Drakula vára (Poienari vár, Románia)

Románia Capatani

Ott-tartózkodás ideje: 2010. jún. 18.  - 2010. jún. 18. (1 nap)

0 hozzászólás I 13 790 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 19. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar somaeszter Beszámolója

Cimkék: Drakula  Erdély  Románia  vár 

Az erdélyi kirándulásunk utolsó napján a Fogarasi-havasokba autóztunk fel. (Ez nem könnyű, mivel az év 12 hónapjából csupán 3-ban járható kocsival...)
A Bilea-tó után átevickéltünk a mellette lévő alagúton, és kb. 60 km múlva elértük Capatani kis települését, és mellette a Poienari várat.
Ezt a várat valamikor a XV. században építették, múltja a legendákba vész... Egyesek szerint Vlad Tepes (... Drakula) készíttette legyőzött elenségeivel, más vélemény szerint pedig Negru Voda uralkodó parancsára épült. Akárhogy is, Románia hatalmas hegyei közt, a Transzfogarasi úton - mondhatnám úgy is a világvégén... - egy hegy tetején áll ez a vár. (A középkorban a törökök csak egyszer merték megtámadni, akkor sem jártak sikerrel. Megértem miért...) Jelenleg a vár "bevételéhez" legalább sportolói kondíció - vagy sok-sok idő - kell, ugyanis ahhoz hogy elérjük a kapuját, 1480 lépcsőt kell (felfelé) megmászni. Tény, hogy a táj gyönyörű, és az erőd panorámája is fenséges. A vár renoválás alatt áll, bejárható, de nem nagy.
Mi 2 gyerekkel vágtunk neki az útnak, nagyon élveztük. A belépő felnőtteknek 5, nagyobb gyerekeknek 2 Lej (kicsiknek ingyenes).
Ami engem érdekelne, hogy miért építették pont ide ezt a nagy várat?! Kincseket rejtettek el, vagy különleges börtön volt? Mindkettőre vannak találgatások, de igazából senki sem tud semmi biztosat... Aki szereti Drakulát, az feltétlen látogasson el ide, különleges a hely.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina