Tunézia autóval - nem szállodaajánló

Tunézia

Ott-tartózkodás ideje: 2006. dec. 08.  - 2006. dec. 15. (7 nap)

1 hozzászólás I 4 798 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. jan. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Traveller Beszámolója

Cimkék: Douiret  ghilan  ksar  sbeitla  seldja  sfax  sivatag  tunézia 

Ha valaki nem a napágyakon hagyott törülközők színére, afrikai pizzazabálásra és csoffadt szállodák méltatására kíváncsi, olvasson bele.
Ha mégis az előző téma a vonzó, olvassa a droidok irományait, mert ilyennel nem szolgálhatok.

Egy hét szabadságra volt időnk karácsony előtt, ezért kerestünk valami léha outdoor elfoglaltságot. A hegyekben még sehol a szűzhó, deszkák a sarokban, a meleg helyek túl messze van egy hétre, a nyomorult szürkeségből viszont elegünk volt már, mi legyen hát a program?
Eszembe jutott, hogy pár éve voltam Tunéziában, afféle igazi káeurópai turistaúton, ahol pár hely hangulatába belekóstoltunk a fakultatív busz és dzsiptúrán, de erős hiányérzet maradt utána, az épp csak ízelítőnek volt elég. Gyors egyeztetés a potenciális útitársakkal, akik hasonló módon voltak már arra, s a megoldás egy alacsony árú chartertúra lett, magunk módjára megfűszerezve. A szállodát redukáltuk az érkezés és indulás napjára, a kettő között pedig a bérelt autóval lemegyünk a déli vidékre, ahová már nem járnak a túristabuszok, ellenben szokatlan építményei és nem turistákból élő lakosai felkeltették érdeklődésem. Utikönyvekben lehet eleget olvasni az országról, történelméről és kultúrájáról, én csak az utazásunkról írok, mire számíthat, aki elszakadna egy kicsit a szervezett túrák köréből, saját kezébe venné az utazást, bérelt autóval és térképpel a kézben.

Bővebben itt:
http://whitewater.hu/2006tunesie.html

Nagy képalbum itt:
http://www.whitewater.hu/2006tunezia/album/index.html
Értékeld az élménybeszámolót!
1 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
zebrina - 2008.08.25. 14:42

Szia Traveller!
Nem is tudtam, hogy ide is feltetted a linket. Ez az egyik legjobb tunéziai beszámoló, amit Tunéziáról olvastam, ajánlom mindenki figyelmébe!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina