató, s az uralkodó család vendégszeretetét élvező európai művészek sorának a hely atmoszférája és természetes szépsége.
5. nap: elefánt szafari
Dzsungelséta elefántháton. Autónk reggeli után, 9 órakor érkezik meg Önért, hogy a helyszínre vigye.
Rövid autózás után megkezdődik a 40 perces séta elefántháton egy kb. 2 kilométeres szakaszon a dzsungelben egy szumátrai elefánt hátán egy kétszemélyes ülésben. Az elefánt parkot, rizsföldek, buja esőerdő és az Ayung folyó határolja (ahová rafting túrára is mehetünk), ez Bali egyik legszebb és legkedveltebb természeti látványossága. A séta után „közös fürdőzés” a park tavában, majd mi magunk etethetjük meg az elefántot és közös fényképet is készíthetünk vele.
6. nap: Közép-Bali kirándulás Tegallalang – rizsteraszok, Kintamani - kilátó a Batur tóra és a Batur vulkánra (ebéd), Kintamani fűszerkert és kávéültetvény, Tirta Empul szent forrás, Gunung Kawi sziklatemplomok
Útvonal: Ubud – Majomerdő, Tegallalang – rizsteraszok, Kintamani - kilátó a Batur tóra és a Batur vulkánra, Tirta Empul szent forrás, Gunung Kawi sziklatemplomok.
Reggeli után, 10 órakor kezdődik a kirándulás.
Innen Tegallalang teraszosan művelt rizsföldjei felé vesszük az irányt, ahol egy magaslati pontról csodálhatjuk meg a mára már egyre inkább ritkaságszámba menő hegyoldali rizsteraszokat. Kiváló lehetőség ez akár képeslapokat megszégyenítő fotók készítésére is!
Következő állomásunk a Kintamani falu szélén lévő kilátó, ahonnan még a délutáni, magaslati köd leereszkedése előtt vehetjük szemügyre Bali egyik legszebb s mind a mai napig aktív vulkánjának, a Baturnak az égre meredő kúpját s annak krátertavát. Amennyiben megéheztünk, a kilátónál lévő éttermek egyikében jó lehetőség adódik egy ízletes ebéd elköltésére, természetesen ezalatt is a panorámában gyönyörködve.
Egy kicsit lejjebb ereszkedve a hegyoldalban érkezünk meg a 900-1200 méteres tengerszint feletti magasságban húzódó kávéültetvény tetejéhez és az ott létesített fűszeres kerthez. Itt élő, eredeti cserje, bokor vagy fa alakjában ismerkedhetünk meg a Balin található kultúrnövényekkel, úgymint a szegfűszeggel, vaníliával, kávéval, kakaóval, csilipaprikával, stb. Továbbá megnézhetjük, hogyan pörkölik helyben, hagyományos módszerekkel a Bali kávét. Ha tetszett a mutatvány, ingyen kóstolót is kapunk a régió szívmelengető italaiból: a helyi kakaóbabból készült, selymes forró csokoládéból, a friss ízű, kellemesen zaccos Bali kávéból, a férfiasságot s a vitalitást serkentő ginszenges kávéból, a gyomorerősítő gyömbérteából vagy a relaxáló hatású citromfű teából. Akinek ez sem elég, az sodorhat egy cigarettát a helyi dohányból. Aki pedig valami igazi ínyencségre vágyik, az itt potom áron megkóstolhatja a csak Indonéziában, évente mindössze párszáz kilónyi mennyiségben termelt Kopi Luwakot, azaz a cibetkávét, melynek csészényi adagja pl. New Yorkban 100 dollárt kóstál, s egy hónapra előre kell asztalt foglalni hozzá. Nos, itt helyben az őstermelőknél mindez csak 30.000 rúpia (kb. 600 Ft), és azonnal fogyaszthatja. A csészénk kiürítése után megleshetjük a kertben szundító cibetmacskákat, akik nélkül nem jöhetett volna létre a világ legdrágább kávéfajtája.
Kirándulásunk következő megállója a 962-ben alapított és 60-as években újjáépített, a balinézek által varázserejűnek tartott Tirta Empul, szent forrás és szakrális fürdőhely. Itt mindennaposak a rítusos fürdőzések, hiszen a helyiek szerint a víz gyógyító hatású. A fürdőhely melletti dombon felpillantva pedig a néhai diktátor, Sukarno elnök egykori rezidenciáját, az Istana Negarát láthatjuk.
Végül a Tirta Empul forrásnál eredő Pakerisan folyó mentén haladva, az 1 kilométerre lévő Gunung Kawi, XI. századból származó templomegyütteséhez vezet az utunk. Ez a sziklafalból kivájt, robosztus szentélycsoport a jávai-hindu királyságnak állít emléket, s egyértelműen Bali legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt temploma. A lépcsőkön leereszkedve a folyóvölgybe jutunk, ahol bekukkanthatunk a mára már elhagyatott szerzetesi cellákba is.
7. nap: fakultatív program
Ezen a napon szusszanhat egyet a Tjampuhan Hotel történelmi falai között, felfrissülve a szálloda természetes forrásvizű medencéjében vagy feszített víztükrű úszómedencéjében. Vagy látogasson el a szálloda híresen szép, félig nyitott, folyóra néző masszázsszalonjába, ahol a víz csobogását hallgatva relaxálhat, miközben a masszőr kényezteti.
Amennyiben aktív pihenésre vágyik, igénybe veheti a szálloda ingyenesen működtetett ingajáratban közlekedő buszait, s felfedezheti magának Bali ezoterikus-spirituális illetve művészeti központját, Ubudot. A kedves kis városka piaca remek lehetőség arra, hogy a környékbeli kézműves- és művészfalvak (Mas, Celuk, Batuan, Batubulan, Sukawati) portékáit egyesítve találjuk meg, s alkudjunk meg értük a helyi kofákkal.
Ubudban számos érdekes múzeumot és galériát látogathatunk meg, kellemesebbnél kellemesebb éttermekben és kávézókban kedveskedhetünk magunknak, de akár félnapos, gyorstalpaló indonéz főzőtanfolyamra is beiratkozhatunk. Koraeste pedig a táncoké lesz a főszerep: minden nap többféle tradicionális táncelőadás közül választhatunk, vagy akár megnézhetünk egy hagyományos báb-árnyjáték (wayang kulit) előadást is.
Ubud buja dzsungellel és smaragdzöld rizsföldekkel van körülvéve, így egy könnyed sétával azonnal a természetben találhatjuk magunkat, ha épp úgy tartja kedvünk.
Tipp: Az ubudi éttermek önmagukban is látványszámba mennek. A mi javaslatunk a szállodától jobbra kb. 5 perc sétára lévő Indus étterem remek konyhával és a folyóvölgyre néző kilátással. Kicsit tovább sétálva az út túloldalán található a Mozaic étterem, Bali talán legrangosabb étterme, melyet a Miele Guide az „Ázsia 5. legjobb étterme” kitüntető címmel ajándékozott meg. Asztalfoglalás kötelező! Szintén a közelben található Ubud egyetlen táncos szórakozóhelye, az Ozigo Bar, ahol hétvégente élőzene szól. Itt jókat lehet mulatni, s az árak is barátiak. Szintén a közelben van a Naughty Nuri’s vendéglő, mely rostonsültjeiről és a Martinijeiről híres. Amennyiben balra indul el a szállodától, akkor ne hagyja ki a Murni’s éttermet, ami egy lenyűgöző szakadékra néz (közvetlenül a kis híd után). Ne tévessze meg, hogy a bejárata egy boltra hasonlít! Egészen le lehet menni három szintet a folyóvölgy tövéig, s ott ebédelni vagy vacsorázni!
Szintén érdemes elsétálni a közeli Blanco Múzeumba illetve a Neka Art Múzeumba. Mindkét múzeum változatos, érdekes és látványos, abszolút ajánlott a „laikusoknak” is!
8. nap: reggeli után kijelentkezés a Tjampuhan Hotelből; Kelet-Bali kirándulás: Ubud – Majomerdő, Pura Besakih anyatemplom, Mahagiri rizsterasz (ebéd), Tirta Gangga vízi palota; megérkezés Tanjung Benoára, a Grand Mirage Hotelbe.
A kirándulás reggeli 10-kor kezdődik.
Útvonal: Ubud – Majomerdő, Pura Besakih anyatemplom, Mahagiri rizsterasz, Tirta Gangga vízi palota.
Az út első állomása az Ubud szívében fekvő Monkey Forest, azaz a Majomerdő, mely híven szimbolizálja a balinéz hinduknak a természettel való békés együttélését. A több szent templomnak is helyet adó buja dzsungelben kiépített sétaúton járhatjuk be a helyi makákók territóriumát. Közben pedig testközelből figyelhetjük meg a majmok hétköznapi életét ebben az elvarázsolt erdőben. Ha elég bátrak vagyunk, akár a kezünkből is etethetjük őket!
Innen a sziget anyatemplomához, a Pura Besakihhoz vesszük az utunkat. Bali legmagasabb hegyének, az istenek lakóhelyéül szolgáló Agung vulkánnak (3142m) az oldalában emelték a balinézek a leghatalmasabb és legszentebb templomegyüttesüket, mely összesen 22 templomból áll. A Pura Besakih területén szinte mindig találkozhatunk az isteneknek szóló áldozatokkal, felajánlásokkal érkező balinézekkel. A hely atmoszférája lélegzetelállító, a magasból letekintve, az alattunk elterülő Bali látványtól megszédülve szinte érezzük az istenek jelenlétét.
Következő állomásunk Rendang falu szélén, a Mahagiri kilátó, ahonnan Bali legmagasabb hegye, az Agung már teljes egészében belefér fényképezőgépünk lencséjének látószögébe. Az Agung vulkán lábai alatt pedig mindenfelé smaragdzöld rizsföldek terülnek el végestelen-végig. Ha netán megéheztünk volna, a kilátó éttermében remek lehetőségünk nyílik a régió konyhájának megízlelésére, s a kilátásról ebédünk elköltése közben sem kell lemondanunk.
Utolsó megállónk a köröskörül rizsföldekkel övezett Tirta Gangga (jelentése: a Gangesz vize), az 1948-ban épített vízi palota. A vízből kilógó kőoszlopok tetején sétálgatva merenghetünk el azon, hogy milyen is lehetett a balinéz királyok élete. A hindu mitológiai személyeket ábrázoló szobrok, szökőkutak és vízköpők között juthatunk el a kert legutolsó medencéjéhez, amiben akár még úszhatunk is egyet.
Este megérkezés Tanjung Benoára, a Grand Mirage Hotelbe.
9. nap: fakultatív program (vízi sportok Tanjung Benoán, shoppingolás Kután, stb.)
Ezen a napon kipihenheti az előző napi kirándulás fáradalmait szállodája parádés medencéjének vagy akár az Indiai óceánnak a partján. A hotel számos kikapcsolódási lehetőséget kínál.
Ha kedve tartja, kipróbálhatja a közeli vízi sporttelepeken az itt közkedvelt tengeri sportok bármelyikét, jetskizés, paragliding, kitesurf, windsurf, surf, stb.).
Este a szállodája előtti utcában remek, élőzenés éttermek közül válogathat.
Ha egy kis fiatalos nyüzsgésre, kisportolt beachboyokra, bazárokra, este pedig diszkókra, klubbokra vágyik, akkor Kután a helye. Taxival pillanatok alatt ott lehet, de a legtöbb hotelből ingyenes ún. shuttle bus járat is közlekedik Kutára.
Tipp: Remek többórás shopping-sétaútvonal az igazi megszállottaknak Kután a Discovery Shopping Malltól a Kuta Square felé gyalogolni, majd onnan a Ground Zero nevű emlékműig. Végig bazárok, butikok, éttermek, áruház, diszkók, klubok, stb.
10. nap: félnapos kirándulás (Uluwatu, Tanah Lot, tenger gyümölcsei vacsora a jimbarani tengerparton,)
A kirándulás koradélután kezdődik, du. 2-kor. Először Uluwatura vesszük az irányt. A 80 méteres tengerparti sziklafal fölött meredező, 16. században épült Pura Luhur Uluwatu fenséges látványt kínál. Megkapó érzés, amikor a koraesti naplementében a pagodás épület sziluettje kirajzolódik a narancsvörös háttérben. Külön élmény, hogy számos makákócsalád lakik a templom területén és a környező cserjésben. Figyelem! A majmok néha nagyon bátran és szemtelenül viselkednek! Mielőtt belépnénk a templom területére, javasolt a kocsiban vagy a táskánkban hagyni szemüvegünket, napszemüvegünket, sapkánkat, vagy csillogóbb, figyelemfelkeltőbb fülbevalónkat, mert egy-egy bátrabb majom könnyen meglovasíthatja azt! S csak a helyi templomőrök segítségével van esélyünk visszaszerezni azokat.
Második állomásunk a híres Pura Tanah Lot, a sziget nyugati partján egy partközeli sziklaszirtre épített templom, melyhez dagálykor akár térdig érő vízben kell átgázolnunk. Ha vállaljuk, hogy vizes lesz a lábbelink (apálykor nem vészes a helyzet), akkor kérésünkre a helyi pap szívesen megáld minket a templom alapzatát képző sziklából fakadó édesvizű forrásból. Még ha nem is „kelünk át”, a látvány miatt akkor is megéri ellátogatni ide. A templomcsoport parti sziklameredélyre épített további tagjait száraz lábbal is körbejárhatjuk a szépen gondozott parkban. Tanah Lot nemcsak kulturális látnivaló, hanem kiváló hely az Indiai Óceán eróziós hatásának megfigyelésére is. Itt ugyanis remekül látható, ahogy az évezredek során az óceán „kiharapta” Tanah Lot szikláinak a falát.
Este visszaérkezés a szállodába.
Tipp: Ha külön kéri, miután lement a nap, sofőrünk elviszi Önt Dél-Bali egyik legkellemesebb öbléhez, amely a kis halászfaluban, Jimbaranban található. A hely Bali leghíresebb vacsorázó helye a tenger gyümölcseit kedvelők körében. A garantáltan friss, aznapi fogásból Ön választhatja ki, hogy mit kér, legyen az tengeri sügér, barrakuda, kagyló, rák, tintahal vagy akár languszta, s a séf máris készíti Önnek pazar vacsoráját, melyet közvetlenül az Indiai Óceán partján, a homokban elhelyezett asztaloknál költhet el a gyertyák s a csillagok fényénél. Feledhetetlen élmény! (A vacsora árát a csomag ára nem tartalmazza.)
11. nap: fakultatív program (lásd. 9. nap)

12. nap: interakció delfinekkel (félnapos program)
Kedvére játszat a vízben az intelligens és barátságos delfinekkel, megsimogathatja őket, még akár labdázhat is velük a 40 percnyi interakció keretében.
Tapasztalja meg Ön is, micsoda élmény a barátságos delfinekkel játszani! Egyszerre játék és ismeretterjesztés! Egy életreszóló találkozás!
Az transzfer reggel 9:00 és 9:15 között érkezik meg Önökért a szálloda halljába, és kb. délre viszi Önöket vissza.

Megjegyzés:
Terhes nők ill. epilepsziás személyek nem vehetnek részt az interakcióban, csak a vízen kívülről szemlélhetik azt.

13. nap: fakultatív program (shoppingolás a nusa duai Bali Collection bevásárlóközpontban, stb.); kijelentkezés a Grand Mirage hotelből, kivitel autóval a repülőtérre.
Az utolsó nap érdemes az időt a szállodától 5 percre lévő Bali Collection nevű bevásárló- és szórakoztatóközpontban tölteni, ahol még elkölthetjük utolsó megmaradt rúpiáinkat, és megvehetjük a még elfelejtett emléktárgyakat. A szállodából ingyenes, ingajáratban közlekedő buszok indulnak a Bali Collectionhöz és vissza.
A repülőgépe indulása előtt kb. 3 órával érkezik Önért a légkondicionált autónk, hogy időben kiérjen a repülőtérre.

Ezt a csomagot hosszú évek tapasztalata alapján állítottuk össze. Általában ezt kérik a legtöbbször a nem hazai utazási irodán keresztül utazó, érdeklődő turisták. Ugyan minden előre le van benne szervezve, de a kirándulásaink során mégis sokszor nyílik érintkezési lehetőség a helyiekkel. Az általunk választott hoteleket is tudatosan a „különbözőség” jellemzi, valamiben mindig eltérnek a itteni átlagtól. Pl. A Mimpi Menjanganból adódó kilatást (mind a mangrove erdőre, mind Jáva sziget vulkánjaira) egyetlen másik hotel sem tudja übereleni Balin, még a környéken sem. Az ubudi Tjampuhan dzsungeles élményét, lépcsőzetes kialakítását a folyóvölgyre ereszkedve szintén kevés másik szálloda tudja hozni. Majd végül a tipikus tengerparton nyaralós, „beachlife luxus” a hazautazás előtt garantálja a pihenést a nyaralás végére.
A három alap túra-útvonalunkat, amik lefedik Bali legfőbb látványosságainak kb. 70 százalékát, direkt un. túra-transzferekként építettük be, hogy minél kevesebb legyen az utasokra háruló személyszállitási (jármű, sofőr, üzemanyag) költség. Továbbá ne legyen feleslegesen elpazarolt idő az amugyis rövid nyaralásból. Törekszünk arra, hogy ha a vendég autóba ül velünk, azt ki is hasznalja. Ezért mindent „belepréselünk” egy napba, amit csak lehet. Persze mindezt ésszerű kereteken belül, sokéves tapasztalataink alapján, útvonalainkat logikusan tervezve, úgy hogy a vendégnek ez még teljesebb értékű szolgáltatást jelentsen, ne pedig fáradságot vagy sietséget. (Lásd pl.: a híres jimbarani halvacsora. Nem kötelező, de a vendég megspórolhatja a taxizást időben és pénzben is.) Irodánk jól ismeri a helyszíneket, az odavezető útvonalakat, valamint a vendégek és idegenvezetőink által átlagosan ott eltöltött időt, így garantáljuk, hogy nem áll fenn a „szigeten való átrohanás” veszélye.
Mint látják, csomagunkban nincsenek szuvenírvásárlós megállók. Természetesen külön kérésre szívesen elvisszük vendégeinket az adott kirándulás útvonalába eső híresebb kézműves boltokba (festmény, ezüst, batik, kőszobor, fafaragvány, stb.), de meglátásunk szerint a kedves vendég magától is megtalálja mindezeket, amennyiben valóban csak a szuvenír vásárlás a célja. Mindazonáltal ha a komolyabb művészi értékkel bíró, nem tucatárunak minősülő dísztárgyak érdeklik, valóban érdemes munkatársunk véleményét kikérni a hiteles műhelyekről és boltokól.
Mindenképp ajánljuk, hogy minimum egy túrára kérjenek magyar nyelvű idegenvezetést, hogy a sokéve Balin élő, indonézül folyékonyan beszélő, magyar munkatársunk bőségesen elláthassa Önt olyan informaciókkal, amiket még az útikönyvekből sem tudhat meg. Mindazonáltal angolul is remekül el lehet boldogulni mindenhol és minden programunkon.
Munkatársaink és partnercégeink már bizonyítottak az elmúlt évek során megbízhatóságukról és szaktudásukról. Ugyanezt mondhatjuk az általunk ajánlott szállodákról és éttermekről is. Továbbá vendégeink kényelméhez és komfortérzetéhez sokat hozzátesz, hogy az általunk ajánlott hotelek már ismerik a „magyar mentalitast”, a magyar vendégek tipikus kéréseit, szokásait.
zitary kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina